Σουηδία Part 2

Γεια σας, πιτσιρίκο. Με το κείμενό σας για τη Σουηδία μου πήρατε κυριολεκτικά τη μπουκιά από το στόμα. Περίμενα περίπου 2 χρόνια ώστε να φτάσουν οι θάνατοι απο Covid στην Ελλάδα να είναι περισσότεροι από αυτούς στη Σουηδία και τότε θα σας έγραφα το παρακάτω κείμενο, όμως άλλες οι βουλές του …πιτσιρίκου.

Απορώ πού να βρίσκονται άραγε όλοι αυτοί που έβγαιναν στα κανάλια και λοιδορούσαν τη Σουηδία για το σύστημά της και την θεωρούσαν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.

Τέλος πάντων, όπως και να έχει, έφτασε αυτή η ώρα και η μόνη χώρα που δεν μπήκε ποτέ σε καραντίνα, που δεν έκλεισε ποτέ τα σχολεία της και προσπάθησε να προσαρμοστεί από την αρχή στα νέα δεδομένα αίρει σήμερα ένα μεγάλο μέρος των περιορισμών της που αφορούσαν τις αποστάσεις, το πόσοι θα μπορούν να συγκεντρωθούν κτλ.

Τελικά, η χώρα βγαίνει από όλη την ιστορία τραυματισμένη στον μικρότερο δυνατό βαθμό.

Σε όλο αυτό, βοήθησε η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και αρχών και το ότι ο υπεύθυνος κρατικός επιδημιολόγος κ. Τεγκνέλ ενημέρωνε τον κόσμο με επιστημονικά στοιχεία και όχι μιλώντας με την κυβερνητική γλώσσα και κλαίγοντας για τις θειάδες μας.

Σίγουρα επηρέασαν και τα ψηλά ποσοστά εμβολιασμών (πάνω από 85% πρώτη δόση και πάνω από 90% πλήρως εμβολιασμένοι στην ηλικιακή ομάδα άνω των 50 ετών), συνολικοί εμβολιασμοί 13.700.000, περίπου 1,5 εκατομμύρια περισσότεροι από την Ελλάδα που τόσο πολύ τόνιζαν ότι θα πάει σφαίρα.

Να σημειωθεί εδώ ότι δεν υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός -οι ηλικίες από 12 έως 15 θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται σε ένα μήνα και ακόμα δεν ξεκίνησε η τρίτη δόση που προς το παρόν περιορίζεται σε ηλικίες άνω των 80 ετών και κάποιες άλλες υψηλού κινδύνου- και οι μη εμβολιασμένοι δεν θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αλλά είναι ισότιμοι με τους εμβολιασμένους.

Για να τελειώνω και να μη μακρηγορώ, το έχετε τονίσει και εσείς πολλές φορές, η Σουηδία όχι μαύρο πρόβατο δεν ήταν, αλλά τελικά έσωσε την τιμή της Ευρώπης όσον αφορά τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των ανθρώπων.

Να είστε καλά και καλά μπάνια.

Νίκος

(Αγαπητέ φίλε, η κυβέρνηση της Σουηδίας και η επιστημονική επιτροπή της Σουηδίας δεν ξέχασαν πως η χώρα τους έχει δημοκρατία, ενώ συνυπολόγισαν και τα προβλήματα που θα δημιουργούσε στις ψυχές και τις ζωές των πολιτών ένα ενδεχόμενο lockdown. Πραγματικά, απορούσα με τα όσα έλεγαν και έγραφαν για τη Σουηδία ακόμα και άνθρωποι που θεωρούνται ψύχραιμοι. Τι να πεις; Πάντως, ήμουν βέβαιος από την αρχή πως η Ελλάδα θα ξεπερνούσε σε νεκρούς τη Σουηδία, όταν όλοι εδώ πανηγύριζαν πως η Ελλάδα θριάμβευε κατά του κορωνοϊού. Καλή εκπαιδευτική χρονιά να έχετε στη Σουηδία. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.