Η γειτόνισσα
Αν είστε παντρεμένος και σας τρώει η περιέργεια και μόνο, να δείτε ποιες γυναίκες από την γειτονιά σας ψάχνονται για να βρουν άντρα, σας συμβουλεύω να μην μπείτε σε site γνωριμιών.
Το θέμα δεν είναι να βρεις την γειτόνισσά σου, που μπορείς να την βρεις ούτως η άλλως, αφού στην ίδια γειτονιά βρίσκεστε. Το θέμα είναι ότι, μέσα από ένα τέτοιο site, θα σε δει η γειτόνισσα να ψάχνεσαι και μπορεί να το πει στην γυναίκα σου.
Δεν το έχει σε τίποτα η κακόβουλη γειτόνισσα, για να δείξει πόσο άπιστοι είναι οι άντρες, να πάει στη σύζυγό σας και να της πει: «Να προσέχεις τον άντρα σου. Μπήκαμε για την πλάκα μας (έτσι λένε συνήθως) με μια φίλη σε site γνωριμιών και ποιον νομίζεις ότι βρήκαμε μέσα;»
Η γυναίκα σας, εάν είναι γάτα, θα το ψυλλιαστεί αμέσως, και θα την ρωτήσει: «Μη μου πεις ότι είναι ο δικός μου μέσα;»
«Δεν ήθελα μωρέ να στο πω, μη και νομίσεις ότι βάζω φιτιλιές ανάμεσα σας» θα της απαντήσει, εάν και η καριόλα η γειτόνισσα, αφενός μεν γνωρίζει ότι ανάβει φωτιά σε ένα ξένο ζευγάρι, αφετέρου μέσα της αισθάνεται την εκδικητική ικανοποίηση που της προσφέρει η συμπεριφορά ενός γνωστού της γείτονα, που, αν και παντρεμένος- και πιθανόν οικογενειάρχης-, ψάχνει για γκόμενα.
Εάν η γειτόνισσα είναι χωρισμένη -το πιθανότερο, γιατί η πλειοψηφία των γυναικών που ξημεροβραδιάζονται σε αυτά τα ιντερνετικά μπoυρδέλα έχουν χωρίσει και αναζητούν απεγνωσμένα παρτενέρ- θα απαλύνει το συναίσθημα της αδικίας που βιώνει η ίδια να είναι μόνη, διαπιστώνοντας ότι η κρίση στα ζευγάρια είναι γενικευμένη και δεν αποτελεί εκείνη την θλιβερή εξαίρεση, ενώ εάν είναι μια μεγαλοκοπέλα, που την πήραν τα χρόνια και δεν βρήκε άντρα, θα σταυροκοπηθεί και θα σκεφτεί από μέσα της, ότι καλύτερα που δεν παντρεύτηκε.
Πιθανολογεί, λοιπόν, η καταδότρια ότι, για να έχει μπει σε ένα τέτοιο site ο γείτονας, θα κερατώνει ασύστολα την σύζυγό του και, για να δείξει πόσο καλή γειτόνισσα είναι, θα σπεύσει αμέσως να προειδοποιήσει την σύζυγό σας.
Στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου καλή. Γιατί εάν ήτανε, πρώτον δεν θα άνοιγε παρτίδες μαζί σας, αφού γνωρίζει τη σύζυγό σας, και δεύτερον δεν θα σας κάρφωνε, γιατί δεν είσαστε ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που ψάχνεται για κάποια πρόσκαιρη αλλαγή στο ερωτικό μενού του.
Καμία ανάγκη δεν έχει η σύζυγός σας να μάθει από μία γειτόνισσα ότι είσαστε σε αναζήτηση ερωτικής συντρόφου, γιατί, αργά η γρήγορα, δεν θα αργούσε να αποκαλυφθεί η άπιστη πλευρά του εαυτού σας.
Στο παρόν δοκίμιο συνεπώς, μελετάται διεξοδικά η συμπεριφορά μόνο της κακής γειτόνισσας και δεν γίνεται καμία μνεία στην καλή γειτόνισσα, η οποία, είτε δεν μπαίνει σε ξένα χωράφια είτε εάν μπει, δεν εμπλέκει την σύζυγό σας.
Επανερχόμενοι, μετά τις απαραίτητες αυτές διευκρινίσεις, στο κυρίως θέμα της μελέτης, εάν η γειτόνισσα δεν είναι μια απλά κακεντρεχής γυναίκα, αλλά ένα υβρίδιο καριόλας και πoυτάνας, δεν αποκλείεται, αφού πρώτα σας καρφώσει στην σύζυγο, για να έχει εξασφαλισμένο το άλλοθι της άμεμπτης συμπεριφοράς, να αρχίσει να επικοινωνεί μαζί σας η να βγει και σε ραντεβού με κατάληξη σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής.
