Από μεταλλικά μικροσωματίδια είχαν μολυνθεί μάλλον τα εμβόλια της Moderna που αποσύρθηκαν στην Ιαπωνία

Να επανέλθω, Πιτσιρίκο, στο θέμα με τα μολυσμένα εμβόλια της Moderna στην Ιαπωνία, καθώς βρέθηκαν μεταλλικά μικροσωματίδια σε κάποια από αυτά, όπως μεταδίδει το Reuters.

H Iαπωνία έχει ήδη αναστείλει τη χρήση 1,63 εκ. δόσεων, ενώ η Moderna υποστηρίζει ότι αυτά τα μικροσωματίδια δεν συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλεια, ούτε για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της.

Οι Ιάπωνες που απομόνωσαν αυτά τα μικροσωματίδια, θεωρούν ότι είναι μεταλλικά, επειδή αλληλεπιδρούν με μαγνήτες και το υπουργείο Υγείας της νησιωτικής χώρας εξήγησε ότι η αναστολή χρήσης των εμβολίων έγινε για προληπτικούς λόγους.

Η συγκεκριμένη απόφαση των αρχών της Ιαπωνίας έκανε, όμως, πολλές εταιρίες να ακυρώσουν τους εμβολιασμούς των υπαλλήλων τους και τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων της Ευρώπης να διεξάγει έρευνα.

Η ισπανική φαρμακευτική εταιρία Rovi που συσκευάζει τα εμβόλια της Moderna υποστηρίζει ότι η μόλυνση μπορεί να συνέβη σε μία από τις γραμμές παραγωγής της και διέταξε με τη σειρά της έρευνα.

Η ιαπωνική κυβέρνηση δεν αποκάλυψε πόσα από τα μολυσμένα εμβόλια είχαν ήδη χορηγηθεί, ωστόσο, τα Kyodo News ανέφεραν ότι είχαν γίνει πάνω από 176 χιλιάδες δόσεις σε πολίτες.

Είναι απίστευτος, πάντως, ο κυνισμός της Moderna, που έσπευσε να προεξοφλήσει την ασφάλεια της εν λόγω παρτίδας εμβολίων της, πριν καν αρχίσουν οι έρευνες.

Και να έκαναν και δουλειά, καλά θα ήταν.

Κι αυτό διότι στις ΗΠΑ οι νοσηλείες με Covid 19 έφτασαν σε υψηλό οκταμήνου, ξεπερνώντας τις 100 χιλιάδες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Oι περισσότερες που είχαν καταγραφεί ήταν οι 132.051 στις 6 Ιανουαρίου, όταν δεν είχε εμβολιαστεί σχεδόν κανένας Αμερικάνος και οι λιγότερες οι 13.848 στις 28 Ιουνίου.

Τότε, οι αρχές απέδωσαν τη μείωση στην εμβολιαστική εκστρατεία, τώρα αποδίδουν τη νέα αύξηση στην επικράτηση του ιδιαίτερα μεταδοτικού στελέχους δέλτα του κορωνοϊού, αλλά στους ανεμβολίαστους.

Υποστηρίζοντας ότι νοσηλεύονται και σχεδόν 2.000 παιδιά, για τα οποία δεν έχει εγκριθεί ακόμα ο εμβολιασμός τους.

Ωστόσο, στις ΗΠΑ έχει κάνει έστω μία δόση το 61% των πολιτών και πάνω από τους μισούς και τις δύο, οπότε φαντάζει απίθανο να τροφοδοτούνται οι νοσηλείες μόνο από το υπόλοιπο 39%.

Δηλαδή, να δίνει το 39% των ανεμβολίαστων σχεδόν τον ίδιο αριθμό νοσηλειών, που έδινε το 100% τον Ιανουάριο, όταν δεν είχε εμβολιαστεί κανένας ακόμα στις ΗΠΑ.

Τουλάχιστον την Παρασκευή 27/8 δεν είχαν ρίξει κιούρτους, δίχτυα, πετονιές στον Όρμο Καταφυγή.

Έναν γραφικό κολπίσκο λίγο μετά το Θυμάρι, από όπου είχα απλά να μαζέψω από τον συναρπαστικό του βυθό μερικά σκουπίδια.

Και να φωτογραφίσω ως επί το πλείστον μελανούρια.

Ως συνήθως, ξεχώριζαν ανάμεσα στις καλόγριες, τους κακαρέλους, τους σαργούς, τους κέφαλους, τις σάλπες, μία ξέμπαρκη γόπα και μία μαυρολίτσα.

Βασικά, τα μελανούρια έρχονται δίπλα σου, λες και αποζητούν τη φωτογραφία και είναι πάντα ταιριαστά με τα κρυστάλλινα και γαλανά νερά.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, θέλω τώρα τον Σεπτέμβριο να κολυμπήσω σε μια αγαπημένη παραλία, όπου τα ψάρια μαζεύονται όλα γύρω μου στις 7 το πρωί. Και κάνουμε πολύ ωραία παρέα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.