Οι “ειδικοί” προέβλεπαν 10-15 χιλ. κρούσματα και χθες δεν ξεπέρασαν τις 3.000 ούτε με 350 χιλ. τεστ (θετικότητα 0,83% με όριο ασφαλείας από τον ΠΟΥ το 4%)

Τι κάνουμε, Πιτσιρίκο, στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία; Αγοράζουμε Rafale από τη Γαλλία.

Μάλιστα, τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για την αγορά έξι επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών, έρχεται να επιβεβαιώσει και η Le Monde.

“Eίχα ανακοινώσει την αγορά 18 Rafale, τα οποία σύντομα θα γίνουν 24 και το πρώτο εξ αυτών θα πετάξει πριν το τέλος του 2021 στον ελληνικό ουρανό” ανέφερε γεμάτος χαρά ο πρωθυπουργός και να θυμίσουμε εδώ την ατάκα του ότι, αν εκλεγεί, ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός.

Ακόμα πιο χαρούμενος ήταν ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clement Beaune “για την ευρωπαϊκή συνεργασία που προχωρά σε σταθερές βάσεις”.

Και πώς να μην είναι χαρούμενος ο άνθρωπος όταν η Γαλλία θα εισπράξει 2,5 δισ. ευρώ για τα 18 Rafale, εκ των οποίων τα 12 είναι μεταχειρισμένα, ενώ η παράδοσή τους θα ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η Ελλάδα έγινε έτσι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αγόρασε Rafale και ακολούθησε η Κροατία που υπέγραψε με τη σειρά της σύμβαση για 12 μεταχειρισμένα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη τον Μάιο του 2021.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι καλύτεροι πελάτες των Γάλλων είναι το Κατάρ και η Ινδία με 36 Rafale έκαστη και ακολουθεί η Αίγυπτος με 24.

Σε καλή μεριά, που λέει κι ο Πολάκης.

Μιας και ο λόγος για τον γιατρό της καρδιάς μας, θα σταματήσει να δέχεται γυναίκες για να γεννήσουν νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, καθώς παραιτήθηκε μέρος του προσωπικού του που δεν ήθελε να εμβολιαστεί, όπως αποκαλύπτει ο Guardian.

“Δεν θα μπορούμε να παρέχουμε υπηρεσίες σε γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν από τις 24 Σεπτεμβρίου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του νοσοκομείου Gerald Cayer, καθώς, από όταν έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, παραιτήθηκαν 30 μέλη του προσωπικού, εκ των οποίων 21 ήταν στις κλινικές, ενώ συνολικά 165 δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τα 3/4 των υγειονομικών έχουν κάνει κανονικά το εμβόλιο, αλλά δεν επαρκούν, σύμφωνα με τον Cayer, ο οποίος υποστηρίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι έγινε υποχρεωτικό το εμβόλιο.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο ήταν ανέκαθεν υποστελεχωμένο και το τμήμα μαιευτικής δέχτηκε σοβαρό πλήγμα, όταν παραιτήθηκαν έξι μέλη του υγειονομικού προσωπικού, ενώ άλλα εφτά θα αποφασίσουν τις επόμενες μέρες αν θα εμβολιαστούν ή θα φύγουν.

Έτσι, δεν μπορεί να λειτουργήσει το τμήμα μαιευτικής και ακόμα και ο διευθυντής της μονάδας κάνει βάρδιες, ενώ και άλλα τμήματα κινδυνεύουν να έχουν την ίδια τύχη και από το νοσοκομείο ενθαρρύνουν το προσωπικό να εμβολιαστεί.

Το ερώτημα είναι, βέβαια, γιατί σε όλο τον κόσμο υπάρχουν γιατροί και υγειονομικοί που προτιμούν να χάσουν τη δουλειά τους, παρά να εμβολιαστούν.

