Διαδηλώσεις κατά των απάνθρωπων μέτρων στη Ν. Ζηλανδία – Επαναφέρουν μέτρα και στην εμβολιασμένη κατά 86% Δανία

Να σπεύσουν να κάνουν άμεσα την τρίτη δόση καλούν οι εμπειρογνώμονες υγείας τους Βρετανούς πολίτες, καθώς στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν 14πλάσιοι ασθενείς τον Αύγουστο του 2021 από ό,τι τον Αύγουστο του 2020, όπως αναφέρει το Skynews.

Eπιλέξιμοι για την τρίτη δόση είναι μέχρι στιγμής μόνο άνθρωποι άνω των 50 ετών, ενώ υπάρχουν 4,5 εκατομμύρια που δεν έχουν κάνει ακόμα ούτε την πρώτη δόση.

Πάντως, πάνω από μισό εκατομμύριο ενήλικες έκαναν την πρώτη δόση μετά τον Σεπτέμβριο, δηλαδή, κατά μέσο όρο 9.000 τη μέρα.

Και 10 εκ. έχουν ήδη κάνει και την τρίτη δόση.

Αλλά ο εμβολιασμός δεν πείθει πλέον τους πάντες και μία κυρία που έχει κάνει και την δεύτερη δόση, υποστήριξε ότι γνωρίζει ανθρώπους που νόσησαν από Covid 19, κι ενώ είχαν κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. “Οπότε, δεν είμαι σίγουρη αν χρειάζεται η τρίτη δόση” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι επιστήμονες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προκαλεί σύγχυση στον κόσμο με τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπει, καλώντας τους από τη μία να κάνουν και την τρίτη δόση και λέγοντας τους από την άλλη ότι μπορούν να συγχρωτίζονται σε μεγάλους αριθμούς, χωρίς να φορούν μάσκες και να κρατούν αποστάσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Και με το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας) να δέχεται ήδη μεγάλη πίεση, πολλοί φοβούνται τον επερχόμενο χειμώνα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά πρώην άνθρωπος της Pfizer, ονόματι Brook Jackson, κατήγγειλε σοβαρές παρατυπίες κατά την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως αναφέρει η Le Monde.

Πλέον, έχει απολυθεί, ενώ οι καταγγελίες δεν επηρέασαν τον FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ), που είχε προχωρήσει πριν από περίπου έναν χρόνο στην έγκριση του εμβολίου.

Μεταξύ άλλων, οι καταγγελίες ανέφεραν ότι περίπου 1.000 συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές τον Σεπτέμβριο του 2020 γνώριζαν εκ των προτέρων αν λαμβάνουν το εμβόλιο ή το placebo, κάτι που κανονικά απαγορεύεται.

Κι αυτό διότι όσοι γνώριζαν ότι έλαβαν το εμβόλιο, μπορεί να αισθάνονταν προστατευμένοι και να μην τηρούσαν στη συνέχεια βασικούς κανόνες ασφαλείας.

Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο, οι επιστήμονες μπορεί να έβγαζαν λανθασμένα αποτελέσματα κατά τη μελέτη.

Για αυτό και δεν πρέπει ούτε οι ερευνητές, ούτε οι συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές να γνωρίζουν ποιοι λαμβάνουν το εμβόλιο και ποιοι το placebo.

Yπό αμφισβήτηση είναι επίσης και η ποιότητα των δεδομένων που είχαν συλλεχθεί τότε, διότι λόγω έλλειψης προσωπικού δεν είχαν ληφθεί ρινικά επιχρίσματα που προορίζονται για τον έλεγχο της λοίμωξης από τον ιό, αν και είναι απαραίτητα για την αξιολόγηση του εμβολίου.

Αν κάποια μέρα αποκαλυφθούν όλα όσα έγιναν στο διάστημα της πανδημίας, το σκάνδαλο της Novartis θα φαντάζει πταίσμα.

