Και δεύτερο δικαστήριο ακύρωσε διάταγμα της κυβέρνησης Biden για υποχρεωτικό εμβολιασμό ή τεστ

Η Αυστρία αναμένεται, Πιτσιρίκο, να ανακοινώσει σήμερα Κυριακή 14/11 lockdown για τους ανεμβολίαστους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μάλιστα, στα κρατίδια της Άνω Αυστρίας και του Σάλτσμπουργκ το ιδιότυπο αυτό lockdown θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 15/11, μετά από απόφαση των τοπικών κυβερνήσεων.

Kι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι το 65% του αυστριακού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, ποσοστό που καθημερινά χαρακτηρίζουν μικρό τα συστημικά ΜΜΕ, παραλείποντας να πουν ότι δεν έχει μειώσει στο ελάχιστο τη διασπορά του κορωνοϊού.

Aν τα εμβόλια ήταν αποτελεσματικά, με ένα 65% εμβολιαστικής κάλυψης τα κρούσματα θα έπρεπε τουλάχιστον να μειώνονται και όχι να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός που αντικατέστησε τον Sebastian Kurz, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν έγινε γνωστό πως έδωσε 1 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ -ψιλικατζής είναι ο άνθρωπος, αλλού δίνουν 20 μύρια κάθε εξάμηνο- ανέφερε ότι η έξαρση της πανδημίας είναι τέτοια, που “δεν μπορούσαμε να περιμένουμε και ελπίζω το lockdown να εφαρμοστεί και στα εννέα ομόσπονδα κρατίδια”.

Όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα υφίστανται το lockdown που ίσχυε πέρσι για ολόκληρο τον πληθυσμό, κάτι που η αυστριακή κυβέρνηση δεν θέλει να επαναλάβει φέτος για τους εμβολιασμένους.

Η πλάκα είναι ότι στην Αυστρία η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι 20% με 30%, απόδειξη ότι δεν γίνεται για τον κορωνοϊό όλο αυτό.

Επίσης, μπορεί να συνεχίζεται στο διηνεκές και αυτό δείχνει η καθημερινή “ενημέρωση” τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Δυστυχώς, ο κόσμος ρέπει προς τον φασισμό.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση για τα fake news.

Σε ελεύθερη μετάφραση, αν δεν τους αρέσει κάτι που γράφεις, θα σε μπουζουριάζουν.

Στην Αυστραλία μπαίνει ήδη η αστυνομία στα σπίτια και μπουζουριάζει κόσμο με αστείες δικαιολογίες.

Για του λόγου το αληθές, διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Αυστραλία παρομοίασαν την κυβέρνηση με τους ναζί, όπως μεταδίδει το Reuters.

Mάλιστα, χιλιάδες άτομα που βγήκαν στους δρόμους της Μελβούρνης ζητούσαν βία σε βάρος των πολιτικών.

Στην Αυστραλία, όπου έχει εμβολιαστεί το 83% του πληθυσμού άνω των 16 ετών, κάποιες πολιτείες έχουν κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για ορισμένους επαγγελματικούς κλάδους και αποκλείουν τους ανεμβολίαστους από την εστίαση και τις συναυλίες.

Στη Βικτώρια ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός και για όσους εργάζονται στις κατασκευές, με συνέπεια διαδηλωτές να κρατούν πλακάτ που απεικόνιζαν τον κυβερνήτη της πολιτείας Daniel Andrews με τον Χίτλερ.

“Μας κυβερνούν παρανοϊκοί υγειονομικοί γραφειοκράτες” ανέφερε από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής των Εργατικών Craig Kelly, ο οποίος ηγείται πλέον του κόμματος Ενωμένη Αυστραλία.

Στην Αυστραλία είναι συχνές οι διαδηλώσεις κατά των εμβολιασμών το τελευταίο διάστημα, παρά το γεγονός ότι το κίνημα αποτελεί μία μικρή μειοψηφία.

