Η βρετανική κυβέρνηση προσανατολίζεται στον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών, παρά τις αντίθετες συστάσεις των ειδικών

Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται, Πιτσιρίκο, να προχωρήσει στον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών, παρά τις περί του αντιθέτου συστάσεις, γράφει το Skynews.

Mάλιστα, οι εμβολιασμοί παιδιών 12-15 ετών, που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, μπορεί να αρχίσουν από την επόμενη εβδομάδα.

Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή για τους Εμβολιασμούς στη Βρετανία υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό είναι πολύ μικρός για τα υγιή παιδιά και έτσι δεν υπάρχει όφελος από τον μαζικό εμβολιασμό τους.

Ο καθηγητής -και μέλος της Επιτροπής- Adam Finn υποστήριξε, εξάλλου, ότι ο εμβολιασμός μπορεί να κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό στα παιδιά, βάζοντας στη ζυγαριά από τη μία τις παρενέργειες -έστω αυτές τις λίγες- των εμβολίων και από την άλλη ότι τα παιδιά σπάνια σπάνια νοσούν σοβαρά.

Η Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων της χώρας ενέκρινε, πάντως, τα εμβόλια της Pfizer και της Μοderna για ηλικίες άνω των 12 ετών, κι ενώ στη Βρετανία επιλέξιμοι για εμβολιασμό είναι ήδη οι 16χρονοι και οι 17χρονοι.

Γίνονται, μάλιστα, προσπάθειες για να εκπαιδευτεί προσωπικό που θα πραγματοποιήσει τους εμβολιασμούς στα σχολεία, με την ελπίδα ότι θα εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Με την Επιτροπή για τους Εμβολιασμούς στη Βρετανία, η οποία δεν συστήνει τους εμβολιασμούς των παιδιών, τόσο επειδή δεν νοσούν σοβαρά, όσο και διότι στις ΗΠΑ έχουν αναφερθεί περιστατικά μυοκαρδίτιδας σε ανήλικους, συμφωνεί, πάντως, και ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Ιρλανδίας Robin Swann, που θεωρεί ότι χρειάζεται να εξεταστεί περαιτέρω το αν είναι απαραίτητος ο μαζικός εμβολιασμός των παιδιών.

Την ίδια άποψη εξέφρασαν και οι ομόλογοι του της Ουαλίας και της Σκωτίας, ενώ ο Geoff Barton, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Σχολείων και Κολεγίων, δήλωσε απογοητευμένος με την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών να μην συστήσει τον εμβολιασμό για παιδιά 12-15 ετών.

Φυσικά, αφού τους χάλασε τη σούπα, δηλαδή, το ξεστοκάρισμα η Επιτροπή. Να που δεν ακούνε και πάντα οι κυβερνήσεις ό,τι λένε οι ειδικοί.

Η Κούβα έγινε, εξάλλου, η πρώτη χώρα στον κόσμο, που άρχισε από τις 3/9 να εμβολιάζει παιδιά από 2 ως 18 ετών, όπως αναφέρει η Le Monde.

Αυτή ήταν η προϋπόθεση που έθεσε η κυβέρνηση του νησιού της Καραϊβικής για να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία, ενώ σύντομα μπορεί να εμβολιάζουν παιδιά και στην Κίνα και τη Βενεζουέλα.

Η νέα εμβολιαστική καμπάνια θα πραγματοποιηθεί με τα κουβανικά εμβόλια Abdala και Soberana 2 και σε πρώτη φάση θα αφορά μόνο τα παιδιά άνω των 12 ετών, αλλά από τις 15 Σεπτεμβρίου θα επεκταθεί και σε εκείνα ηλικίας 2 ως 11 ετών.

Μία 17χρονη δήλωσε, πάντως, στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ήθελε έτσι κι αλλιώς να εμβολιαστεί, προσερχόμενη για την πρώτη από τις τρεις ενέσεις του κουβανικού εμβολίου και το ίδιο είπε και ένας 18χρονος, που θεωρεί ότι κάνοντας το εμβόλιο θα μπορεί να επιστρέψει στην κοινωνική του ζωή, που στερήθηκε εδώ και δύο χρόνια.

