Πληθαίνουν οι επιθέσεις σε εμβολιαστικά κέντρα στη Γαλλία

Πιτσιρίκο, νέες παρενέργειες των εμβολίων mRNA κατά του κορωνοϊού εξετάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), σύμφωνα με το Reuters.

Συγκεκριμένα, τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna φέρεται να συνδέονται με κάποιες, ελάχιστες είναι η αλήθεια, περιπτώσεις, κατά τις οποίες παρατηρήθηκαν αλλεργική αντίδραση του δέρματος και διαταραχές στα νεφρά.

Όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού ανά τον κόσμο, τόσο ανακαλύπτονται κάποιες, σπάνιες, παρενέργειες των σκευασμάτων.

Όπως είχε συμβεί τον περασμένο μήνα, όταν ο ΕΜΑ είχε διαπιστώσει περιστατικά φλεγμονής στην καρδιά μετά τη χορήγηση mRNA εμβολίων.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, χρειάζονται περισσότερα στοιχεία από τις δύο εταιρίες Pfizer και Moderna, έτσι ώστε να στοιχειοθετηθεί οποιαδήποτε σύνδεση των εμβολίων με τις παραπάνω παρενέργειες, ενώ σε κάθε περίπτωση τα οφέλη από τους εμβολιασμούς υπερτερούν, σύμφωνα με τους επιστήμονες και τον ΠΟΥ.

Ανεξάρτητα από όλα αυτά, τα κρούσματα αυξάνονται, παρά τα δισεκατομμύρια εμβολιασμών ανά τον κόσμο.

Όπως τα κρούσματα αυξάνονταν, παρά τα lockdown σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Όπως και τα μνημόνια θα έβαζαν τέλος στην οικονομική κρίση, που έγινε, όμως, μία μόνιμη κατάσταση.

Έτσι φαίνεται ότι θα παγιωθεί και η υγειονομική κρίση και η δυστοπία που ζούμε, δεν θα τελειώσει ποτέ.

Kαι όσο ο κόσμος δεν βλέπει αποτελέσματα από τα υγειονομικά -στρατιωτικά στην πραγματικότητα- μέτρα, τόσο θα πληθαίνουν οι αντιδράσεις, όπως στη Γαλλία, όπου έχουν γίνει αρκετές επιθέσεις σε κέντρα, που πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και τεστ για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι βανδαλισμοί ανάγκασαν, μάλιστα, τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Gerald Darmanin να στείλει επιστολή στους επικεφαλής της αστυνομίας, ζητώντας τους αυξημένη επαγρύπνηση ενόψει των διαδηλώσεων, που θα γίνουν για πέμπτο σερί Σαββατοκύριακο στη χώρα, καθώς πριν μία βδομάδα είχαν βγει στους δρόμους 237 χιλιάδες άνθρωποι.

Συνολικά σε 15 κέντρα εμβολιασμών και άλλα πέντε, όπου πραγματοποιούνται τεστ για τον κορωνοϊό, όπως και σε ένα εργαστήριο και ένα κέντρο υγείας, έχουν γίνει επιθέσεις από τις 12 Ιουλίου.

Στους τοίχους τους είχαν γραφτεί οι λέξεις “γενοκτονία”, “ναζί”, ενώ είχαν ζωγραφιστεί και κίτρινα αστέρια, τα οποία υποχρέωναν τους Εβραίους να φέρουν κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι Γερμανοί.

Οι βανδαλισμοί σημειώθηκαν κυρίως κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στο υγειονομικό πάσο, που προϋποθέτει να είναι κάποιος εμβολιασμένος ή να διαθέτει αρνητικό τεστ ή να έχει αναρρώσει από την Covid 19 για να μπορεί να μπει σε γυμναστήριο, γήπεδο, σινεμά, εστιατόριο, μπαρ, πισίνα και νοσοκομείο (εκτός αν έχει άμεση ανάγκη περίθαλψης).

Οι διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι το υγειονομικό πάσο απειλεί τις ατομικές ελευθερίες και παρομοιάζουν όσα κάνει τώρα η γαλλική κυβέρνηση με όσα είχαν διαπράξει οι ναζί Γερμανοί κατά των Εβραίων στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο υπουργός Υγείας Olivier Verran εξέφρασε τη συμπαράστασή του σε όλους τους υγειονομικούς -ανάμεσα τους ήταν και φαρμακοποιοί- που δέχτηκαν επιθέσεις και εκφοβισμούς, κάνοντας λόγο για “επίθεση ενάντια στο έθνος μας από δειλούς”, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις πυρπολήθηκαν εμβολιαστικά κέντρα και φαρμακεία.

Ωστόσο, 9,3 εκ. Γάλλοι έχουν εμβολιαστεί από τη μέρα που ο Emmanuel Macron έκανε την εξαγγελία για το υγειονομικό πάσο και 45 εκ. έχουν λάβει έστω μία δόση, δηλαδή, το 80% του ενήλικου πληθυσμού.

Από τον Μάιο εμβολιάζονται, εξάλλου, και παιδιά ηλικίας 12 ως 17 ετών στη Γαλλία.

Όσο για τα παιδιά των μαγιάτικων, τα μανάλια, όπως λέγονται σε νεαρή ηλικία, δεν ενδιαφέρονται για όλα αυτά.

Και αμέριμνα κολυμπούν μαζί με τα μελανούρια στα κρυστάλλινα νερά.

Λόγω του ζεστού καιρού φέτος τον Αύγουστο, τα μικρά μαγιάτικα, τα μανάλια, μάλλον είναι και πιο πολλά.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, ας κάνουμε ό,τι κάνουν και τα μαγιάτικα. Καλό μπάνιο. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.