Άλλωστε, μετά από εννέα συνολικά μήνες σε lockdown το 87% στη Βικτώρια έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ το υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην Αυστραλία επέτρεψε το μερικό άνοιγμα των συνόρων μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Είναι ακόμα χειρότερα εκεί. Αλλά τελικά, τι Αυστραλία, τι Αυστρία, τι Ελλάδα.

Για να μπορείς να κυκλοφορείς ελεύθερα πια, θα χρειάζεσαι μια ντουζίνα πιστοποιητικά.

Θα χρειαζόσουν και ολόκληρο ντοσιέ για να βάλεις μέσα όλα αυτά, αλλά ευτυχώς υπάρχουν τα κινητά.

Η τεχνολογία σώζει. Κι ας λέει το πολύ ωραίο αυτό τραγούδι “Ι ‘m tired using technology”.

Τουλάχιστον και δεύτερο δικαστήριο ακύρωσε διάταγμα της κυβέρνησης Biden για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εταιρίες με 100 και πλέον υπαλλήλους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αυτή τη φορά εκδικάστηκε και απορρίφθηκε η έφεση της κυβέρνησης Biden κατά της πρωτόδικης απόφασης που είχε ακυρώσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Παρά το γεγονός ότι η αμερικάνικη κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι, χωρίς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, εκατοντάδες εργαζόμενοι θα πεθάνουν από κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δεχτεί μηνύσεις από ιδιωτικούς υπαλλήλους, θρησκευτικές οργανώσεις, αλλά και πολιτείες των ΗΠΑ, που την κατηγορούν για κατάχρηση εξουσίας.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό διάταγμα, σε εταιρίες με πάνω από 100 υπαλλήλους, οι τελευταίοι θα έπρεπε ή να εμβολιαστούν ή να κάνουν τεστ δύο φορές τη βδομάδα.

Φαίνεται ότι στις ΗΠΑ υπάρχει ακόμα η διάκριση των εξουσιών και η δικαστική εξουσία δεν κάνει ό,τι υπαγορεύει η εκτελεστική.

Είναι κι αυτό μια παρηγοριά. Όπως είναι και η θάλασσα φυσικά.

Μπράβο, Πιτσιρίκο, που επιστρέφεις στις επάλξεις.

Eπικρατεί και καλοκαιρία το ΣΚ, οι βοριάδες θα επανέλθουν μέσα στη βδομάδα, αλλά δεν πρόκειται να κάνει ούτε στις προσήνεμες στον βοριά περιοχές -ανατολικά ηπειρωτικά, Κυκλάδες κ.λ.π.- βαρυχειμωνιά.

Παρά τα όσα λένε τα ΜΜΕ, τα μητσοτακικά.

Τρομολαγνεία με τον ιό, τρομολαγνεία και με τον καιρό.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έκανα τρεις ώρες χθες να πάω από Θυμάρι, Αθήνα για να πάρω μια φίλη από τη δουλειά και άλλη μία ώρα να γυρίσουμε Καλλιθέα μετά.

Κι αυτό διότι κάποιοι έχουν σαν χόμπι να τρέχουν 10 χιλιόμετρα και μαραθώνιο, αντί να πάνε για κάνα μπάνιο.

Να ένα ακόμα πλεονέκτημα της θάλασσας.

Δεν έχει δρόμους για να τους κλείσουν, δεν μπορούν να βάλουν κορδέλες, στο απέραντο γαλάζιο έχεις περισσότερο από οπουδήποτε αλλού την αίσθηση της ελευθερίας.

Eπίσης, το ότι διεξάγεται ο κλασικός μαραθώνιος με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων αθλητών και απλών πολιτών από όλο τον κόσμο εν μέσω έξαρσης του κορωνοϊού, δείχνει ότι, όπου υπάρχει κονόμα, δεν υπάρχει πανδημία.

C’est la capitalisme.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, έχει γίνει πολύ αστεία πια η αντιμετώπιση και η εργαλειοποίηση της πανδημίας από πολλές κυβερνήσεις. Καλά, στην Ελλάδα το πιο αστείο απ’ όλα είναι πως φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από το “Ελευθερία ή θάνατος”. Καλές βουτιές. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.