Η μόνη ιδεολογία στην Ελλάδα ήταν και είναι η μάσα

Στην Ελλάδα γίνεται διαρκώς λόγος για ιδέες, ιδεολογίες και πολιτικές αντιθέσεις, αν και η χώρα είναι ένα προτεκτοράτο -με το μεγαλύτερο χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ στον πλανήτη-, ενώ υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες που τσακώνονται μεταξύ τους, ξεχνώντας πως στην Ελλάδα όλα γίνονται για τη μάσα.

Όποιος έχει διαβάσει την Ιστορία του ελληνικού κράτους, ξέρει πολύ καλά πως η μόνη υπαρκτή ιδεολογία στην Ελλάδα είναι η μάσα.

Από την δημιουργία του ελληνικού κράτους, ήταν προφανές πως το μόνο μέλημα των περισσοτέρων Ελλήνων ήταν πώς θα τα κονομήσουν.

Και από πού θα τα κονομήσουν;

Από τα δάνεια που έπαιρνε και παίρνει η Ελλάδα.

Τα δάνεια ήταν πάντα παρόντα στην Ελλάδα αλλά τα χρήματα από τα δάνεια δεν έφταναν για όλους.

Αυτό σήμαινε πως κάποιοι θα έπρεπε να αποκλειστούν, ώστε οι υπόλοιποι να φάνε τα χρήματα των δανείων.

Όλη η Ιστορία της Ελλάδας είναι μια προσπάθεια αποκλεισμού των «άλλων» από την πρόσβαση στη μάσα των δανείων.

Στη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας, γνωρίζουμε για το ανελέητο κυνηγητό των κομμουνιστών, των αριστερών, των δημοκρατικών και άλλων προοδευτικών, ενώ ξέρουμε πως χρειαζόταν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων -πολιτικών φρονημάτων ήταν αλλά το έλεγαν πιο …κομψά-, ώστε να μπορεί κάποιος να δουλέψει στο Δημόσιο.

Αν δεν είχες πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, εσύ και η οικογένειά σου ήσασταν αποκλεισμένοι από τα χρήματα του Σχεδίου Μάρσαλ -Σχέδιο Μάσα-, οπότε οι υπόλοιποι έκαναν πάρτι με τα χρήματα· και μην έχετε καμία αμφιβολία πως, αν υπήρχε σοβιετικό σχέδιο Μάσα για την Ελλάδα, όλοι αυτοί οι Έλληνες αντικομμουνιστές θα ήταν αντικαπιταλιστές, θα έβριζαν τις ΗΠΑ και θα προσκυνούσαν τον Στάλιν.

Φυσικά, όλη αυτή η μάσα και όλο αυτό το κυνηγητό στους «άλλους» έπρεπε να ντυθούν με μια «ιδεολογία», ως άλλοθι, οπότε στην Ελλάδα κυριάρχησαν οι δεξιοί υπερπατριώτες με τα μεγάλα λόγια για την αγάπη τους προς την πατρίδα, αλλά, βασικά, για την μεγάλη τους αγάπη για την τσέπη τους.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τις μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές η Ελλάδα της έπαθε από αυτούς που έλεγαν πως αγαπούν πάρα πολύ την πατρίδα αλλά, περιέργως, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν με τους κατακτητές της πατρίδας και να κυνηγούν τους Έλληνες που αντιστέκονταν στους κατακτητές, αλλά και να προσκυνούν αυτούς που έδιναν τα δάνεια στην πατρίδα, από φόβο μήπως σταματήσουν τα δάνεια και η μάσα.

Για πάρα πολλά χρόνια, η μάσα ήταν αποκλειστικά υπόθεση των δεξιών εθνικιστών υπερπατριωτών αλλά το 1981, με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αυτό άλλαξε, οπότε δεξιοί και αριστεροί συνέχισαν τη μάσα εκ περιτροπής. Μια εμείς, μια εσείς.

Φυσικά, υπήρξαν χιλιάδες Έλληνες που ήθελαν να είναι πάντα στο παιχνίδι της μάσας, οπότε άλλαζαν στρατόπεδο και «ιδέες» κάθε φορά που άλλαζε η κυβέρνηση.

Τα τελευταία χρόνια, μετά την χρεοκοπία της χώρας, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό. Έφυγαν από τη χώρα αυτοί που μπορούσαν να την αλλάξουν και έμειναν αυτοί που την διέλυσαν και την χρεοκόπησαν, χωρίς μάλιστα να οδηγηθεί κανείς τους στην Δικαιοσύνη.

Η φυγή αυτών των Ελλήνων είναι πληγή για τη χώρα -και κάποιοι πολιτικοί χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την απώλεια από το έμψυχο δυναμικό της χώρας τόσων ικανών Ελλήνων, λες και δεν είναι οι πολιτικοί υπεύθυνοι για την χρεοκοπία που ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να εγκαταλείψουν τη χώρα- αλλά στην πραγματικότητα είναι πάρα πολύ χαρούμενοι και ανακουφισμένοι που ξεκουμπίστηκαν από τη χώρα όλοι αυτοί, αφού στην πλειοψηφία τους ήταν μορφωμένοι και είχαν πολλά προσόντα, οπότε αποτελούσαν θανάσιμο κίνδυνο για αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν πάντα στη μάσα.

Άρα, το θέμα στην Ελλάδα είναι να αποκλείονται κομμάτια του πληθυσμού από τη συμμετοχή στη μάσα από τα δάνεια.

Το αξιοπερίεργο είναι πως, μετά από όλα αυτά, στην Ελλάδα κυριαρχούν ακόμα αυτοί που πουλάνε εθνικιστική ιδεολογία και λατρεία για την πατρίδα, ώστε αυτοί να γίνονται πλουσιότεροι.

Όταν μιλάνε για το καλό της πατρίδας, εννοούν το καλό της τσέπης τους.

Οπότε, μην τσακώνεστε άδικα για κόμματα, ιδεολογίες και για το καλό της Ελλάδας.

Η μόνη ιδεολογία στην Ελλάδα -διαχρονικά- είναι η μάσα.

Καλή χώνεψη.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.