Είναι κακοί επιστήμονες αυτοί και οι καλοί είναι μόνο όσοι βγαίνουν στο γυαλί;

Αν και το πιο σημαντικό ερώτημα είναι πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια και γιατί, παρά τα δισεκατομμύρια εμβολιασμών στον δυτικό κόσμο, η πανδημία είναι σε έξαρση κυρίως εκεί;

Τουλάχιστον, ο καθηγητής Ιωαννίδης -ο μόνος που εκτίμησε σωστά τη θνητότητα του ιού την οποία έβγαζε 3% ο ΠΟΥ, παραδεχόμενος αργότερα ότι είναι σχεδόν 10 φορές μικρότερη και αναρτώντας τη σχετική μελέτη του Ιωαννίδη στην επίσημη ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας- ανέφερε ότι ο κορωνοϊός μπαίνει σε πολλές χώρες του κόσμου σε ενδημική φάση πια.

Παύει, δηλαδή, σιγά, σιγά να είναι πανδημία, η οποία, σύμφωνα με τον καθηγητή του Στάνφορντ, δεν θα λήξει μία μέρα στις 12 η ώρα σε όλο τον κόσμο, αλλά σταδιακά και σε διαφορετική χρονική περίοδο από τη μία χώρα στην άλλη, ενώ το τέλος θα φανεί όταν ο αριθμός κρουσμάτων δεν θα μας φαίνεται πια υπερβολικός και στην κοινωνία δεν θα υπάρχει πανικός.

Το δεύτερο έχει να κάνει, βέβαια, και με την “ενημέρωση” των χρηματοδοτούμενων από την κυβέρνηση ΜΜΕ, που χθες έλεγαν ότι ήταν πάνω από τα 1.000 τα κρούσματα σε παιδιά, με στόχο να πιέσουν για τον εμβολιασμό τους φυσικά.

Δεν είπαν, βέβαια, ότι μόνο το 0,05% των παιδιών που πήγαν την πρώτη μέρα στο σχολείο ήταν θετικά.

Δεν είπαν ότι χθες Τρίτη, που πάντα έχει τα περισσότερα κρούσματα της εβδομάδας, επειδή προστίθενται και πολλά από το ΣΚ, ανακοινώθηκαν 2.919 επί συνόλου 348.083 τεστ, δηλαδή, η θετικότητα κατέρρευσε στο 0,83%, πολύ κάτω από το όριο ασφαλείας του 4% που θέτει ο ΠΟΥ.

Την ίδια στιγμή που “ειδικοί” που προβλέπουν από τον Αύγουστο 10 και 15 χιλιάδες κρούσματα (για κάποια μέρα στην αιωνιότητα), πέφτουν έξω εδώ και 1,5 μήνα.

Παρεμπιπτόντως, λοιμωξιολόγος έσπευσε να προεξοφλήσει ότι ο θάνατος ενός 16χρονου λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό, δεν οφείλεται στο εμβόλιο, υπερθεματίζοντας ότι κανένας έφηβος στον κόσμο δεν έχει πεθάνει από εμβόλιο mRNA.

Ως επιστήμονας θα έπρεπε να γνωρίζει, όμως, ότι στην ιατρική δεν υπάρχει το 100%.

Επίσης, όλοι αυτοί, οι κυβερνώντες και οι ειδικοί, δεν καταλαβαίνουν ότι με τον απόλυτο και αυταρχικό τρόπο τους, αντί να πείσουν, αποτρέπουν τους διστακτικούς να κάνουν το εμβόλιο και έχουν κάνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα να θεριέψει;

Εκτός κι αν αυτός είναι ο στόχος τους. Να τονώσουν και το αντιεμβολιαστικό κίνημα, για να είναι ο κόσμος διχασμένος· βασική αρχή του διαίρει και βασίλευε.

Τουλάχιστον, την Τρίτη 14/9 φωτογράφισα ένα ματάκι της θάλασσας.

Το πορτοκαλί περίβλημα είναι σκληρό και προστατεύει το σαλιγκάρι στο εσωτερικό του κοχυλιού από τους θηρευτές του.

