Οι πολιτικοί νάνοι και η αναγέννηση του νεοφασισμού

Αγαπημένε μου πιτσιρίκο, φίλες και φίλοι του blog, καλησπέρα.
Βλέποντας τα συνεχόμενα επεισόδια από νεολαίους νεοναζί, νομίζω πως είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως η χώρα, ή μάλλον ο χώρος που λέγεται Ελλάδα έχει γυρίσει στις σκοτεινές εποχές της δεκαετίας του 1960 με το εμφυλιοπολεμικό κλίμα να καλλιεργείται εσκεμμένα από τον τραγελαφικό θίασο κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, καθώς μη μπορώντας να διαχειριστούν την μετα-covid εποχή -θυμίζω πως από την νέα χρονιά το δημόσιο χρέος θα ξεπερνά τα τετρακόσια δισ. ευρώ- ποντάρουν ακόμη μια φορά τα λιγοστά πολιτικά τους κεφάλαια στο φασισμό για έναν και μόνο λόγο:

Αν δεν θέλετε μια νέα “Χρυσή Αυγή” ψηφίστε εμάς που είμαστε “δημοκράτες” οι μεν,”προοδευτικοί” οι δε.

Ο υπουργός Εξωτερικών προβάρει πρωθυπουργικές εμφανίσεις κάθε τόσο με πατριωτικές κορόνες περί εθνικής ενότητας, ενώ με το θεατρικότατο χτύπημα του χεριού του στα έδρανα της βουλής ανάγκασε τον πολιτικό νάνο Μητσοτάκη να αρχίσει το ξήλωμα του ακροδεξιού κουστουμιού του που σηματοδοτεί και την πτώση του.

Ο Μητσοτάκης μπορεί να διέγραψε έναν από τους πάμπολλους φασίστες που πάντοτε είναι χρήσιμοι στους κόλπους της γαλάζιας πολυκατοικίας αλλά βαθιά μέσα του εκείνον που θα ήθελε να διαγράψει είναι ο Νίκος Δένδιας, αφενός γιατί η ύπαρξή του εξαρτάται από τους ακροδεξιούς και αφετέρου γιατί η μοναδική απειλή που νιώθει -εντός της ΝΔ- είναι ο υπουργός Εξωτερικών.

Από την άλλη, ο Α. Τσίπρας γνωρίζοντας πως, συγκυβερνώντας τα δύο παρανοϊκά χρόνια της πανδημίας με τον Μητσοτάκη, αρεστός μπορεί να γίνει στους επαγγελματίες αριστερούς και σε κάποια απομεινάρια του παλιού ΠΑΣΟΚ. Που τους ενδιαφέρει η κουτάλα και η μάσα, όπως έγραψες και εσύ πιτσιρίκο.

Για τους υπόλοιπους «αριστερούς» της αντιπολίτευσης τα πάντα γίνονται για να μπαίνει το βουλευτικό εξαχίλιαρο κάθε μήνα και έχει ο λαός.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία που διάφοροι πολιτικοί για να σώσουν το τομάρι τους και την καρέκλα τους δημιουργούν -τεχνίτη- πόλωση με επίκεντρο τον φασισμό.

Από το «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;» του Κωνσταντίνου Καραμανλή μέχρι την πριμοδότηση της Χρυσής Αυγής από τους ολιγάρχες τα παραδείγματα είναι εκατοντάδες.

Αυτό -κατά την γνώμη μου- συμβαίνει επειδή γνωρίζουν πως αυτό που ονομάζουμε ελληνική κοινωνία είναι μια μάζα φοβισμένων και άκρως συντηρητικών ανθρώπων.

Ανέκαθεν τα ποσοστά των ακροδεξιών στην Ελλάδα άγγιζαν το 15-20% και με την όλο και μεγαλύτερη αμορφωσιά που θερίζει την ελληνική κοινωνία αλλά και έλλειψη ανθρώπων του λόγου και της τέχνης -που λέει και ο Γρηγόρης– το ποσοστό όλο και θα μεγαλώνει.

Ο φασισμός είναι το μικροπολιτικό καθεστώς των μικρομεσαίων και των αμόρφωτων και πιστέψτε με η Ελλάδα σε αυτό τον τομέα έχει υπερ-πλεόνασμα.

Οποτεδήποτε πήγε να δημιουργηθεί κάτι πραγματικά δημοκρατικό χτυπήθηκε -από το παρακράτος- άμεσα και στην ρίζα του.

Η χώρα ανήκει στο παρακράτος, στους μαφιόζους ολιγάρχες και στους νταλικέρηδες των θαλασσών που …χέζουν πρωθυπουργούς.

Άρα λοιπόν όσοι αναρωτιέστε γιατί δεν ανοίγει μύτη σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών, ο λόγος είναι πως ο κύριος κατηγορούμενος βρίσκεται πάνω από τον πρωθυπουργό της χώρας.

Κοινώς, αυτός κάνει κουμάντο.

«Το να μην γνωρίζεις κάτι δεν είναι κακό. Το να μην θέλεις να μάθεις είναι.», λέει μια κλισέ φράση.

Το θλιβερό είναι πως η ελληνική κοινωνία όχι μόνον δεν γνωρίζει, αλλά ούτε θέλει να μάθει.

Γιατί οι Έλληνες είναι ο εξυπνότερος λαός και τα ξέρουν όλα.

Βέβαια, ο καλύτερος τρόπος να εξαπατηθείς είναι να υποκρίνεσαι ότι είσαι εξυπνότερος από τους άλλους.

Την αγάπη μου από τα βροχερά Ιωάννινα.

Τ.Τ.Π.

(Αγαπητέ φίλε, ο Διονύσιος Σολωμός -που ποτέ δεν έμαθε πως έγινε εθνικός ποιητής, ούτε πάτησε ποτέ το πόδι του στην ελεύθερη Ελλάδα- είχε πει πως «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι Αληθές». Οι περισσότεροι Έλληνες, δυο αιώνες μετά, επιμένουν στα ψέματα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.