Προχωρήσατε σε σχέση -κακώς βέβαια γιατί είσαστε παντρεμένος- με αυτού του είδους την γειτόνισσα, η οποία έχει φροντίσει να διαβεβαιώσει προηγουμένως την σύζυγό σας ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα μαζί σας και ότι θα προστατεύσει τον γάμο σας ή σέβεται τον θεσμό της οικογένειας και νομίζετε ότι η σύζυγος σας κοιμάται; (Αποδοκιμασία ΓΚ προς τη γειτόνισσα: Τι σέβεσαι μωρή, που κάθεσαι και σαλιαρίζεις μαζί του, αφού ξέρεις ότι είναι παντρεμένος;)
Η σύζυγός σας δεν κοιμάται. Παρακολουθεί τις κινήσεις σας, τα μηνύματα στο κινητό (συνήθως την ώρα που είσαστε στο μπάνιο ή κοιμάστε, εκτός εάν το βάζετε κάτω από το μαξιλάρι), σας φέρνει δήθεν αδιάφορα την κουβέντα στη γειτόνισσα και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να σας πιάσει να ψεύδεστε.
Η ώρα της κρίσης εμφανίζεται συνήθως όταν είσαστε κάπως χαλαρός και εκείνη δείχνει μια πρωτόγνωρη για τα χρόνια συμβίωσής σας τρυφερότητα.
«Αγάπη μου, ξέρεις ποια γνώρισα χτες στον mini market της γειτονιάς μας;» σας ρωτάει καθώς βλέπετε μαζί «Άγριες μέλισσες», τηλεοπτικό σήριαλ μαζικής κουλτούρας στο οποίο διαδραματίζονται επαναλαμβανόμενες πράξεις απιστίας από τους πρωταγωνιστές.
Υποθέτοντας ότι είσαστε έμπειρος, καταλαβαίνετε, από την χροιά της φωνής της, ότι η σύζυγός σας κάτι έχει μυριστεί.
Μπορεί από την αλλαγή της συμπεριφοράς σας, από κάποιο μήνυμα στο κινητό-που εσείς νομίζετε ότι δεν το ψάχνει, γιατί δεν είναι σαν τις άλλες- ή ακόμη και από ένα τρίτο πρόσωπο που χρησιμοποιήσατε για να σας καλύψει το δίωρο που συναντήσατε τη γειτόνισσά σας.
«Ρε, μπας και αυτός ο μ@λάκας που έβαλα να με πάρει τηλέφωνο» σκεφτόσαστε από μέσα σας, «και να πει στη γυναίκα μου να με ειδοποιήσει να βρίσκομαι στις 10 το βράδυ στα γραφεία της εταιρείας τους για την υπογραφή της συμφωνίας, τα μπέρδεψε και είπε ότι η συνάντηση θα γίνει στα δικά μας γραφεία; Και τηλεφώνησε η γυναίκα μου στο γραφείο και δεν με βρήκε, ή της είπε ο βλάκας ο θυρωρός ότι δεν εμφανίστηκα;».
Σαν αστραπές περνάνε διάφορες σκέψεις, χωρίς να πάει ποτέ ο νους σας, ότι μπορεί η σύζυγός σας να έχει μάθει την επαφή με την γειτόνισσα απευθείας από την ίδια τη γειτόνισσα.
Της απαντάτε, λοιπόν, ότι δεν σας ενδιαφέρουν οι νέες της γνωριμίες, προκειμένου να μην προχωρήσει η κουβέντα στο ποια γυναίκα γνώρισε στο mini market.
Εκείνη όμως επιμένει:
«Ξέρεις, γνώρισα την Μαίρη, που μένει στην απέναντι μας πολυκατοικία» σας λέει, χωρίς να σας πει περισσότερες λεπτομέρειες που θα σας έδιναν χρόνο να προετοιμάσετε μια απάντηση.
Είναι προφανές ότι ασκεί μια μορφή ψυχολογικού πολέμου με απώτερο σκοπό να σας αποσυντονίσει, και με την επόμενη πρότασή της να σας αναγκάσει να ομολογήσετε ότι την γνωρίζετε.
Αν δεν αλλάξετε θέμα συζήτησης, ή δεν σηκωθείτε να πάτε στην τουαλέτα, κινήσεις που υποδεικνύουν πανικό, εκείνη είναι έτοιμη πλέον για την αποκάλυψη κρίσιμων λεπτομερειών που αφορούν την γειτόνισσα.
