Η Ελλάδα ξεπερνά σε μερικές μέρες τη Σουηδία σε νεκρούς από κορωνοϊό

Στο ξεκίνημα της πανδημίας, η Σουηδία κατηγορήθηκε και χλευάστηκε πολύ -και στη χώρα μας- γιατί δεν έκανε lockdown, δεν επέβαλε περιορισμούς στις μετακινήσεις και δεν έκανε υποχρεωτική τη μάσκα.

Σήμερα, η Ελλάδα -με τα απανωτά lockdown, εκτός βέβαια από την τουριστική περίοδο- έχει 14.751 νεκρούς από τον κορωνοϊό και η Σουηδία 14.808.

Είναι βέβαιο πως τις επόμενες μέρες, οι νεκροί στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν τους νεκρούς στη Σουηδία.

Και αυτό συμβαίνει, αν και η Ελλάδα δεν είχε ουσιαστικά πρώτο κύμα την άνοιξη του 2020, σε αντίθεση με τη Σουηδία.

Η κυβέρνηση της Σουηδίας έχει παραδεχτεί πως την πάτησε -και έκανε πολλά λάθη- στην αρχή της πανδημίας στα γηροκομεία· βέβαια, οι άνθρωποι στα γηροκομεία της Σουηδίας είναι πολλαπλάσιοι σε σχέση με την Ελλάδα, ενώ, όσο πικρό και αν είναι, οι άνθρωποι πεθαίνουν στα γηροκομεία.

Υπάρχει η εντύπωση πως οι Σουηδοί πολίτες δεν έπαιρναν προφυλάξεις ή πως η επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Σουηδίας δεν έκανε συστάσεις στους πολίτες. Φυσικά, αυτό δεν είναι αλήθεια, ενώ αργότερα η κυβέρνηση της Σουηδίας επέβαλε κάποια περιοριστικά μέτρα αλλά απέφυγε το πλήρες lockdown και βασίστηκε κυρίως στα εθελοντικά μέτρα.

Κάποιοι θα πουν πως οι Έλληνες δεν είναι Σουηδοί και δεν ξέρουν να προφυλάσσουν τους εαυτούς τους, οπότε χρειάζονται κυβέρνηση πατερούληδων -που τόσο αγαπάνε οι Έλληνες- για να τους κλείσει στα σπίτια τους και να τους προφυλάξει από τους εαυτούς τους.

Βέβαια, αυτό δεν έχει εμποδίσει τις κυβερνήσεις πατερούληδων να έχουν χρεοκοπήσει τη χώρα -χωρίς κανένας πολιτικός να έχει οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη-, να έχουν αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να φύγουν στο εξωτερικό, και η Ελλάδα να είναι σήμερα παγκόσμια πρωταθλήτρια στη σχέση δημοσίου χρέους ως προς το ΑΕΠ, με το δημόσιο χρέος να πλησιάζει τα 400 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ πολλοί Έλληνες πανηγυρίζουν επειδή η Ελλάδα ξοδεύει για εξοπλισμούς άλλα 5 δισεκατομμύρια ευρώ, γιατί οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως, όπως αποδεικνύει η Ιστορία του Ελληνικού Κράτους, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τους Τούρκους ή από άλλους λαούς αλλά από τους Έλληνες.

Στη σύγκριση της Ελλάδας με τη Σουηδία, ως προς τους νεκρούς από κορωνοϊό, το πρόβλημα είναι πως πολλοί Έλληνες έχουν ακόμα την εντύπωση πως η Ελλάδα πέτυχε και η Σουηδία απέτυχε.

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.

(Στο ξεκίνημα της πανδημίας, η κυβέρνηση της Σουηδίας αρνήθηκε να επιβάλει lockdown, αναφέροντας πως δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα της χώρας. Στην Ελλάδα, όσοι τόλμησαν να το πουν αυτό, θεωρήθηκαν επικίνδυνοι και εχθροί του έθνους. Βέβαια το Σύνταγμα της Σουηδίας δεν ξεκινάει με τη φράση “Eις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος”. Βάρβαροι, παιδί μου, τι περιμένεις;)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.