Τουλάχιστον, αρκετός κόσμος ανά τον πλανήτη έχει αρχίσει να παίρνει χαμπάρι τι γίνεται και ακόμα και στη δυστοπική Νέα Ζηλανδία βγήκαν στους δρόμους του Ουέλινγκτον 3.000 άνθρωποι για να διαδηλώσουν ενάντια στα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ανάμεσα τους ήταν Μαορί, οι οποίοι έχουν πληγεί πολύ από τα lockdown, και δάσκαλοι, που κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους, αν αρνηθούν να εμβολιαστούν.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών, που χόρεψαν και χάκα (ο παραδοσιακός χορός των ιθαγενών της Νέας Ζηλανδίας) βρέθηκε και η πρωθυπουργός Jacinda Ardern, αλλά γενικά η πορεία κύλησε ομαλά στην πρωτεύουσα της νησιωτικής χώρας.

Αντίθετα, στο Όκλαντ ένας διαδηλωτής δάγκωσε αστυνομικό, που επιχείρησε να τον συλλάβει.

Στη Δανία, όπου τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ μας έλεγαν ότι χάρη στο 85,9% των εμβολιασμένων ξεμπέρδεψε με τον ιό (στην πραγματικότητα και πριν τους εμβολιασμούς δεν είχε τεράστιο πρόβλημα), επαναφέρουν, εξάλλου, το υγειονομικό πάσο και κάποια μέτρα, δύο μήνες μετά την κατάργησή τους.

Ο λόγος είναι ότι τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού είναι πάνω από 2.000 για πέμπτη συνεχόμενη μέρα και επειδή πλησιάζει και η περίοδος της γρίπης, οι αρχές φοβούνται ότι θα υπάρξει μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία.

Η πρωθυπουργός Mette Frederiksen αναγνώρισε ότι το υγειονομικό πάσο, που θα είναι απαραίτητο για την είσοδο σε μπαρ, εστιατόρια και κλαμπ για όσους είναι άνω των 15 ετών, θα κάνει δύσκολη τη ζωή των ανεμβολίαστων στη σκανδιναβική χώρα των 5,8 εκ. ανθρώπων, όπου έχει εμβολιαστεί πλήρως το 85,9% των πολιτών άνω των 12 ετών.

Αλλά και στη Γερμανία, όπου ο υπουργός Υγείας είχε πει πριν λίγο καιρό ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης με αφορμή την πανδημία θα λήξει στις 25 Νοεμβρίου, τα κρούσματα και οι νοσηλείες αυξάνονται, οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται από πολλούς εσωτερικούς χώρους και έγινε πρόταση να πραγματοποιούνται και πάλι δωρεάν τα διαγνωστικά τεστ, αφού η χρέωσή τους δεν αύξησε τους εμβολιασμούς.

Αυτό που αύξησε ήταν τα κρούσματα. Με τον κορωνοϊό να δείχνει ότι επιφυλάσσει και τρίτη δυστοπική χρονιά για την πολιτισμένη Ευρώπη στα χαρτιά.

Βασικά, αυτό που βλέπει όποιος δεν είναι υπάλληλος των κυβερνήσεων και των ελίτ, είναι ότι δεν θα τελειώσει η πανδημία, αν δεν φτάσει σε υψηλά επίπεδα η φυσική ανοσία.

Οι “υγειονομικές” παρεμβάσεις το μόνο που τελικά έκαναν, ήταν να πηγαίνουν όλο και πιο μακριά το τέλος της πανδημίας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την Τρίτη 9/11 είδα στη δαντελένια ακρογιαλιά και ψαρά και ψαροντουφεκά.

Ο δεύτερος είχε χτυπήσει δυστυχώς μερικά χταπόδια και μπαρμπουνάκια πολύ μικρά.

Ανυποψίαστα, καθώς βόσκουν στον πυθμένα αποτελούν εύκολο στόχο τα μπαρμπούνια και οι ξαδέρφες τους οι κουτσομούρες.

Το ίδιο και οι μουρμούρες.

Αλλά και αυτό το υποείδος της γλώσσας, η χωματίδα.

Μόνο τα μελανούρια που κολυμπούν στα μεσόνερα είναι δύσκολο να πέσουν θύματα των ψαροντουφεκάδων, αλλά κι αυτά κινδυνεύουν από τα δίχτυα και τις πετονιές των ψαράδων.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, ο Μπιλ Γκέιτς είχε πει στην αρχή της πανδημίας πως θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό στο τέλος του 2022. Εγώ τον …εμπιστεύομαι. Καλές βουτιές. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.