«Ξέρεις, η Μαίρη είναι μόνη της η κακομοίρα. Χώρισε με τον άνδρα της και μου εξομολογήθηκε ότι έχει ανάγκη από ένα σύντροφο. Δεν την λες και άσχημη και, εάν ψαχτεί λίγο, δεν θα αργήσει να βρει κανένα να της κρατάει συντροφιά. Ξέρεις πολλές γυναίκες βρίσκουν άντρα μέσα από διάφορα sites. Το ήξερες αυτό;» σας λέει και σας κοιτάζει στα μάτια.
Καλό είναι να την κοιτάξετε στιγμιαία, αφού και εκείνη σας κοιτάζει την ώρα που σας τα λέει. Είναι σαν της λέτε «και τι με νοιάζει εμένα;».
Είναι μια στάση επίδειξης ωριμότητας που πιθανόν να κατευνάσει την ανησυχία της συζύγου για τις διαδικτυακές αναζητήσεις σας.
Συνεχίζοντας τις υποθέσεις για τις αντιδράσεις σας, ας δεχθούμε ότι, καθώς την ακούτε να σας αναφέρει πλέον περισσότερες λεπτομέρειες για την Μαίρη, αφενός μεν δεν αλλάξατε χρώμα, αφετέρου δείχνετε ότι την αγνοείτε. Μια ακόμη έξυπνη στάση που την παραπέμπει στη συνήθη συμπεριφορά να την γράφετε στα @ρχίδια σας σε ότι λέει.
Εξακολουθείτε να χαζεύετε το σήριαλ, για να δείξετε ότι η αναφορά στη γειτόνισσα δεν σας προκαλεί ταραχή, αλλά εκείνη, όπως συνηθίζει να σας σπάει τα @ρχίδια, κάθε φορά που εσείς την γράφετε στα δικά σας, επανέρχεται με αυξημένη την ένταση της φωνής της.
«Σου μιλάω. Δεν με προσέχεις; Γιατί μια ζωή δεν μου δίνεις σημασία; Γιατί αποφεύγεις να μου απαντήσεις;» σας λέει και, καθώς έχει συνηθίσει την αναισθησία σας, περιμένει με υπομονή μια απάντηση.
Παίρνετε μια βαθιά ανάσα, για να σκεφθείτε τι να της απαντήσετε. Το θέμα που πάει να ανοίξει για εσάς, πρέπει πάση θυσία να κλείσει.
Σε μια άσχετη χρονική στιγμή, κατά την οποία τα διαδραματιζόμενα στην μικρή οθόνη γεγονότα του σήριαλ δεν είναι συγκλονιστικά, της λέτε με αδιάφορο ύφος, και πάντα κοιτώντας την:
«Τι να σου πω; Είναι θέμα σοβαρό αυτό; Να ανοίξουμε κουβέντα επειδή ψάχνει για σύντροφο η γειτόνισσα; (Προτροπή ΓΚ. Μην παραποιήσετε το όνομα της γειτόνισσας, γιατί θα κινήσετε περισσότερες υποψίες ή μην πείτε «αυτή η πώς την λένε» γιατί ξέρετε καλά πώς τη λένε). Δεν με ενδιαφέρει το θέμα. Ρε γυναίκα, κατάλαβε το. Ο κόσμος έχει βάσανα. Η οικονομική αναλγησία του νεοφιλελευθερισμού οδηγεί την κοινωνία στην απομόνωση. Η ακρίβεια, προϊόν του ελεύθερου ανταγωνισμού, η ανέχεια και η αδυναμία της αριστεράς να αναλάβει καθοδηγητικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις είναι οι βασικές αιτίες που διαλύουν οικογένειες. Η γειτόνισσα είναι το παράπλευρο θύμα της κοινωνικής αναλγησίας η οποία έχει επικρατήσει σαν αποτέλεσμα καταστροφικών πολιτικών επιλογών. Δεν είναι, λοιπόν, ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία γυναίκα που ψάχνει έναν άντρα σαν υποκατάστατο της έλλειψης πρόνοιας εκ μέρους της πολιτείας.».
Η απάντησή σας, σαν σύνολο προτάσεων, δεν είναι ψευδής. Είναι άριστα θεμελιωμένη και συγκροτημένη μαρξιστικά, αποσυντονίζει την σύζυγο -σκέφτεται από μέσα της πόση μ@λακία σας δέρνει- και της στερεί την ευκαιρία από να σας ρωτήσει στην συνέχεια «Εσύ αγάπη μου, την έχεις ποτέ συναντήσει αυτή την Μαίρη; Στο mini market εννοώ».
