Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει είναι κατά των φτωχών

Με αφορμή την παρουσία εκατοντάδων Πακιστανών και άλλων μεταναστών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος, άνοιξε πάλι η συζήτηση για τον ρατσισμό, ενώ πολλοί βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπαθώσουν κατά των μεταναστών που δεν τήρησαν τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κατ΄ αρχάς, η τήρηση των μέτρων είναι υπόθεση και ευθύνη του κράτους. Υπόθεση και ευθύνη του κράτους είναι και η μεταναστευτική πολιτική.

Όσο για το γεγονός πως δεν υπήρχαν Έλληνες στην πλατεία Συντάγματος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αν δεν κάνω λάθος, δεν υπήρχε -εξαιτίας των μέτρων- κάποια προγραμματισμένη εορταστική εκδήλωση στο Σύνταγμα.

Επίσης, οι Έλληνες, σε αντίθεση με άλλους λαούς, γιορτάζουν παραδοσιακά την αλλαγή του χρόνου στα σπίτια τους ή σε κέντρα διασκέδασης, που φέτος ήταν κλειστά λόγω των μέτρων. Ήταν την παραμονή του 2000, με την αλλαγή της χιλιετίας, που κλήθηκαν οι Έλληνες να υποδεχτούν τη νέα χιλιετία σε φιέστες που έγιναν σε ανοιχτούς χώρους.

Οπότε, αυτό που συνέβη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι πως χιλιάδες νεαροί μετανάστες -που δεν έχουν και πολλές ευκαιρίες να γιορτάσουν για κάτι- μαζεύτηκαν στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Συντάγματος, για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου.

Οι Έλληνες ήταν στα σπίτια τους και ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης ήταν στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού με τον Σάκη Ρουβά, τα παιδιά του και κάποια απαραίτητα για τέτοιες εκδηλώσεις ορφανά και παραμελημένα παιδιά -κάποτε να μιλήσουμε για την εργαλειοποίηση ορφανών και παραμελημένων παιδιών από εθνικούς ευεργέτες και πολιτικούς-, ενώ ο Λυκαβηττός ήταν περικυκλωμένος από δυνάμεις των ΜΑΤ, ώστε να προστατευτούν ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Σάκης Ρουβάς από τους φανατικούς θαυμαστές τους.

Υπάρχει ρατσισμός και μισαλλοδοξία στη χώρα μας για σκουρόχρωμους και αλλόθρησκους μετανάστες;

Όχι, δεν υπάρχει.

Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει είναι απέναντι στους φτωχούς. Έλληνες και ξένους.

Αυτοί που, με αφορμή την παρουσία των μεταναστών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος, λένε πως η Αθήνα έγινε Ισλαμαμπάντ, δεν θα πουν ποτέ πως η Μύκονος έγινε Μέκκα επειδή πλημμυρίζει από Άραβες.

Γιατί;

Γιατί οι Άραβες της Μυκόνου είναι ζάπλουτοι.

Ο πλούσιος μουσουλμάνος αγοράζει νησιά στο Ιόνιο και είναι σεβαστός από όλους, ο φτωχός μουσουλμάνος είναι παγιδευμένος σε σκηνή στη Μόρια, περπατάει στις λάσπες και δεν μπορεί να πάει πουθενά.

Οπότε, το πρόβλημα με την παρουσία των μεταναστών στην πλατεία Συντάγματος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν ήταν πως είναι Πακιστανοί και αλλόθρησκοι αλλά ότι είναι φτωχοί· φτωχοί και παγιδευμένοι στην Ελλάδα, αφού δεν τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν στις χώρες της βόρειας Ευρώπης, που επιθυμούν να πάνε, όπως το επιθυμούν και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μεταναστεύουν στις χώρες της βόρειας Ευρώπης για να βρουν δουλειά και αξιοπρέπεια.

Αν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος είχε διοργανώσει πάρτι κάνας εμίρης από το Ντουμπάι και είχε κλείσει για τραγουδιστή τον Αντώνη Ρέμο -που είναι ο αγαπημένος τραγουδιστής των πλούσιων Αράβων-, όλοι θα χαμογελούσαν ευτυχισμένοι και θα επιθυμούσαν να είναι καλεσμένοι στο πάρτι του εμίρη, ενώ οι υπόλοιποι θα απολάμβαναν το θέαμα από την τηλεόραση.

Όσο κάποιοι επιμένουν να δαιμονοποιούν τους φτωχούς μετανάστες και να αποδίδουν σε αυτούς την κατάντια της Ελλάδας, τόσο η χώρα θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Δεν ευθύνονται οι μετανάστες για την χρεοκοπία της χώρας. Δεν ευθύνονται οι μετανάστες για το γεγονός πως η χώρα είναι στα χέρια της Μαφίας των ολιγαρχών. Δεν ευθύνονται οι μετανάστες για τους 600 χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό. Δεν ευθύνονται οι μετανάστες για τις άθλιες υποδομές της χώρας. Δεν ευθύνονται οι μετανάστες για το δημόσιο χρέος της χώρας που πλησιάζει τα 400 δισεκατομμύρια αλλά κανείς δεν μιλάει για αυτό· άσε που, αν μιλήσεις για το δημόσιο χρέος που έχει πνίξει τη χώρα, σε αντιμετωπίζουν σαν γραφικό.

Οι υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι Έλληνες. Είναι αυτοί που κυβερνούν και κυβέρνησαν και αυτοί που τους εξέλεξαν και τους εκλέγουν.

Συγγνώμη που δεν είναι ο Καντίρ από το Πακιστάν υπεύθυνος για την κατάντια της Ελλάδας.

Οι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας μας, μας κοιτούν από τους καθρέφτες μας.

Όχι, οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές.

Οι Έλληνες μισούν τους φτωχούς. Έλληνες και ξένους.

(Επειδή πολλοί γράφουν υποτιμητικά πως η Αθήνα έγινε Ισλαμαμπάντ, εγώ εύχομαι να αποκτήσει και η Αθήνα σχέδιο πόλεως. Γιατί το Ισλαμαμπάντ, σε αντίθεση με την Αθήνα, έχει σχέδιο πόλεως, που φτιάχτηκε από τον Κωνσταντίνο Δοξιάδη και τους συνεργάτες του.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.