Ο βασικός στόχος είναι, πάντως, να λειτουργήσουν και πάλι τα σχολεία, που παραμένουν κλειστά στην Κούβα από τον Μάρτιο του 2020 και δεν έχουν ανοίξει έκτοτε παρά μόνο για λίγες εβδομάδες.

Τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση και η κυβέρνηση αποφάσισε ότι για την επιστροφή στις τάξεις απαιτείται ο καθολικός εμβολιασμός των παιδιών.

Στο νησί των 11,2 εκ. κατοίκων έχουν καταγραφεί 627.599 κρούσματα και έχουν ανακοινωθεί 5.538 θάνατοι σχετιζόμενοι με τον κορωνοϊό.

Επί συνόλου 95.100 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε παιδιά, μόνο εφτά κατέληξαν.

Ο ΠΟΥ δεν έχει εγκρίνει τα κουβανικά εμβόλια, που έχουν αναπτυχθεί με την ίδια τεχνολογία με το αμερικάνικο της Novavax.

Περίπου 140 χιλιάδες διαδήλωσαν, εξάλλου, σε όλη τη Γαλλία ενάντια στο υγειονομικό πάσο και ήταν λιγότεροι από κάθε άλλη φορά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ την αμέσως προηγούμενη είχαν συγκεντρωθεί 160 χιλιάδες, όπως επισημαίνει η Le Monde.

Οι διαδηλωτές ήταν, όμως, περισσότεροι αυτή τη φορά στο Παρίσι (18.500), σε σύγκριση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (14.500).

Στη γαλλική πρωτεύουσα συνελήφθησαν και τρία άτομα από τα 21 συνολικά σε όλη τη χώρα, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά και ένας αστυνομικός.

Στο Παρίσι έγιναν, επίσης, συνολικά πέντε πορείες στις οποίες συμμετείχε και πάλι ένα ετερόκλητο πλήθος, με κάποιους να φοβούνται τα εμβόλια, άλλους να εναντιώνονται στην υγειονομική δικτατορία που πάει να εγκαθιδρυθεί, αλλά και να έχουν και κοινωνικές διεκδικήσεις, όπως καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες.

Υπήρχαν και οι οπαδοί του κόμματος Patriotes που ίδρυσε ο Florian Philippot και οι οποίοι θέλουν να δουν στη φυλακή τον Emmanuel Macron.

O ίδιος ο Philippot υποστήριξε ότι διαδηλώνουν γονείς που απλά θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά τους και η αλήθεια είναι πώς όσοι είναι αντίθετοι με τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών βρέθηκαν δίπολα, δίπλα με τα κίτρινα γιλέκα και τους ακροδεξιούς Patriotes, φωνάζοντας «μην θυσιάζετε τα παιδιά μας» και «τα παιδιά είναι ιερά».

Διαδηλώσεις με τη συμμετοχή 1.500 ως 7.000 ατόμων έγιναν επίσης στο Μονπελιέ, τη Λυών, το Πο, τη Λιλ, τη Ναντ, το Μπορντώ, τη Μασσαλία, το Μπεσανσόν, την Τουλούζη, τη Νίκαια, το Στρασβούργο και τη Ρεν, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και να χωρίζει με οδοφράγματα τους ακροδεξιούς από τους ακροαριστερούς διαδηλωτές σε κάποιες περιπτώσεις.

Στη Γαλλία έχουν εμβολιαστεί πάνω από 50 εκ. άνθρωποι έστω με μία δόση και στην εκστρατεία εμβολιασμού θα συνεισφέρουν πλέον και τα κολέγια και τα λύκεια, καθώς θα πάρουν σειρά για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και παιδιά άνω των 12 ετών.

Μάλιστα, από τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν υγειονομικό πάσο και παιδιά ηλικίας 12 ως 17 ετών.