Δυστυχώς, χρησιμοποιείται σαν διακοσμητικό κι έτσι αυτά τα κοχύλια αλιεύονται κατά κόρον.

Για αυτό και απειλούνται με εξαφάνιση και είχα να δω από τον Νοέμβριο του 2020 ζωντανό.

Το συγκεκριμένο ματάκι της θάλασσας είχε αναποδογυρίσει από τα ρεύματα του βοριά στον βυθό και το επανέφερα στην κανονική του θέση, βγάζοντας το και μία φωτό.

Φωτογράφισα ξανά και το σκαθάρι που έχει και δεύτερη θαλάσσια ψείρα (παράσιτο των ψαριών, που μοιάζει με κατσαρίδα) πάνω από την ουρά του και εκτός από μελανούρια και καλόγριες κι ένα κοπάδι μουρμούρες.

Το σκαθάρι μάλλον ήταν το ίδιο που είχα δει και πριν λίγες μέρες, τόσο γιατί σε ελάχιστα ψάρια βλέπεις θαλάσσιες ψείρες, όσο και επειδή σκαθάρια δεν εμφανίζονται και τόσο συχνά.

Κολλούν, όμως, πιο εύκολα θαλάσσιες ψείρες -κάποτε έβλεπα έναν ολόκληρο χειμώνα το ίδιο σκαθάρι με την ψείρα που είχε “παντρευτεί”- διότι μένουν ακίνητα για πολλή ώρα στα μεσόνερα, με συνέπεια τα παράσιτα να πηδούν πάνω τους, αφού με αυτόν τον τρόπο γαντζώνονται στα ανυποψίαστα ψάρια και τα απομυζούν.

Σε τέτοιο βαθμό που κάποτε είχα δει έναν κακαρέλο με θαλάσσια ψείρα να μην μπορεί να κολυμπήσει γρήγορα πια.

Ο κακομοίρης ο κακαρέλος πήγαινε τόσο αργά, που τον έπιασα με τα χέρια και του αφαίρεσα τη θαλάσσια ψείρα.

Τον άφησα μετά και κολύμπησε ξανά, αλλά είναι αμφίβολο αν επιβίωσε τελικά.

Σίγουρα θα πέθαινε, όμως, αν δεν του έβγαζα τη θαλάσσια ψείρα, που μοιάζει με κατσαρίδα και πηδάει σαν ακρίδα.

Κι ενώ δεν μου πήγαινε η καρδιά να σκοτώσω τη θαλάσσια ψείρα, διάβασα με θλίψη για τη σφαγή 1.428 δελφινιών στα Νησιά Φερόε.

Τα οδήγησαν με αλιευτικά στα ρηχά, όπου τα άτυχα πλάσματα ξώκειλαν και “άνθρωποι” τα αποτελείωσαν με μαχαίρια και καμάκια.

Ανάλογο “έθιμο” έχουν και στην Ιαπωνία, που μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες σπάνε και όλες τις απαγορεύσεις στη φαλαινοθηρία.

Καλά κουμάσια είναι και οι Σκανδιναβοί, τελικά.

Από την άλλη, στην Ισπανία έχουν τις ταυρομαχίες, στην Αγγλία το κυνήγι της αλεπούς, ενώ σε κάνα μήνα και κάτι ο φιλεύσπλαχνος πρόεδρος των ΗΠΑ -ο εκάστοτε, όχι μόνο ο τωρινός- θα δώσει χάρη σε δύο γαλοπούλες.

Άλλο έθιμο αυτό του πολιτισμένου δυτικού κόσμου. Του ψεύτικου κόσμου που φτιάξαμε οι άνθρωποι.

Ευτυχώς, υπάρχει και ο βυθός για να ξεχνιόμαστε.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, εμείς στην θάλασσα. Που μας υποδέχεται, χωρίς να ρωτάει τίποτα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.