Ναι, αλλά για το Noor One δεν λέτε

Μπορεί κάποιος να φανταστεί μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, όπου θα υπήρχε μια υπόθεση διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης, με δέκα νεκρούς μάρτυρες, τον τελευταίο νεκρό μάρτυρα, Βασίλη Γεωργιάδη, να ζητάει τρία χρόνια να καταθέσει στις δικαστικές αρχές, τους ανακριτές να ζητούν απαλλαγή από την υπόθεση ή και να παραιτούνται και να μεταναστεύουν στο εξωτερικό, και αυτή η υπόθεση να καλύπτεται από πέπλο σιωπής από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ της χώρας;

Όχι, δεν υπάρχει τέτοια ευρωπαϊκή χώρα αλλά στην Ελλάδα αυτό γίνεται.

Αυτό που είναι περίεργο είναι πως όλοι αυτοί οι λαλίστατοι δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες που δεν αφήνουν τίποτα να περάσει ασχολίαστο, βγάζουν τον σκασμό σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Noor One. Σιωπή. Τίποτα.

Άνθρωποι που κάνουν υστερίες ακόμα και για ένα tweet κάποιου άλλου, προσπερνάνε με αδιαφορία την υπόθεση του Noor One.

Ναι, αλλά για το Noor One δεν λέτε.

Άνθρωποι που ξεσπαθώνουν με λύσσα για γυναικοκτόνους, φασίστες και διάφορους άλλους, δεν έχουν πάρει χαμπάρι για το τι συμβαίνει εδώ και 7,5 χρόνια με το Noor One.

Σκέφτομαι πως, αν οι νεκροί του Noor One ήταν γυναίκες, μπορεί να συγκινούσαν περισσότερο αυτούς και αυτές που, δικαίως, θυμώνουν με κάθε νέα γυναικοκτονία.

Αν οι νεκροί του Noor One ήταν γυναίκες, μπορεί διάφορες καυτές και εξοργισμένες πένες να έγραφαν για την «αδελφή» τους που έπεσε από αντρικό χέρι και να πρόσθεταν «μια λιγότερη».

Ή αν οι νεκροί του Noor One ήταν θύματα φασιστών, μπορεί όλοι αυτοί οι επαναστάτες αντιφασίστες -που περιέργως δουλεύουν για μαφιόζους ολιγάρχες- να έγραφαν πύρινα άρθρα κατά των νεοναζί που δολοφονούν τους συντρόφους τους.

Μπα, τίποτα δεν θα έγραφαν και πάλι όλοι αυτοί.

Γιατί ένα τεράστιο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η υποκρισία. Και το ψέμα που περνάει για αλήθεια.

(Το πιστοποιητικό θανάτου του τελευταίου νεκρού μάρτυρα για την υπόθεση του Noor One εκδόθηκε στο Ντουμπάι στις 3 Σεπτεμβρίου. Η είδηση έγινε γνωστή στην Ελλάδα στις 7 Οκτωβρίου.)

(Μπορεί να θυμώσουν κάποιοι με αυτά έγραψα. Ή μπορούν να τα σκεφτούν για λίγη ώρα. Αν μπορούν να σκεφτούν.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.