«Μην αγγίζετε τα παιδιά μας» εξακολουθούν να φωνάζουν οι διαδηλωτές, αλλά ο Emmanuel Macron δεν τους ακούει και ετοιμάζεται να επεκτείνει και μετά τις 15 Νοεμβρίου την υποχρέωση να διαθέτει κάποιος υγειονομικό πάσο σε περιοχές που έχουν πρόβλημα με τον κορωνοϊό.

Και κάπως έτσι πλησιάζει η μέρα που οι άνθρωποι δεν θα ορίζουν πια καθόλου τις ζωές τους.

Εδώ, οι “ειδικοί” -ναι, αυτοί που δεν πετυχαίνουν με βότσαλο τη θάλασσα, όσον αφορά τις εκτιμήσεις τους- απαιτούν, λέει την παρέμβαση εισαγγελέα για τις περιπτώσεις που ασθενείς με Covid 19 θα αρνούνται τη διασωλήνωση.

Η πλάκα είναι ότι πριν τον κορωνοϊό, στα νοσοκομεία προέτρεπαν συγγενείς να μην ζητήσουν να μπει σε μηχανική υποστήριξη ο άνθρωπος τους, εφόσον θεωρούσαν ότι η κατάσταση του είναι μη αναστρέψιμη.

Αλλά τώρα τους έπιασε η πρεμούρα με τις διασωληνώσεις. Αντί, να κοιτάξουν να κάνουν κάτι με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που θέριζαν και πριν την πανδημία και η κατάσταση μάλλον πρέπει να είναι χειρότερη τώρα.

Υπάρχουν, βέβαια, και άλλοι ειδικοί, όπως ο καθηγητής Καρδιολογίας Κωνσταντίνος Αρβανίτης, που έκανε λόγω για Βατερλώ των υπερεμβολιασμών (14,1 εκ. δόσεις έχουν χορηγηθεί για πληθυσμό 9 εκ.) στο Ισραήλ, με αφορμή ότι μετά την Πορτογαλία και η Σουηδία έκλεισε τα σύνορα της ακόμα και σε εμβολιασμένους Ισραηλινούς.

Αν ίσχυαν όσα αναφέρουν τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ, συνεχίζει ο καθηγητής, θα έπρεπε η Σουηδία να είναι ένα απέραντο νεκροταφείο και το Ισραήλ ο παράδεισος.

Πρωταθλήτρια χώρα των εμβολιασμών και των κρουσμάτων χαρακτήρισε, εξάλλου, το Ισραήλ ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ Δημήτρης Γάκης, υπενθυμίζοντας τις λυσσασμένες επιθέσεις που είχε δεχτεί όταν υποστήριζε ότι η Σουηδία (που δεν επέβαλε κανένα lockdown) ακολούθησε τη σωστή επιδημιολογική τακτική.

Ο ίδιος εξηγεί ότι ένα εμβόλιο είναι αποτελεσματικό όταν μειώνονται και όχι όταν αυξάνονται τα κρούσματα.

Το πιθανότερο είναι ότι επειδή -σε αντίθεση με το Ισραήλ- η Σουηδία, όπου επίσης έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, δεν επέβαλε lockdown, απέκτησαν πάρα πολλοί κάτοικοι της σκανδιναβικής χώρας φυσική ανοσία, που σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς, κρατάει τα κρούσματα και τα θύματα σε πολύ χαμηλά επίπεδα πλέον.

Τουλάχιστον μειώθηκαν και στην Ελλάδα για 10η σερί μέρα τα κρούσματα σε σχέση με την αντίστοιχή της μια εβδομάδα πριν, σχεδόν κατά 300 την Κυριακή 5/9.

Επίσης, πάρα τις προγνώσεις για βροχές και καταιγίδες, είχε καλό καιρό και ήλιο λαμπερό.

Aπλά, οι φωτογραφίες μου δεν ήταν πολύ καλές στον βυθό.


Ξεχώρισαν ένας κέφαλος και μία τσιπούρα, αλλά και το χορταριασμένο σχοινί από τη σημαδούρα.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, είναι προφανές πως η Σουηδία έκανε την σωστή και δημοκρατική επιλογή, κι ας λένε ό,τι θέλουν. Πάω να συνεχίσω να πετυχαίνω την θάλασσα με τα βότσαλα. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.