Οι μέχρι στιγμής άψογες αντιδράσεις σας δείχνουν ότι είσαστε ένα ψύχραιμο τομάρι και στη σύζυγο γεννιούνται οι πρώτες αμφιβολίες για την αλήθεια των λεγόμενων της Μαίρης.
«Κι΄ αν μου λέει ψέματα η καριόλα; Μήπως μου έδειξε τίποτα στο κινητό της από το site που μπαίνει; Όχι, δεν μου έδειξε» προβληματίζεται και, σε συνδυασμό με το ηθικό πλεονέκτημα που απολαμβάνετε εάν είσαστε αριστερός, αφήνει τον χρόνο να περάσει.
Φιλαράκο, αν και μέχρι στιγμής την έβγαλες καθαρή, εντούτοις εσύ επιμένεις να ενοχλείς την γειτόνισσα. Σε νιώθω- χωρίς να σε συμμερίζομαι- γιατί βλέπεις το ξένο μουvί είναι γλυκό.
Αλλά, καθόλου καλά δεν πράττεις και δεν κόβεις το αλισβερίσι μαζί της, άπαξ και η ύπαρξή της μπήκε, έστω και σαν αναφορά, στην συζυγική σας σχέση.
Εσύ, βέβαια, από την πλευρά σου, έχεις πάρει μια πρώτη κρυάδα και θα δούμε παρακάτω, με τι καταχθόνιο τρόπο θα φροντίσεις να καλύψεις το κωλαράκι σου σε περίπτωση, που τόσο οι υποψίες της συζύγου ενταθούν όσο και στην έσχατη περίπτωση που υποψιαστείς ότι η γειτόνισσα -αυτή που τόσο γουστάρεις- είναι αυτή που μπορεί να σε έχει καρφώσει στην γυναίκα σου.
Η σύζυγός σας πάλι, από τη δική της την πλευρά, περιμένει μια άλλη στιγμή, πιο κατάλληλη, να διερευνήσει εάν είσαστε σε ανοικτή επικοινωνία με την περί ου ο λόγος γειτόνισσα.
Να της χτυπήσει το κουδούνι και να την ρωτήσει εάν τρέχει κάτι με τον άντρα της δεν το κάνει, γιατί θέλει να κρατήσει ένα επίπεδο.
Άλλωστε, στο mini market που συναντηθήκανε, αλλάξανε τηλέφωνα, οπότε, εάν υπήρχε κάποια ενόχληση του συζύγου προς την γειτόνισσα, το πιο πιθανόν είναι ότι θα είχε άμεση ενημέρωση.
«Τι στο καλό» σκέφτεται από μέσα της, «εδώ μου είπε ότι βρήκε τον άντρα μου μέσα στο site των γνωριμιών και δεν θα μου πει εάν της την έπεσε;».
Η στιγμή της αποκάλυψης δεν αργεί να έρθει, καθώς αυτή τη φορά η απεχθής γειτόνισσα στέλνει screenshot με μεταξύ σας συνομιλία σας στην σύζυγο. Τα μηνύματα είναι επιλεγμένα, και δείχνουν εσάς σαν αποστολέα. Η γειτόνισσα δεν είναι χαζή να της στείλει όλη την μεταξύ σας επικοινωνία, αλλά διαλέγει μήνυμα που ενοχοποιεί μόνο εσάς.
«Μωρό μου, τι λες για αύριο βράδυ κατά τις 11;» της είχατε γράψει εσείς και εκείνη σας απάντησε για αρχή: «Δεν είναι σωστό. Είσαι παντρεμένος και η γυναίκα σου, που την έχω συναντήσει στο mini market είναι μια αξιόλογη Κυρία. Με τι μάτια θα την ξαναδώ;»
Είσαστε έμπειρος και γνωρίζετε πολύ καλά ότι γυναίκα που λέει ότι κάτι δεν είναι σωστό με ένα σωρό δικαιολογίες, ότι τάχα κόπτεται για την σύζυγό σας, το λέει όχι γιατί το εννοεί αλλά για να σας εξάψει.
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, μια Κυρία δεν απαντάει σε ανάρμοστα μηνύματα και -εφόσον γνωρίζει ότι είσαστε παντρεμένος- σας διαγράφει η απαντάει με ένα ξερό «Όχι».
Πριν καν προλάβετε να συντάξετε την απάντησή σας -είσαστε και κάποιας ηλικίας και δεν γράφετε γρήγορα- έρχεται στο καπάκι και δεύτερο μήνυμα από την γειτόνισσα.
