Ο Fauci δεν έχει καμία ευθύνη για την τραγική κατάσταση με την πανδημία στις ΗΠΑ; Ο άρχων οφφικιάλιος;

Πιτσιρίκο, ξαναχτύπησε ο Anthony Fauci, υποστηρίζοντας ότι τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ θα πρέπει να υποχωρήσουν κάτω από τις 10 χιλιάδες για να θεωρηθεί η πανδημία λήξασα, όπως γράφει ο Guardian.

Aκόμα έχουν δρόμο μπροστά τους, δηλαδή, οι Αμερικάνοι παρέα με τον κορωνοϊό, καθώς ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων ανέρχεται στις 160 χιλιάδες και απλά μειώθηκε στις 140 χιλιάδες αυτή την εβδομάδα, που είχε, όμως, και δύο αργίες.

Ο επικεφαλής του Εθνικού ΙνστιτούΤου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων -από το 1984 παρακαλώ- είχε κάνει ανάλογη δήλωση (για όριο ασφαλείας στις 10 χιλιάδες κρούσματα) και τον Αύγουστο του 2020, όταν μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων ήταν 50 χιλιάδες, πριν εκτοξευτεί στις 300 χιλιάδες τον Ιανουάριο του 2021, ενώ είχε υποχωρήσει και στις 11 χιλιάδες τον Ιούνιο του 2021.

Ο Fauci είπε, επίσης, ότι τα εμβόλια είναι ζωτικής σημασίας στην καταπολέμηση του ιού, τη στιγμή που λίγο περισσότεροι από τους μισούς Αμερικάνους έχουν εμβολιαστεί.

Αυτό που δεν είπε, όμως, ο Fauci είναι αν έχει ο ίδιος ευθύνες για την τραγική κατάσταση που βιώνουν εδώ και δύο χρόνια οι ΗΠΑ, όπου στις 9 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 3.231 θάνατοι, περίπου όσοι σημειώνονταν και πριν αρχίσουν οι εμβολιασμοί στις κορυφώσεις που έκανε κατά διαστήματα ο κορωνοϊός (σε ελάχιστες περιπτώσεις είχε σπάσει και το φράγμα των 4.000 θυμάτων σε μία μέρα).

Δεν έχει καμία ευθύνη, λοιπόν, ο -επί 40 χρόνια στο ίδιο πόστο- Anthony Fauci για αυτό το χάλι;

Δεν έχουν καμία ευθύνη οι επικεφαλής λοιμωξιολόγοι, οφφικιάλιοι και λοιποί “ειδικοί” στην Ευρώπη και την Αμερική για το γεγονός ότι τις έχει σαρώσει ο κορωνοϊός;

Δεν έχουν ευθύνη για το γεγονός ότι, παρ’ όλες τις παρεμβάσεις τους (γενικά και οριζόντια lockdown, μαζικοί και οριζόντιοι εμβολιασμοί, καθολική χρήση μάσκας), η πανδημία επιταχύνεται, αντί να επιβραδύνεται;

Εντάξει, στην Ελλάδα επιβραδύνεται και την Παρασκευή 10/9 τα κρούσματα ήταν κατά 600 λιγότερα από την Παρασκευή 3/9 και -950 σε σχέση με την Παρασκευή 27/8, αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι και το τρέχον κύμα του κορωνοϊού καταλαγιάζει -όπως συνέβη και με τα προηγούμενα- και όχι σε κάποια επιτυχημένη παρέμβαση των ανθρώπων.

Είναι σαν να θεωρώ επιτυχία που φωτογράφισα καλόγριες πάνω από την ποσειδωνία.

Μα, καλόγριες μπορεί να απαθανατίσεις, ακόμα κι αν βγάλεις με κλειστά μάτια φωτογραφία.

Μάλιστα, όταν έχεις πλάνα ως επί το πλείστον με καλόγριες, μάλλον πρόκειται για αποτυχία.

Ακόμα κι έτσι, όμως, η θάλασσα είναι ωραία, αλλά, αντί να την απολαμβάνουν τύποι σαν τον 80άρη Fauci κάθε μέρα, προτιμούν να διαπλέκονται ακόμα μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στην καρέκλα, δείχνοντας ότι η απληστία και η ματαιοδοξία του ανθρώπου δεν έχουν όρια.

Και το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ανήθικου και αδίστακτου ανθρώπου είναι ο Δόκτωρ Φάουτσι, διότι αλλιώς δεν θα ήταν σχεδόν 40 χρόνια στο ίδιο πόστο.

Ακόμα μία ενδεικτική περίπτωση είναι αυτή του σχεδόν 80άρη Joe Biden, που, αφού έσωσε τους Αμερικάνους από τον κορωνοϊό και τους Αφγανούς από τους Ταλιμπάν, τώρα θα σώσει και την ανθρωπότητα από την κλιματική αλλαγή.

Υποσχέθηκε, λοιπόν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ να μειώσει τις εκπομπές ρύπων των εμπορικών αεροπλάνων κατά 20% μέχρι το 2030, όπως αναφέρει η Le Monde.

Στην αμερικάνικη πολιτική αεροπορία αντιστοιχεί το 11% των ρύπων που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από τα μέσα μαζικής μεταφοράς των ΗΠΑ συνολικά.

Και αν δεν ληφθούν μέτρα αυτό το ποσοστό θα συνεχίσει να αυξάνεται και για αυτό η κυβέρνηση Biden ήθελε αρχικά να αυξήσει τη χρήση ανανεώσιμων καυσίμων για την αεροπορία κατά 3 δισ. γαλόνια τον χρόνο μέχρι το 2030.

Τα συγκεκριμένα μη ορυκτά καύσιμα θεωρούνται κομβικά, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη μη ορυκτών καυσίμων, όπως τα βιοκαύσιμα, αλλά και προηγμένα προϊόντα, που συντίθενται από τη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα, ενώ και το υδρογόνο συγκαταλέγεται στις ανανεώσιμες πηγές καυσίμων.

Ο Biden υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις στις αεροπορικές εταιρίες που θα επιλέξουν μη ορυκτά καύσιμα, ενώ θα παρέχει εγγυήσεις για δάνεια ως 3 δισ. δολ. και θα χρηματοδοτήσει και έρευνες για τη νέα αυτή γενιά καυσίμων.

Και η κυβέρνησή του θα πάρει κι άλλα μέτρα, ενισχύοντας και την έρευνα για τη μείωση της κατανάλωσης κηροζίνης από μηχανήματα.

Οι αμερικάνικες αεροπορικές εταιρίες δεσμεύτηκαν από την πλευρά τους να αυξήσουν την παραγωγή ανανεώσιμων καυσίμων πάνω από 2 δισ. γαλόνια τον χρόνο μέχρι το 2030, που είχαν υποσχεθεί αρχικά.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, κανείς δεν έχει ευθύνη για τίποτα, εκτός από τους φτωχούς που έχουν ευθύνη που είναι …φτωχοί. Η θάλασσα δεν νοιάζεται αν είμαστε φτωχοί ή πλούσιοι, και μας υποδέχεται όλους με τον ίδιο τρόπο. Καλές βουτιές την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.