Tους βρίζετε γιατί δεν μπορείτε να τους ξεπεράσετε

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Κοντεύουν να καούν ή κάηκαν ήδη 400.000 στρέμματα δάσους στην Εύβοια και πάνω από 1000 σπίτια.

Τραυματισμένος σοβαρά ο επικεφαλής των πυροσβεστών που έστειλε το Ισραήλ.

Κοντεύουν να καούν και 100.000 στρέμματα δάσους στην Ηλεία.

Και κανένας δεν ξέρει που θα σταματήσουν οι φλόγες.

Το καλό με την Ελλάδα είναι ότι περιβάλλεται από θάλασσα σε όλες τις πλευρές της, οπότε πού θα πάει, στη θάλασσα θα σταματήσουν λογικά, αλλιώς θα επιστρατευθεί η Παναγιά και θα γεμίσουν τα εναέρια μέσα, αυτά που η Ελλάδα έχει χωρίς να έχει, με αγιασμό για παν ενδεχόμενο.

Και το τι κάνει αυτές τις μέρες ο πρωθυπουργός της χώρας, δεν χρειάζεται να το πούμε, το ξέρουν όλοι.


Για τις δε φωτιές στις ΗΠΑ, που κάποια αρδάκια και πολιτικάντηδες έμπλεξαν στην ανάλυσή τους για το τι πήγε στραβά στην Ελλάδα -τίποτα παιδιά, ματιασμένοι είσαστε-, αν και η χρονιά δεν είναι όπως η περσινή που έσπασε όλα τα ρεκόρ, ειλικρινά δεν θέλω να μιλήσω. Εμείς είμαστε σε άλλη φάση και θα ασχοληθούμε με τις δασικές πυρκαγιές όταν θα καίγονται και τα Απαλάχια Όρη απ’ άκρη σ’ άκρη, αλλά σε κάθε περίπτωση ισχύει ότι ισχύει σε κάθε άλλη πυρκαγιά από το Όρεγκον και την Καλιφόρνια, μέχρι τον Αμαζόνιο και το Κονγκό, ότι τα λεφτά δεν φυτρώνουν στα δέντρα, εκτός του γεγονότος ότι η Ελλάδα σε μέγεθος είναι σαν αμερικανική ή αυστραλιανή πολιτεία, οπότε ανόμοια τα μεγέθη για τις οποιεσδήποτε συγκρίσεις.

Και το πρόβλημα για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα δεν είναι τα πυροκλαστικά σύννεφα -το διάβασα και αυτό- ή οι …ιπτάμενοι εμπρηστές, αλλά ότι η μ@λακία πάει σύννεφο.

Άσε που η Ελλάδα έχει το υπέρτατο προτέρημα ότι αρκεί ένας Μητσοτάκης, ένας μπάτσος και ένας παπάς, για να την ξαναχτίσεις από την αρχή.

Επίσης, σε μια χώρα που δεν δικάστηκε ούτε ένας, για το ίσως μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα στον κόσμο -μέχρι το επόμενο-, δεν ξέρω ποιος περιμένει να γίνει τι ακριβώς.

Δεν δικάστηκε ούτε ένας για τους νεκρούς στις πυρκαγιές της Ηλείας του 2007, δεν δικάστηκε ούτε ένας για τους νεκρούς στο Μάτι, για τους νεκρούς σε πλημμύρες, τους νεκρούς σε σεισμούς και πάει λέγοντας.

Φυσικά φαινόμενα, φυσικός ο θάνατος, φυσικά όλα. Πώς δεν έχουμε γυρίσει ακόμα στις σπηλιές, απορώ.

Οπότε, θα σας πω αυτό που ήδη ξέρετε: δεν θα δικαστεί κανένας τους. Για τίποτα.

Και όχι μόνο αυτό, οι ίδιοι που στελέχωναν το κράτος σε όλες αυτές τις καταστροφές, οι ίδιοι το στελεχώνουν σήμερα. Λέει πολλά αυτό. Για πολλούς.

Και σας εγκατέλειψαν χρόνια τώρα. Δεν είναι η πρώτη φορά και μάλλον ούτε η τελευταία.

Οπότε, παραίτηση; Δεν ξέρω και πάλι, αυτό δεν συνέβαινε μέχρι σήμερα;

Άλλαξε κάτι όλα αυτά τα χρόνια;

Ευγενικά ρωτάω. Θα αλλάξει κάτι;

Και βέβαια, είμαι σχεδόν σίγουρος, στο τέλος θα ξεχαστούν όλα.

Γιατί αν οι άνθρωποι ήθελαν να αποδώσουν ευθύνες για τις εκατοντάδες καταστροφές γύρω τους, θα το είχαν ήδη κάνει. Γιατί τώρα και όχι σε τόσες άλλες περιπτώσεις; Επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι; Δηλαδή πριν ήταν όλα καλά;

Παραφράζοντας τον Κώστα, μας σκοτώνουν οι καριόληδες και εμείς τους λέμε ότι γαμιoύνται. Τους κάναμε την μούρη κρέας, μιλάμε.

Ειλικρινά, το λέω επειδή ενδιαφέρομαι, δεν έχω τη διάθεση να ειρωνεύομαι κανέναν, ειδικά ανθρώπους που καταστρέφονται, και που θα μπορούσαμε άνετα να είμαστε στη θέση τους -και θα είμαστε, παντού το δόγμα είναι το ίδιο, τα λεφτά πάνω απ’ τους ανθρώπους-, αλλά τους βρίζετε γιατί δεν μπορείτε να τους ξεπεράσετε.

Και θα τους ξεπεράσετε, όταν τους καταστήσετε ασήμαντους.

Όταν δεν θα ορίζουν τις ζωές σας.

Αλλιώς, καλή τύχη. Θα την χρειαστείτε. Έρχονται πολύ χειρότερα.

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ. «Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη που φτασμένος στα έσχατα της απελπισιάς, παραδίνεται στους νόμους των κλεφτών και στο έλεος του Θεού» – Κώστας Βάρναλης.

(Φίλε Άρη, δίνε πόνο. Άρη, το σύνθημα δεν θα έπρεπε να είναι “Μητσοτάκη γ@μιέσαι” αλλά “Ποιος τον γ@μάει τον Μητσοτάκη;”. Αλλά οι Έλληνες -μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί στη χώρα μετά την χρεοκοπία- περιμένουν ακόμα από τον Μητσοτάκη, τον Τσίπρα και τα κόμματα. Άξιοι της μοίρας τους. Να είσαι καλά, Άρη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.