Θεοδωρίδου-Καρουσάκη

Συνέντευξη έδωσε, πιτσιρίκο, η Ελένη Καρουσάκη (λαϊκή τραγουδίστρια, κόρη του Κώστα Καρουσάκη παλιού μεγάλου τραγουδιστή πίστας) σε γνωστή πρωινή εκπομπή πριν λίγες μέρες και, μεταξύ άλλων επισήμανε, πόσο έχει πληγεί ο κλάδος της λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, ειδικά μετά τους περιορισμούς που ισχύουν από τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς.

Αποτέλεσμα των μέτρων είναι ότι πρακτικά οι τραγουδιστές δεν μπορούν να δουλέψουν και, άρα, να ζήσουν.

Να δουλέψουν δηλαδή σε όσα μαγαζιά έμειναν ανοιχτά έπειτα από δύο χρόνια καραντίνας, που δηλαδή αν στην Αθήνα η κατάσταση είναι αυτή που βλέπει κανείς έξω με ένα στα δύο νυχτομάγαζα να έχουν βάλει λουκέτο, ποιος ξέρει πόσο δραματικά είναι τα πράγματα στην επαρχία αλλά ποιος νοιάζεται κιόλας.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που έχει κοπεί το τραγούδι των τραγουδιστών, η κυρία Καρουσάκη έκανε μια τραγική διαπίστωση–διαμαρτυρία εναντίον γνωστής συναδέλφου της, της κ.Νατάσσας Θεοδωρίδου, η οποία συνεχίζει κανονικά τις εμφανίσεις της στο θέατρο Παλλάς.

«Τώρα αυτό δε ξέρω πώς γίνεται. Δε ξέρω πώς επιτρέπεται να γίνεται σε κάποιο άλλον χώρο εκτός από τα νυχτερινά κέντρα live, ή κάποιο λάθος έχει γίνει. Ειδάλλως, προτρέπει έτσι τον επιχειρηματία το κράτος στο να ψαχτεί και να βγάλει μία άλλου είδους άδεια, π.χ. θεάτρου. Όταν όλος ο χώρος είναι άνεργος αυτή τη στιγμή και η Νατάσα Θεοδωρίδου τραγουδάει» σημείωσε.

Βέβαια, υπάρχει εξήγηση σε αυτό που μάλλον από άγνοια χαρακτήρισε ως παράδοξο η κ.Καρουσάκη, ότι δηλαδή πως γίνεται μια άλλη τραγουδίστρια πίστας να παίζει θέατρο και τι είδους θέατρο είναι αυτό αφού λέει λαϊκά τραγούδια (με γαρίφαλα ή χωρίς, αυτό δεν το ανέφερε το ρεπορτάζ).

Η κυρία Θεοδωρίδου δεν λέει λαϊκά τραγούδια αλλά απαγγέλει ποίηση αφού τις τελευταίες της επιτυχίες υπογράφει ο γνωστός σύγχρονος ποιητής Βαγγέλης Μαρινάκης. Και αυτή η καλλιτεχνική έκφραση δεν γινόταν να μη βρει στέγη τους δύσκολους καιρούς που ζούμε γιατί πάντα σε περιόδους κρίσης ο κόσμος στρέφεται στην τέχνη και στηρίζεται σε αυτή για να μπορέσει να σταθεί όρθιος και να βγει από το τέλμα.

Κρίμα που μάλλον η «λαϊκή» της ιδιότητα δεν της επιτρέπει να μετέρχεται των πολιτισμικών εξελίξεων της χώρας.

Πάντως για το επόμενο Σάββατο έχουν μείνει μερικά εισιτήρια πρώτο τραπέζι, συγγνώμη διάζωμα, αν θέλει και κάποιο άλλο πιτσιρίκι να μαζευτούμε και να πάμε να διασκεδάσουμε. Συγγνώμη να ψυχαγωγηθούμε.

Δήμητρα

(Αγαπητή Δήμητρα, σε παρακαλώ να με περιμένεις να έρθω στην Αθήνα, για να πάμε παρέα στην Νατάσσα Θεοδωρίδου στο Παλλάς. Κι αν δεν την προλάβουμε τώρα, θα πάμε να την δούμε το καλοκαίρι στο Ηρώδειο να απαγγέλει Μαρινάκη. Δήμητρα, ζούμε στην εποχή που επιτρέπεται να τραγουδάνε μόνο ο Ρουβάς και η Θεοδωρίδου. Θα ήταν τραγικό, αν δεν ήταν τόσο αστείο. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.