«Καλά, και στην γυναίκα σου τι θα πεις; Όχι, δεν είναι σωστό. Άσ’ το….» σας γράφει και τρίβετε τα χέρια σας με το πού το διαβάζετε. Είσαστε πια βέβαιος ότι, με λίγη επιμονή, η γειτόνισσα θα αποδεχθεί την πρότασή σας για μια συνάντηση εν αγνοία της συζύγου σας.
«Ναι, μωρή καριόλα, η γυναίκα μου σε μάρανε» θα ήταν σωστό να της απαντούσατε, αλλά εσείς της γράψατε «Έλα μη με τρελαίνεις. Θα πω στη γυναίκα μου ότι έχουμε συνάντηση με τους επιθεωρητές της επαρχίας και δεν τρέχει τίποτα. Μετά τις 11 πέφτει για ύπνο» και εκείνη σας απάντησε: «Εάν είναι έτσι αλλάζει. Αλλά, προς Θεού, μη το μάθει η γυναίκα σου. Θα είσαι όμως φρόνιμο παιδί, ε….Χα, χα».
Ακολούθησαν και άλλα σαχλά μηνύματα που υπόσχονταν μια ανεπανάληπτη βραδιά, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων οδηγιών από τα google maps για τη θέση του ξενοδοχείου μέσα στο οποίο θα συνευρισκόσαστε.
Έγινε ό,τι έγινε, η μπορεί και να μην έγινε, γιατί την τελευταία στιγμή ενώ είσαστε έτοιμος να ξεκινήσετε η γειτόνισσα βρήκε μια γελοία δικαιολογία.
Ποιος ξέρει! Μπορεί να σκέφτηκε λογικά -πράγμα σπάνιο για ανθρώπους που ψάχνουν για σύντροφο μέσα στο διαδίκτυο η στα social media- και να το μετάνιωσε ή το πιθανότερο να μη θέλει με την πρώτη φορά να φανεί στα μάτια σας καμία εξώλης και προώλης. Λες και υπήρχε περίπτωση να την περάσετε για σοβαρή.
Ανεξάρτητα από το αν βγήκε ή δεν βγήκε μαζί σας, εάν η γειτόνισσα είναι σκατοχαρακτήρας θα φροντίσει να στείλει στη σύζυγό σας μόνο τα δύο πρώτα μηνύματα. Αυτό που της προτείνετε να βγείτε και το αμέσως επόμενο δικό της, που δείχνει ότι σας αποφεύγει ευγενικά.
Τα πράγματα ζορίζουν. Τα μηνύματα είναι ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία. Στη φαρέτρα της γυναίκας σας υπάρχουν ήδη τα πρώτα επιβαρυντικά σε βάρος σας στοιχεία.
Θεωρώ ότι έχετε μια πολιτισμένη σύζυγο, η οποία θα αποφύγει να μαλλιοτραβηχτεί με την γειτόνισσα -θα την έπιανε και θα της έλεγε «τι δουλειά έχεις μωρή και σαχλαμαρίζεις με τον άντρα μου»- και έτσι το θέμα που προέκυψε θα πρέπει να λυθεί μεταξύ σας.
Η γυναίκα σας, με την ίδια πάντα ηρεμία, βρίσκει την ευκαιρία που σε κάποιο άλλο σήριαλ -αυτά παθαίνουν όσοι βλέπουν τηλεόραση- ο πρωταγωνιστής είναι άπιστος και πετάει την φαρμακερή της.
«Τελικά, όλοι οι άντρες είσαστε ίδιοι. Τον βλέπεις; Πήγε με την καλύτερή της φίλη. Με την γειτόνισσά του δεν θα πάει ο ελεεινός;» σας λέει αυτή τη φορά αναφερομένη στον ηθοποιό, αλλά υπονοώντας σαφώς εσάς, και υψώνοντας απειλητικά τον ήχο της φωνής της στην εκφορά της λέξης “γειτόνισσα”.
Εσείς, ας πούμε ότι είσαστε ο ευθύς τύπος -στην πραγματικότητα είσαστε ένα αδίσταχτο καθίκι, αλλά τέλος πάντων για την συνέχεια του κειμένου το παραβλέπουμε και συνεχίζουμε- που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω.
Στη σύζυγό σας, είχατε προετοιμάσει απάντηση όταν τα πράγματα θα έφθαναν σε κάποιο αδιέξοδο. Είχατε οργανώσει το τέλειο έγκλημα.
Εκ των προτέρων, χωρίς ακόμη να γνωρίζετε εάν η γειτόνισσα επικοινωνεί με τη σύζυγό σας, φροντίσατε να στείλετε μήνυμα σε φίλο σας, συνεργό δηλαδή, ντοκουμέντο που θα αποτελούσε ένα ισχυρό άλλοθι για την περίπτωση που η σύζυγος μάθαινε τα νταραβέρια σας μαζί της.
