Μεγάλη μείωση κρουσμάτων και θυμάτων κορωνοϊού στην Αφρική, για την οποία φοβόταν ο ΠΟΥ πολύ

Μεγάλη μείωση των κρουσμάτων και των θυμάτων κορωνοϊού στην Αφρική διαπιστώνει, Πιτσιρίκο, ο ΠΟΥ για πρώτη φορά από τη μέρα που εμφανίστηκε η μετάλλαξη όμικρον, όπως αναφέρει ο Guardian.

Πώς γίνεται, όμως, αυτό με τόσο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην Αφρική, θα μας το εξηγήσουν οι ειδικοί;

Ο ΠΟΥ που φοβόταν ότι ο κορωνοϊός θα σαρώσει την Αφρική, αλλά τελικά πολύ περισσότερο υποφέρουν ακόμα από την πανδημία Ευρώπη και Αμερική.

Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε, εξάλλου, δάνειο 750 εκ. δολ. για τη Νότια Αφρική, προκειμένου να προστατευτούν οι φτωχοί και να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.

Και στη Βρετανία μειώθηκαν, εξάλλου, τα κρούσματα κατά 32,8% μέσα σε μία βδομάδα, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία (-7,2%), σύμφωνα πάντα με τον Guardian.

Μόνο οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 1,8%, αλλά και πάλι μόνο 675 άνθρωποι χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή, λιγότεροι και σε απόλυτους αριθμούς απ’ ό,τι στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει το 1/6 του πληθυσμού της Βρετανίας.

Και αναλογικά εξαπλάσιους διασωληνωμένους.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται και χιονιάς και ήδη η θερμοκρασία έπεσε αισθητά και έχουμε και ψιλόβροχο στα νότια προάστια τώρα Σάββατο 22/1 το πρωί, παρά το γεγονός ότι την Παρασκευή 21/1 στον Σαρωνικό επικρατούσε ακόμα νοτιάς.

Μην επηρεάζοντας, ωστόσο, στο ελάχιστο τη διαύγεια των νερών κατά μήκος της δαντελένιας ακρογιαλιάς.

Mε τις γόπες, τα μελανούρια και τα σκαθάρια να τσιμπολογούν μερικές μέδουσες που είχαν διαλυθεί λόγω φουσκοθαλασσιάς.

Να περάσουμε, όμως, σε μία νησιωτική χώρα με κρυστάλλινα επίσης νερά, τη Γουαδελούπη, όπου τραυματίστηκε, αλλά όχι σοβαρά από σφαίρα αστυνομικός και έγιναν και έξι συλλήψεις στο περιθώριο διαδηλώσεων κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Όπως γράφει, μάλιστα, η Le Monde, η συλλογικότητα που οργανώνει τις διαδηλώσεις είχε ζητήσει εδώ και μία εβδομάδα να “νεκρώσει” το νησί και να γίνουν συγκεντρώσεις παντού, στους δρόμους και έξω από επιχειρήσεις.

Μάλιστα, καμιά 40αριά άτομα επιχείρησαν και εισβολή στο κεντρικό νοσοκομείο της Γουαδελούπης και η διευθύντρια του Christine Willem δήλωσε ειρωνικά ότι “μας έχουν γίνει συνήθεια να προστατεύουμε τον εαυτό μας”.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι διαδηλώσεις είναι παράνομες και οι αστυνομικοί δέχονται βροχή από πέτρες, μολότοφ, μπουλόνια και άλλα αντικείμενα.

Από την άλλη, συνδικαλιστής κατήγγειλε ότι “μας απαγορεύουν να διαδηλώνουμε”, αλλά και την “αστυνομική βία και τη ρίψη χημικών”, ενώ η αστυνομία υποστήριξε ότι οι διαδηλωτές αποκλείουν δρόμους με οδοφράγματα και η εισαγγελία ότι έπεσαν τουλάχιστον τρεις πυροβολισμοί και ένα κατάστημα λεηλατήθηκε.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, υπάρχει μια λογική εξήγηση γιατί ο κορωνοϊός δεν θέρισε στην Αφρική. Ο μέσος όρος ζωής στην Αφρική είναι τα 64 χρόνια, ενώ στην Ευρώπη τα 82 χρόνια, και στις ΗΠΑ τα 78 χρόνια. Είναι άλλα τα προβλήματα των Αφρικανών από τα δικά μας. Επίσης, στην Αφρική δεν είναι πρόβλημα η παχυσαρκία, όπως είναι στις ΗΠΑ, αλλά μάλλον το αντίθετο. Καλές βουτιές. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.