Τουλάχιστον στις ΗΠΑ η δικαιοσύνη κρατάει τα προσχήματα, ακυρώνοντας τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Τρεις ήττες υπέστη, Πιτσιρίκο, η κυβέρνηση Biden στα δικαστήρια, που ακύρωσαν αποφάσεις της οι οποίες είχαν να κάνουν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το πιο πρόσφατο χτύπημα ήρθε την Τρίτη 30/11 από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Λουιζιάνα που σταμάτησε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που επρόκειτο να επιβληθεί από τις 6/12 σε κάποιες κατηγορίες υγειονομικών και εργαζόμενων σε οίκους ευγηρίας.

Ανάλογες αποφάσεις είχαν πάρει δικαστήρια στο Μιζούρι για υγειονομικούς σε δέκα πολιτείες και στο Κεντάκι για συμβασιούχους δημόσιους υπαλλήλους σε τρεις πολιτείες.

Επίσης, έχει “παγώσει” η απαίτηση να είναι εμβολιασμένοι ή να κάνουν τακτικά τεστ για τον κορωνοϊό οι εργαζόμενοι σε μεγάλες εταιρίες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα προχωρήσει, πάντως, σε εφέσεις για να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί.

Οι δικαστές αιτιολόγησαν, πάντως, την απόφαση που πήραν με τον ισχυρισμό ότι τα εμβόλια δεν έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού (απορώ πώς ακόμα και μάχιμοι δημοσιογράφοι -δεν αναφέρομαι στα παπαγαλάκια- δεν το βλέπουν αυτό και τάσσονται ουσιαστικά στο πλευρό του αγνώστου επαγγέλματος Μητσοτάκη και όχι σε αυτό του γιατρού Πολάκη).

Επίσης, το σκεπτικό των δικαστών ήταν ότι σε μία κρίση σαν την πανδημία είναι πιο σημαντικό να διασφαλιστεί η διάκριση των εξουσιών και να μην καταπατηθούν το Σύνταγμα και οι ατομικές ελευθερίες.

Κανονικά, αυτές τις αποφάσεις θα έπρεπε να τις πάρει και η ελληνική αντιπολίτευση και να τις τρίψει στη μούρη του Μητσοτάκη.

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις συγκυβερνούν ουσιαστικά με τη ΝΔ, την οποία αβαντάρουν -έστω και όχι συνειδητά- και πάρα πολλοί προοδευτικοί και μάχιμοι δημοσιογράφοι.

Το ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξελίσσεται σε μία κανονική χούντα που υποχρεώνει με πρόστιμο τον κόσμο να κάνει ένα αναποτελεσματικό εμβόλιο, αποδεικνύεται και από τη σύσταση του ΠΟΥ προς όσους είναι άνω των 60 ετών να αποφεύγουν απλά περιοχές με μεγάλη διασπορά του ιού, όπως αναφέρει το Skynews.

Aρχικά, είχε περιορίσει τη σύσταση προς όσους είναι άνω των 60 ετών ή/και έχουν καρκίνο, καρδιακά προβλήματα ή διαβήτη, αλλά στη συνέχεια την απηύθυνε και στους ανεμβολίαστους.

Η μετάλλαξη όμικρον μάλλον δεν προκαλεί βαρύτερη νόσο (στην Μποτσουάνα 16 στους 19 ασθενείς ήταν ασυμπτωματικοί και τρεις είχαν ήπια συμπτώματα, αλλά επειδή είναι πολύ μικρό το δείγμα και επειδή οι Αφρικανοί είναι πιο νέοι και πιο υγιείς από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους, ας κρατήσουμε μία πισινή για τη σοβαρότητα του νέου στελέχους, που πιστεύεται ότι είναι πιο μεταδοτικό από το δέλτα).

Η όμικρον είναι η αιτία που στην Αγγλία επανήλθε η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μαγαζιά, αλλά και τα PCR τεστ κορωνοϊού και για τους εμβολιασμένους που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης, αν έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα με τη μετάλλαξη όμικρον, θα πρέπει να απομονώνονται για δέκα μέρες, αλλιώς θα τους επιβληθεί πρόστιμο 10 χιλιάδων στερλινών, ακόμα κι αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Τα πρόστιμα, όπως έχω γράψει ήδη, έχουν γίνει ο βασικός τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά τουλάχιστον στη Βρετανία δεν βάζουν μηνιάτικο χαράτσι σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ούτε βγαίνουν και λένε να κρατηθούν τα 100 ευρώ από τις συντάξεις οι “ειδικοί”.

Τα επικροτούν όλα αυτά οι μάχιμοι και προοδευτικοί δημοσιογράφοι, που ξαφνικά σταμάτησαν να ασχολούνται με το ερευνητικό ρεπορτάζ για οποιοδήποτε άλλο θέμα και γράφουν για τα εμβόλια από το βράδυ ως το πρωί;

Τουλάχιστον, χθες φάνηκε για πρώτη φορά μετά από 3-4 μέρες, έστω και αμυδρά ο βυθός.

Και έβγαλα και υποβρύχιες φωτογραφίες, από τις οποίες ξεχώρισαν ένα κοπάδι σάλπες, ένας κακαρέλος και ένας σαργός.

Φάνηκε και ο ήλιος.

Έπαιξε ρόλο ότι γύρισε ο άνεμος σε βορειοδυτικός.

Τα κύματα δεν ήταν τόσο μεγάλα, αλλά είχε μία σχετική ψύχρα, ακριβώς όπως και πέρσι την 1η Δεκέμβρη.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, ωραία μέρα για μπάνιο σήμερα. Καλές βουτιές. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.