«Ρε μ@λάκα» του γράψατε -ο φίλος τον φίλο μ@λάκα αποκαλεί συνήθως -«τσίμπησε η γειτόνισσα στην πλάκα. Δέχθηκε η πoυτάνα να βγει μαζί μου. Και ξέρει, ότι είμαι παντρεμένος. Τι τυχεροί, που είμαστε ρε Μάκη, με τα δικά μας κορίτσια. Άλλη class, ρε φίλε, οι δικές μας. Σε αφήνω τώρα γιατί φεύγω για τη συνάντηση με τον Καραπαναγιώτη για να υπογράψει ο πoύστης μια σύμβαση. Λίγο πριν φύγω, θα στείλω μήνυμα στη γειτόνισσα ότι ακυρώνεται το ραντεβού. Η πλάκα έχει και τα όρια της, φίλε μου».
Και εκεί που η σύζυγός σας δείχνει το μήνυμα με το ραντεβού που δώσατε με τη γειτόνισσα, περνάτε αμέσως στην αντεπίθεση γελώντας.
«Καλά έλεγα του Μάκη ότι η γειτόνισσα είναι πoυτάνα. Πoυτάνα όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στη ψυχή η σκρόφα. Ναι, μπήκαμε με τον Μάκη σε site για να κάνουμε πλάκα. Τόσο κακό είναι; Άντρες είμαστε στο κάτω-κάτω» (Σχόλιο Γ.Κ: Να δω τι θα έκανες, ρε μ@λάκα, αν σου έλεγε το ίδιο η γυναίκα σου).
Τα πράγματα αγριεύουν και η σύζυγός σας υπενθυμίζει, ότι αμέσως μετά το μήνυμα, με το οποίο αποδεδειγμένα ζητήσατε ραντεβού από την γειτόνισσα, φύγατε από το σπίτι, προφασιζόμενοι την υπογραφή μιας σύμβασης με κάποιον Καραπαναγιώτη.
Φυσικά-και με το δίκιο της- δεν παραλείπει να στολίζει ταυτόχρονα την γειτόνισσα σαν μια ξετσίπωτη που δεν έχει ιερό και όσιο.
«Ας τολμήσει να με πλησιάσει η πoυτάνα και να μου δείξει κανένα άλλο μήνυμα. Θα της χώσω της ξελιγωμένης το κινητό στον κώλoο» λέει με αναβράζοντα θυμό καθ’ ην στιγμήν αναμένει την απάντηση σας (Σύσταση ΓΚ: Κοπελιά είπαμε έχεις δίκιο, αλλά δεν είναι σωστό να βρίζεις.)
Την έκρηξή της αυτή περιμένατε, για να ολοκληρώσετε το πρόστυχο σχέδιο που είχατε καταστρώσει.
«Τι βλακείες είναι αυτές; Αν δεν με πιστεύεις, διάβασε το μήνυμα που έστειλα στον Μάκη» της λέτε και της δείχνετε το κινητό σας. Και δες τι ώρα το έστειλα. Και ορίστε η κάρτα εισόδου στην εταιρεία (Αυθόρμητη έκφραση αγανάκτησης Γ.Κ: Αφού, ρε κάθαρμα, πριν πας στο ξενοδοχείο, πέρασες από το γραφείο και χτύπησες την κάρτα, σε ποιον τα πουλάς αυτά;)
Της δείχνετε, λοιπόν, το μήνυμα, εκείνη κάνει ότι σας πιστεύει -στην πραγματικότητα εξακολουθεί να αμφιβάλλει- και αηδιασμένη από την ιστορία, τόσο με εσάς όσο και με την γειτόνισσα, εγκαταλείπει προς το παρόν την προσπάθειά της.
