Δόκτωρ Φάουτσι, ο λύκος που έβαλαν να φυλάει τα πρόβατα – Πιο επικίνδυνο το εμβόλιο απ’ ό,τι ο κορωνοϊός στα αγόρια

Ξαναχτύπησε, Πιτσιρίκο, ο δόκτορας Φάουτσι και μαζί με άλλους κορυφαίους αξιωματούχους υγείας των ΗΠΑ προκρίνουν τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών από τα τέλη Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το χρονοδιάγραμμα προϋποθέτει ότι μέχρι τότε η Pfizer, που θα αναπτύξει το εμβόλιο σε συνεργασία με την BioNTech, θα έχει αρκετά δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές έτσι ώστε να ζητήσει έκτακτη άδεια χορήγησης του στα μικρά παιδιά από τον FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ).

O FDA αναμένεται να αποφασίσει τρεις βδομάδες μετά το αίτημα για άδεια που θα υποβληθεί από την Pfizer.

O επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Δόκτωρ Anthony Fauci έθεσε το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με χιλιάδες στελέχη του Ινστιτούτου Υγείας.

“Αν η Pfizer κάνει αίτημα για άδεια του εμβολίου στα τέλη Σεπτεμβρίου και τα δεδομένα συνηγορούν υπέρ της χρήσης του, τότε θα μπορεί να αρχίσει να χορηγείται στα παιδιά μετά τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Fauci, επισημαίνοντας ότι το εμβόλιο της Moderna για ηλικίες 5-11 ετών θα αδειοδοτηθεί πιθανότατα τον Νοέμβριο.

Η Pfizer επιβεβαιώνει ότι θα έχει στοιχεία για το αν είναι ασφαλής ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5-11 ετών τον Σεπτέμβριο, ενώ η αντίστοιχη μελέτη της Moderna θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους.

Μπράβο, πάντως, πρόοδο η επιστήμη, από εκεί που κάποτε χρειάζονταν μερικά χρόνια για να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο, τώρα είναι αρκετές μόλις μερικές εβδομάδες.

Το ότι ο κορωνοϊός προελαύνει ακάθεκτος και τα κρούσματα αυξάνονται, παρά τα εμβόλια, είναι, βέβαια, μία μικρή λεπτομέρεια.

Το ότι ο σύγχρονος άνθρωπος ταλαιπωρείται από περισσότερες ασθένειες από ποτέ και είναι περισσότερο φιλάσθενος από ποτέ παρά τον ωκεανό φαρμάκων που έχει στη διάθεση του, επίσης.

Επιβραδύνθηκε, εξάλλου, και η μείωση των κρουσμάτων, καθώς καταγράφηκαν 100 λιγότερα το Σάββατο 11/9 σε σχέση με το Σάββατο 4/9, ενώ ήταν 900 λιγότερα από το Σάββατο 28/8.

Όσο για τον δόκτορα Φάουτσι, θυμίζει τον λύκο που έβαλαν να φυλάει τα πρόβατα.

Ακόμα δεν έχει απαντηθεί, αν ήταν αυτός που ενέκρινε τη χρηματοδότηση της ΜΚΟ, η οποία έδωσε 600 χιλ. δολ. στο εργαστήριο της Ουχάν για να γίνουν πειράματα με τους κορωνοϊούς.

Για το καλό μας το έκαναν, για να είναι έτοιμη η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει μία πιθανή πανδημία.

Και κατά σατανική σύμπτωση, έκατσε και πανδημία.

Για να αποδειχτεί επίσης πόσο αδίστακτος και ανήθικος είναι ο Fauci, τα υγιή αγόρια κινδυνεύουν περισσότερο από το εμβόλιο της Pfizer, απ’ ό,τι από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύει ο Guardian.

Συγκεκριμένα, τα αγόρια ηλικίας 12 ως 15 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, έχουν 4 ως 6 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν με μυοκαρδίτιδα, εξαιτίας του εμβολίου, παρά από τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, αυτός ο κίνδυνος ελλοχεύει ακόμα και τέσσερις μήνες μετά τον εμβολιασμό, αν και συνήθως οι σπάνιες αυτές παρενέργειες εμφανίζονται μερικές μέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer.

Ανάλογες παρενέργειες έχει και το εμβόλιο της Μοderna και το 86% των αγοριών που θα επηρεαστούν από αυτές, θα χρειαστεί νοσηλεία.

Ο καθηγητής παιδιατρικής ανοσολογίας και μολυσματικών ασθενειών στο πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον Saul Faust υποστήριξε ότι τα ευρήματα της έρευνας δικαιώνουν την Επιτροπή Εμβολιασμών της Βρετανίας που γνωμοδότησε κατά του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 12 ως 15 ετών.

