Περί της εκπομπής ολέθριων μηνυμάτων το ανάγνωσμα

Χαίρε αγαπητέ πιτσιρίκο. Περί της εκπομπής ολέθριων μηνυμάτων το ανάγνωσμα.
Το ότι δεν αποδόθηκαν ευθύνες -άρα και Δικαιοσύνη- για την οικονομική καταστροφή της χώρας λίγα χρόνια πριν, ήταν ένα ολέθριο μήνυμα και προς το σινάφι όσων, εντός και εκτός Ελλάδας, επωφελήθηκαν από την καταστροφή αυτή.

Οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες ήταν από τους περισσότερο επωφελούμενους αυτού του σιναφιού. Το μήνυμα ήταν «οι στοιχειώδεις κρατικοί θεσμοί, στην Ελλάδα συνεχίζουν να μην λειτουργούν».

Οι πρωτεργάτες της καταστροφής αυτής και τα τσιράκια τους, με πρώτο και χειρότερο όλων, τον ΓΑΠ –σιγά μην τον κατονομάσω-, μπαίνουν στην ίδια εγκληματική κατηγορία με τους Χρυσαυγίτες.

ΟΚ, τώρα που σταμάτησαν να διαβάζουν οι ανόητοι αμετανόητοι ΠαΣόΚοι, ας υπενθυμίσω πως η εγκληματική διαχείριση της πρωτοφανούς κρίσης από τον ικανότατο καταστροφέα, μεταξύ άλλων, έγινε η αιτία μαζικής μετανάστευσης στο εξωτερικό πάνω από 400 χιλιάδων ικανότατων νέων τη στιγμή που η χώρα με οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα και απόλυτη ανάγκη ριζικής ανανέωσης σε κάθε τομέα της κοινωνίας τους είχε απόλυτη ανάγκη.

Αυτό και μόνο από τα μύρια κακά που ακολούθησαν, θα αρκούσε για οποιονδήποτε με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, να μας απαλλάξει από την απεχθέστατη ύπαρξή του, ακολουθώντας την πασίγνωστη πανάρχαια γιαπωνέζικη πρακτική. Ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει οποιοσδήποτε, πόσο μάλλον κάποιος με τόσο βαρύ ιστορικά ονοματεπώνυμο.

Από την άλλη, δεν βρέθηκε ούτε ένας Έλληνας, με υπόσταση στην κοινωνία, να του υποδείξει δημοσίως και επιτακτικά το πρέπον σαν μοναδική του διέξοδο· κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Αποτέλεσμα είναι πως δόθηκε το δεύτερο ολέθριο μήνυμα: «οι Έλληνες δεν πήραν το μάθημά τους, άρα αντέχουν κι άλλα από τα ίδια και χειρότερα».

Επιβεβαίωση του δεύτερου αυτού μηνύματος ήταν η επιλογή του γκαντεμόσαυρου Κούλη για την αρχηγία του δεύτερου κόμματος που θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί δια νόμου η ύπαρξή του.

Η εκλογή του στο αξίωμα που διαθέτει ως σήμερα ήταν το τρίτο ολέθριο μήνυμα «τίποτε δεν έχει αλλάξει στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το πολιτικό σινάφι». Ο Ερντογάν ήταν από τους πρώτους –από ό,τι φαίνεται- που το έλαβε.

Μέχρι πριν λίγες μέρες, ο ακατονόμαστος, όπως φαίνεται, καιροφυλακτούσε περνώντας κάτω από τα ραντάρ των ΜΜΕ (τι παράξενη σιγή κι αυτή: μπορείς να μάθεις πώς κλάνει η …Αλεξανδράτου χρόνια μετά τα ντουζένια της αλλά για τους καταστροφείς της χώρας, μόκο) τις μέρες του απολαμβάνοντας τον τίτλο του προέδρου της από σε χρόνια αφασία Σοσιαλιστικής Διεθνούς που περιέργως πώς διατηρώντας τον στο πόστο εξέπεμψε στη διαπασών, διεθνώς, το ολέθριο μήνυμα «μην περιμένετε τίποτε από τους Σοσιαλιστές». Ειλικρινές πάντως· οφείλω να τους το αναγνωρίσω.

Και να που κάποιοι χειριστές μαριονετών έκριναν πως ήρθε η ώρα να τον ξαναβάλουν στο show για τους δικούς τους λόγους. Δεν υπήρξε ούτε ένας αφελής που να πιστέψει πως ο ακατονόμαστος θα έκανε τον δύσκολο ή δύστροπο παρά το ό,τι το επέβαλε το …σενάριο.

Και δόθηκε το ολέθριο μήνυμα «πάρτε θέσεις για ακόμη μια ελληνική τραγωδία». Οικονομική, πληθυσμιακή και πιθανότατα γεωστρατηγική το δίχως άλλο.

Ασφαλώς, κάποιες άλλες μαριονέττες θα μπορούσαν από την πρώτη στιγμή που έπαιξε το σενάριο “doom is back” να προσπαθήσουν να το σταματήσουν αν έκαναν μετά από συλλογική απόφαση μια απλή ανακοίνωση στοχεύοντας στους ελάχιστους εναπομείναντες ψηφοφόρους με ικανό πολιτικό IQ: «Προσέξτε ποιον από τους ..μνηστήρες θα ψηφίσετε, διότι δεν πρόκειται να συνεργαστούμε στο παραμικρό με οποιονδήποτε από τους καταστροφείς της χώρας ακόμη κι αν αυτό σημαίνει Κούλης μέχρι το αναπόφευκτο μοιραίο» βάζοντας τέρμα στα σενάρια των ΜΜέδων που ήδη κυκλοφορούν.

Αλλά μέχρι στιγμής εκπέμπουν το ολέθριο μήνυμα «Όλα είναι στημένα» προς πάντα ενδιαφερόμενο.

Α.

(Αγαπητέ φίλε, μπορεί να γίνομαι κουραστικός αλλά επιμένω πως το γεγονός ότι δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας πριν από χρόνια έχει ολέθριες συνέπειες για τη χώρα και την κοινωνία. Και πέρα από το ότι είναι προφανές πως η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο, η Ελλάδα έχει πια ένα χρέος που πλησιάζει τα 400 δισεκατομμύρια. Κανείς δεν μοιάζει να νοιάζεται για όλα αυτά. Ίσως, πιστεύουν πως δεν έχουν συνέπειες στις ζωές τους. Έχουν. Και έρχονται και τα χειρότερα. Αυτό είναι νόμος στη ζωή. Όσο για την πολιτική ζωή του τόπου, είναι κι αυτή ένα ανέκδοτο. Το γιατί συμβαίνει το έχω γράψει πολλές φορές και δεν θέλω να το γράψω ξανά. Απλά, δεν ασχολούμαι. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.