Για να βγείτε και από πάνω, δεν αποφεύγετε να σχολιάσετε:
«Είδες τι σατανάς είναι, ρε γυναίκα, αυτή η Μαίρη; Και μου έλεγες ότι είναι καλή κοπέλα. Μπήκε, χωρίς να μας ρωτήσει, ανάμεσά μας, με σκοπό να μας ανακατώσει. Μπορείς να μου πεις, τι δουλειά είχε να σε πιάσει και να σου δείξει τα μηνύματα; Είπαμε να κάνουμε ένα καλαμπούρι, μη μας βγει ξινό» (Σχόλιο ΓΚ: Ρε φίλε, είσαι μεγάλο καθίκι. Πας να βγεις και από πάνω;)
Ωραία- καθόλου ωραία δηλαδή- βρήκες σαν δικαιολογία στον εαυτό σου ότι κάνεις μια ανώδυνη -για σένα φυσικά, όχι για την γυναίκα σου, η οποία στην πραγματικότητα υποφέρει-πλακίτσα, και εξακολουθείς να συναντιέσαι με τη γειτόνισσα;
Εάν εξαιρέσεις το σeξ, η σχέση με την γειτόνισσα έχει δηλητηριαστεί. Ναι μεν αυτή είναι μια κακομαθημένη γυναίκα -δεν θα αργήσει να σας την φέρει- αλλά και εσείς δεν πάτε πίσω. Βουτηγμένος μέσα στην αμαρτία του ψεύδους το οποίο ζείτε, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα την πατήσετε.
Πήγατε να τα βάλετε με δύο γυναίκες, με διαφορετικό στόχο η κάθε μία τους, και νομίζετε ότι είσαστε ο έξυπνος που θα την βγάλει καθαρή;
Όχι φίλε. Η δολοπλόκος γειτόνισσα, αν είναι μαθημένη να ψωνίζεται μέσα από το διαδίκτυο και είναι αυτό που λένε οι παλιοί -όχι της παλιάς κοπής, γιατί αυτοί είναι μ@λάκες- βρομοθήλυκο, δεν θα αργήσει να σας εκδικηθεί για το χουνέρι που της κάνατε.
Αυτή περίμενε ότι η οικογένειά σας θα γινόταν άνω-κάτω με την βόμβα των μηνυμάτων που πέταξε στη πόρτα σας. Και διαπιστώνει ότι τόσο η σύζυγός σας, όσο και εσείς, αγνοείτε την αισχρή συμπεριφορά της.
Μεταξύ μας, κάνατε πολύ καλά που δεν της είπατε «γιατί μωρή ξεσκισμένη έπιασες και έδειξες στην γυναίκα μου τα μηνύματα», γιατί αφενός μεν δεν θα ξαναβγεί μαζί σας, αφετέρου υπάρχει περίπτωση να πάει απευθείας στη γυναίκα σας και να τα ξεράσει όλα.
Αφήστε την να ηρεμήσει λίγο και κόψτε με τρόπο -όχι απότομα και αντιδράσει- τα πολλά πολλά.
Εάν σαν απώτερο σκοπό, η γειτόνισσα, είχε να γίνει εκείνη η Κυρία του σπιτιού, δηλαδή να χωρίσετε, και διαπιστώνει ότι από το σπιτικό σας δεν βγαίνει καπνός, να είσαστε βέβαιος ότι στο μυαλό της υφαίνονται νέα σχέδια, που αυτή τη φορά μπορεί να τινάξουν πραγματικά στον αέρα την οικογενειακή σας ηρεμία.
Συνεχίζω να σας δίνω συμβουλές -αν και δεν το αξίζετε- μόνο και μόνο μπας και σας προλάβω από χειρότερες εξελίξεις ή βάλετε μυαλό και έστω την τελευταία στιγμή σώσετε τον γάμο σας.
Μετά την προηγούμενη εμπλοκή, και τον κατά γενική ομολογία σατανικό τρόπο απεμπλοκής σας από την κατάσταση κινδύνου, τα πράγματα δείχνουν να εξομαλύνονται.
Εξακολουθείτε να απολαμβάνετε την συντροφιά της γειτόνισσας αγνοώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Μυαλό φιλαράκο δεν λες να βάλεις. Αφού έχεις καταλάβει ότι η γειτόνισσα είναι φίδι, γιατί αγόρι μου δεν ξεκόβεις;
Τέλος πάντων, δικαίωμά σας είναι να κάνετε ότι εσάς αρέσει. Όμως, με το πού θα την ακούσετε, μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, την γειτόνισσα, με ύφος στοργικής μαμάς, να σας λέει: «Μωρέ, εμείς ωραία περνάμε. Ξέρεις κατά βάθος είμαι συντηρητική και αυτό που γίνεται δεν μου έχει ξανασυμβεί. Κάθε φορά που βλέπω την γυναίκα σου στο mini market μου πονάει το στομάχι μου. Δεν θέλω, μωρέ, να χαλάσω τον γάμο σας. Να προσέχεις μη το μάθει η γυναίκα σου, γιατί είναι πολύ καλή κοπέλα. Καμιά φορά με πιάνουν οι τύψεις και μου έρχεται να πάω και να της ζητήσω συγνώμη», διακόψτε άμεσα την ανάρμοστη σχέση που δημιουργήσατε.
