Η πανδημία θα συνεχιστεί για πολλούς μήνες και μέσα στο 2022, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022 θα είναι, Πιτσιρίκο, σε ισχύ το υγειονομικό πάσο στη Γαλλία, μετά από σχετική ψηφοφορία στη γαλλική εθνοσυνέλευση, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι κάποιος πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει αρνητικό τεστ κορωνοϊού, προκειμένου να εισέρχεται σε εστιατόρια, μπαρ και αθλητικούς χώρους, τουλάχιστον ως τα μέσα του επόμενου καλοκαιριού.

Η απόφαση για το υγειονομικό πάσο, φέτος τον Αύγουστο, προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία, οι οποίες έχουν, όμως, ατονήσει το τελευταίο διάστημα.

Αυτός που δεν έχει ατονήσει είναι ο κορωνοϊός και σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η πανδημία θα συνεχιστεί και μέσα στο 2022, ίσως και για πολλούς μήνες, εξαιτίας της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης στην Αφρική που είναι μικρότερη του 5%, έναντι 40% στις άλλες ηπείρους, όπως μεταδίδει το BBC.

Βέβαια, στις άλλες ηπείρους και κυρίως την Ευρώπη και την Αμερική, έχει συνεχώς εξάρσεις ο κορωνοϊός και όχι στην Αφρική.

Anyway, ο ΠΟΥ που επισημαίνει ότι μόνο τα 2/5 των 135 εκ. επαγγελματιών υγείας παγκοσμίως έχουν εμβολιαστεί, ενώ 80-180 χιλ. εξ αυτών πέθαναν με Covid 19, εντοπίζει το πρόβλημα στο γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, έχει διαθέσει 10 εκ. δόσεις εμβολίων σε φτωχότερες χώρες, ενώ είχε υποσχεθεί 100 εκ.

Μάλιστα, η Βρετανία και ο Καναδάς κατηγορήθηκαν ότι κρατούν για τους πληθυσμούς τους εμβόλια από το πρόγραμμα Covax, το οποίο έχει στόχο να εφοδιάσει τις φτωχότερες χώρες.

Επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποίησε 539.370 δόσεις και ο Καναδάς άλλο 1 εκ. από το πρόγραμμα Covax.

Ο Καναδάς ανακοίνωσε, πάντως, ότι έχει σταματήσει να παίρνει εμβόλια από το Covax, από το οποίο αρχικά θα προμηθεύονταν σκευάσματα και οι πλούσιες χώρες, αλλά τελικά παραιτήθηκαν υπέρ των φτωχότερων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε από την πλευρά του ότι έκανε δωρεά 548 εκ. στερλινών στο πρόγραμμα Covax, το οποίο σκόπευε να εφοδιάσει με 2 δισ. δόσεις εμβολίων τις φτωχότερες χώρες μέχρι το τέλος του 2021, αλλά μέχρι στιγμής έχει παραδώσει σε αυτές μόνο 371 εκ.

Η ουσία είναι ότι η πανδημία συνεχίζεται ακάθεκτη εδώ και σχεδόν δύο χρόνια πλήττοντας ως επί το πλείστον τον ψεύτικο δυτικό κόσμο που αντιδρά σπασμωδικά, κάτι που φαίνεται και από την είδηση του Reuters ότι θα δοθεί άδεια άνευ αποδοχών και επ’ αόριστον στους αστυνομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί στο Τορόντο του Καναδά.

Δεν θα επιτρέπεται επίσης να μπαίνουν σε κτίρια ακόμα και όταν είναι εκτός υπηρεσίας, ενώ δεν θα μπορούν να πάρουν και προαγωγή.

Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι το 94% των αστυνομικών στο Τορόντο έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Κυνηγούν με εξοντωτικά μέτρα και το υπόλοιπο 6%, όμως, στον Καναδά, αποδεικνύοντας ότι καλά φασιστόμουτρα είναι κι αυτά.

Ζήλεψαν φαίνεται τους καθωσπρέπει (γιατί σημασία έχει το φαίνεσθαι) φασίστες της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Όλους αυτούς που πουλάνε δημοκρατία, αλλά στην πραγματικότητα για το χρήμα θα πουλούσαν ακόμα και τη μάνα τους.

Παρεμπιπτόντως, πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να κάνουν το αντιγριπικό και τους δίνουν ένα σωρό οδηγίες οι φαρμακοποιοί.

Καταρχάς, δεν τους χορηγούν το εμβόλιο κατά της γρίπης, αν είναι έστω και ελαφρά κρυωμένοι, τους λένε να προσέχουν να μην κρυολογήσουν για 10-15 μέρες μετά τον εμβολιασμό και τους συνιστούν να πάρουν και βιταμίνες C για αυτό.

Αντίθετα, με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό δεν εξετάζεται καν αν όσοι τα κάνουν, έχουν περάσει πρόσφατα ελαφρά ή ασυμπτωματικά τον ιό.

Άλλη μία απόδειξη του πόσο τσαπατσούλικα γίνονται οι μαζικοί εμβολιασμοί έναντι της Covid 19.

Όταν θα αρχίσουν να γίνονται και αυτοί στα φαρμακεία, όταν σταματήσουν οι απειλές, οι εκβιασμοί, τα πρόστιμα, οι απολύσεις, οι απαγορεύσεις, τα lockdown, τα πράσινα πιστοποιητικά και τα πράσινα άλογα, τότε θα έχει γίνει το πρώτο βήμα για το τέλος αυτής της παράνοιας.

Το θέμα είναι αν θα γίνει ποτέ, βέβαια.

Τουλάχιστον, τα ζώα είναι μακάρια και μακριά από όλα αυτά.

Και στη θάλασσα, αλλά και στη στεριά.

Προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα ούτε με τις μέδουσες πελαγία που επανεμφανίστηκαν – σε μικρούς, πάντως, αριθμούς – με τον νοτιά.

Η όμορφη pelagia noctiluca, η ροζ τσούχτρα, όπως την λέγαμε όταν ήμασταν παιδιά.

Πέρσι, τις είχα δει και πάλι Οκτώβριο και μετά κατά διαστήματα, κυρίως από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, αλλά και τον Φεβρουάριο, τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Το καλοκαίρι εξαφανίστηκαν από τον Σαρωνικό, τουλάχιστον.

Όπως είχαν εξαφανιστεί για δεκαετίες από τον Σαρωνικό, καθώς ο θρύλος λέει ότι τις μάζεψαν με επιχείρηση-σκούπα με ένα ένα πλοίο, όταν μία μέδουσα είχε τσιμπήσει την Μαργαρίτα Παπανδρέου, η οποία έπαθε αλλεργικό σοκ.

Έπρεπε να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να φανεί ξανά η pelagia noctiluca στα κρυστάλλινα νερά.

Αν και οι άνθρωποι θεωρούμε τις μέδουσες – ακόμα και όσες δεν τσιμπούν – ενοχλητικές, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς μπαίνουμε στο φυσικό τους περιβάλλον.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, ο Μπιλ Γκέιτς είχε πει πως η πανδημία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2022. Εγώ τον Μπιλ Γκέιτς εμπιστεύομαι. Καλές βουτιές. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.