Χωρίς εσένα ρακέτα δεν χτυπά, τενίστα μπορείς χωρίς αφεντικά

Σάλο έχει προκαλέσει στη χώρα μας η απόφαση των αρχών της Αυστραλίας να μπλοκάρουν την είσοδο του Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα επειδή δεν ενέκριναν τη βίζα του.

Οπωσδήποτε, είναι κάπως περίεργο να βλέπεις ανθρώπους που πριν από δέκα χρόνια χτυπιόντουσαν νύχτα-μέρα για άμεση δημοκρατία, να θεωρούν νίκη του …κινήματος το ότι απαγορεύτηκε η είσοδος ενός Σέρβου τενίστα στην Αυστραλία επειδή δεν είναι εμβολιασμένος.

Τεράστια η υποκρισία των Ελλήνων αριστερών που -τάχα μου- κόπτονται για τα δικαιώματα των μεταναστών και είναι υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, αλλά από την άλλη χαίρονται όταν ένας Σέρβος οικονομικός μετανάστης πάει στην Αυστραλία να δουλέψει και η Αυστραλία του ρίχνει πόρτα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήγε για δουλειά στην Αυστραλία, δεν πήγε για διακοπές. Ποιος πάει για διακοπές στην Αυστραλία; Η Αυστραλία δεν είναι χώρα, η Αυστραλία είναι η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ένας οικονομικός μετανάστης (σ.σ. εντάξει, μόνο εγώ τα γράφω κάτι τέτοια).

Δεν γίνεται να δηλώνεις αριστερός και να υποστηρίζεις την κυβέρνηση της Αυστραλίας που απαγορεύει την είσοδο σε έναν οικονομικό μετανάστη.

Το γεγονός πως ο νικητής του Australian Open θα πάρει 2,75 εκατομμύρια δολάρια καμία σημασία δεν έχει. Ειδικά για τον Τζόκοβιτς που η περιουσία του είναι πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια.

Βέβαια, το χρηματικό έπαθλο είναι 2,75 εκ. δολάρια, ακριβώς επειδή συμμετέχουν τενίστες σαν τον Τζόκοβιτς που είναι το νο 1 στον κόσμο· αν στο Australian Open έπαιζαν οι χρήστες του Twitter, το έπαθλο θα ήταν καραμέλες και τσικουλάτες.

Και δεν θα γινόταν διπλωματικό επεισόδιο αν ο τενίστας δεν ήταν ο Τζόκοβιτς.

Τι ζόρι τραβάνε τόσοι Έλληνες για το αν είναι εμβολιασμένοι οι τενίστες;

Πρώτα ο Τσιτσιπάς, τώρα ο Τζόκοβιτς.

Σκέφτομαι πως οι τενίστες είναι νέοι, ψηλοί, ωραίοι και πλούσιοι, οπότε προκαλούν φθόνο σε όλους αυτούς τους στραβοχυμένους αποτυχημένους που κωλοβαράνε όλη μέρα στα social media και νομίζουν πως επηρεάζουν τις εξελίξεις.

Πρέπει να είναι δύσκολο εσύ να παίρνεις πίπες στο αφεντικό σου όλη μέρα για μια κωλοδουλειά και να έχεις και τον ανθρωποδιώχτη, και ο άλλος να είναι ζάπλουτος, γκόμενος και σταρ, χτυπώντας ένα μπαλάκι.

Αλλά έτσι είναι τα σπορ στην εποχή του καπιταλισμού. Οι δυνατοί αθλητές αμείβονται γιατί οι μάζες τους λατρεύουν και οι πολυεθνικές τους χρυσώνουν.

Αυτό είναι το σύστημα. Αν δεν σας αρέσει, αλλάξτε το.

Είναι, λέει, σοβαρή χώρα η Αυστραλία επειδή δεν επιτρέπει την είσοδο στον Τζόκοβιτς.

Το πόσο σοβαρή χώρα είναι η Αυστραλία φαίνεται από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τους πολίτες της και, ιδιαίτερα, από την άθλια στάση της στην υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ, που είναι Αυστραλός πολίτης.

Μπράβο, λέει, στην Αυστραλία που δεν επιτρέπει την είσοδο στον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς, ενώ ντροπή στην Ελλάδα που την επιτρέπει στον Τσιτσιπά.

Εκτός από τον Τσιτσιπά, έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα και κάτι εκατομμύρια τουρίστες με εκατοντάδες χιλιάδες ανεβολίαστους ανάμεσά τους, και έχω δει να γίνονται πανηγυρισμοί για αυτούς. Γιατί δεν σας πειράζει που επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα και σε ανεμβολίαστους τουρίστες και Έλληνες; Μόνο ο Τσιτσιπάς σας πειράζει;

Ναι, μόνο ο Τσιτσιπάς τους πειράζει. Γιατί άραγε;

Γιατί ο Τσιτσιπάς -όπως και ο Τζόκοβιτς- είναι πλούσιος και ζει στο Μόντε Κάρλο, που είναι φορολογικός παράδεισος.

Γιατί το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Οι πατρίδες είναι για τους φτωχούς και τα χάπατα.

Όσο για την Αυστραλία, αν ήταν σοβαρή χώρα η Αυστραλία, θα είχε εμβολιάσει και τα κοάλα.

(Δεν ξέρω από πότε έγινε για τόσους ανθρώπους τόσο σημαντικό το ότι έχουν κάνει ένα εμβόλιο ή το ότι δεν έχουν κάνει ένα εμβόλιο. Δεν ξέρω από πού προκύπτει αίσθημα ανωτερότητας απέναντι στους άλλους επειδή έχεις κάνει ένα εμβόλιο ή επειδή δεν έχεις κάνει ένα εμβόλιο. Όσο πιο ευγενικά γίνεται, θα ήθελα να πω σε όλους αυτούς που αισθάνονται ανώτεροι από τους άλλους επειδή έκαναν το εμβόλιο ή επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο, πως είναι τέρμα ηλίθιοι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.