Οι εμπειρογνώμονες υγείας της Βρετανίας αναμένεται να πάρουν την οριστική απόφαση την επόμενη εβδομάδα και μάλλον το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα χορηγείται μόνο σε παιδιά 12-15 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα ή ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, όσον αφορά την Covid 19.

H συγκεκριμένη έρευνα ανέλυσε παρενέργειες από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 12 ως 17 ετών στις ΗΠΑ κατά τους έξι πρώτους μήνες του 2021.

Οι μυοκαρδίτιδες σε υγιή παιδιά 12 ως 15 ετών ήταν 162,2 ανά εκατομμύριο και σε ηλικίες 16 ως 17 ετών 94 ανά εκατομμύριο, τη στιγμή που οι νοσηλείες εφήβων με κορωνοϊό στις ΗΠΑ είναι 44 ανά εκατομμύριο.

Στα κορίτσια ηλικίας 12 ως 17 ετών, πάντως, οι μυοκαρδίτιδες ήταν 13,4 ανά εκατομμύριο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο, οι παρενέργειες των εμβολίων στα παιδιά καταγράφονται με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι στις ΗΠΑ και οι μυοκαρδίτιδες είναι μόλις έξι ανά εκατομμύριο εμβολιασμών.

Ελάχιστα είναι, όμως, και τα παιδιά που νοσηλεύονται με Covid 19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μόνο το 14% έχει συμπτώματα ως και 15 βδομάδες μετά τη νόσηση.

Επίσης τα επίπεδα κόπωσης στα παιδιά που κόλλησαν κορωνοϊό είναι ίδια με εκείνα των παιδιών που δεν προσβλήθηκαν από τον ιό. Είναι σπάνια, δηλαδή, η long Covid στα παιδιά.

«Αν και οι μυοκαρδίτιδες μετά τον εμβολιασμό είναι σπάνιες, θα πρέπει να τροποποιήσουμε την πρώτη ή τη δεύτερη δόση ή να πάμε σε διαφορετικό συνδυασμό εμβολίων για να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο» υποστηρίζει ο καθηγητής Saul Faust.

Kαι ο καθηγητής Adam Finn από την Επιτροπή Εμβολιασμών της Βρετανίας επιμένει ότι δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν στην παρούσα φάση υγιή παιδιά ηλικίας 12 ως 15 ετών, καθώς υπάρχουν ακόμα αβεβαιότητες για το αν τα οφέλη είναι περισσότερα από τους κινδύνους.

Τουλάχιστον, ο Fauci δήλωσε ότι δεν ξέρει αν και πότε πρέπει να εμβολιάζονται όσοι έχουν νοσήσει, σε αντίθεση με τον άρχοντα οφφικιάλιο και τους δικούς μας “ειδικούς”, που ουσιαστικά εξαναγκάζουν σε εμβολιασμό όσους έχουν περάσει κορωνοϊό μετά από έξι μήνες και μάλλον αυθαίρετα.

Ας τα βλέπουν, λοιπόν, αυτά οι δικοί μας και κυρίως ας δουν την έρευνα των ΗΠΑ που δείχνει ότι τα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο από το εμβόλιο απ’ ό,τι από τον κορωνοϊό και ότι η αρμόδια Επιτροπή στη Βρετανία δεν συστήνει τον εμβολιασμό τους, διότι Μητσοτάκης και “ειδικοί” ετοιμάζονται να τον εγκρίνουν, με τον πρωθυπουργό να τάζει και δωράκια σε όσα παιδιά εμβολιαστούν.

Εντάξει, μπορεί να μην διάβασαν την έρευνα.

Όπως δεν είχαν διαβάσει και το μνημόνιο.

Τουλάχιστον ανάμεσα στις εξαγγελίες του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν και ότι το 30% των ελληνικών θαλασσών θα κηρυχθεί προστατευμένη περιοχή και στο 10% θα απαγορεύεται η αλιεία (στο υπόλοιπο 20% θα είναι ελεγχόμενη απ’ ό,τι κατάλαβα).

Αξίζουν, όμως, και κάτι παραπάνω τα υπέροχα μελανούρια.

Και οι κακαρέλοι κι οι σαργοί που κολυμπούν στην αγαπημένη μου ακτή.


Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, να μην βλέπουμε μόνο τις άσχημες ειδήσεις. Τον τελευταίο αιώνα, ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων αυξήθηκε κατά 30 χρόνια. Δηλαδή, περισσότερα μπάνια για 30 χρόνια. Επίσης το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε και άλλο -σε σχέση με το ΑΕΠ- και πια είμαστε πρώτοι παγκοσμίως στον πίνακα με το χρέος. Όλα πάνε φίνα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.