Δεν χρειάζεται να της πείτε: «Τι λες μωρή μαλακισμέvη; Είσαι στα καλά σου; Θέλεις να με καταστρέψεις;», γιατί πραγματικά θέλει να σας καταστρέψει.
Πηγαίνετε αμέσως στη σύζυγό σας και ομολογήσετε την συζυγική παράβαση. Θα προλάβετε ένα μεγαλύτερο κακό, αφού είναι σίγουρο ότι η γειτόνισσά σας την έχει στήσει. Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Εάν δεν είσαστε αποφασισμένος να βάλετε εσείς ένα τέλος στην ιστορία, να ξέρετε ότι θα το βάλει εκείνη.
Μια γυναίκα δεν είναι χαζή να περιμένει πότε εσείς θα χωρίσετε και μη φανταστείτε ότι μπορεί να πιστεύει τυχόν βλακείες περί κρίσης του γάμου σας.
Μόλις βαρεθεί να περιμένει ή βρεθεί κάποιος άλλος, δεν αποκλείεται να πάει ή ίδια στη γυναίκα σας και να της πει όλη την αλήθεια. Στη συνάντηση αυτή είναι βέβαιο ότι θα πάει άριστα προετοιμασμένη, όπου, εκτός από μηνύματα, δεν αποκλείεται να της δείξει και φωτογραφίες ή να της αποκαλύψει ανατομικές λεπτομέρειες που δεν θα αφήσουν καμία αμφιβολία στη σύζυγό σας για τα λεγόμενά της.
Την φορά αυτή δεν θα τη γλιτώσετε, γιατί δεν μπορεί να επιστρατεύετε συνέχεια φίλους για τις παράνομες συναντήσεις σας.
Σημειώστε, αγαπητέ φίλε, ότι δεν πρέπει να αγνοήσετε την περίπτωση να τσιμπηθείτε εσείς μαζί της και η γειτόνισσα, αφού ικανοποιήσει την περιέργειά της για τις ερωτικές σας επιδόσεις, να διαπιστώσει ότι δεν είσαστε και κανένας σπουδαίος εραστής. Και να θέλει εκείνη να απαλλαγεί από εσάς.
Εάν δεν καταλαβαίνετε από μόνος σας ότι πρέπει να κόψετε, δεν το έχει σε τίποτα να πάει εκείνη στη σύζυγο για να σας ξεφορτωθεί μια και καλή. (Σχόλιο ΓΚ: Το ξέρω φίλε, είναι καριόλα, αλλά και εσείς δεν καθόσαστε στα αυγά σας)
Το πήρατε, πρώτος εσείς, απόφαση να εξομολογηθείτε στη σύζυγό σας την αμαρτία στην οποία έχετε επανειλημμένα υποπέσει και να ζητήσετε συγνώμη;
Καλώς! Μόνο που στην περίπτωση αυτή, η ομολογία σας πρέπει να είναι ειλικρινής και να μην φλυαρείτε άσκοπα. Σαχλαμάρες του τύπου «Δεν ήθελα, αλλά μου την έπεσε, όταν με κάλεσε να της εξηγήσω τον λογαριασμό του ρεύματος» (αυτόν δεν μπορεί να τον εξηγήσει ούτε υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας που χρεώνει ό,τι γουστάρει) ή σχόλια για τον σωματότυπό της (πχ: Έχει κυτταρίτιδα που την κρύβει) και την ερωτική της συμπεριφορά (πχ: Έλα μωρέ, σιγά το παγόβουνο, και να με πλήρωνες μαζί της δεν ξαναπάω) όχι μόνο δεν γίνονται πιστευτά αλλά σας γελοιοποιούν και από πάνω.
Εάν είσαστε πραγματικοί άντρες, αναλάβετε τις ευθύνες και αποδεχθείτε τις συνέπειες των πράξεών σας. Δεν χρειάζονται ούτε πολλές-πολλές τρυφερότητες στο αρχικό στάδιο της επαναφοράς στην συζυγική κανονικότητα και προς Θεού μην αρχίσετε διάφορα καραγκιοζιλίκια με δωράκια ή εκπλήξεις, για να της δείξετε πόσο έχετε μετανιώσει.
Οι περισσότερες γυναίκες είναι μεγαλόψυχες και συγχωρούν, σε αντίθεση με την εκδικητική φύση της πλειοψηφίας των αντρών οι οποίοι σε ανάλογες ομολογίες των συντρόφων τους ξεκινάνε από γαμωσταυρίδια που τα ακούει όλη η γειτονιά και σε ακραίες περιπτώσεις ολοκληρώνονται με την εκδήλωση βίαιων πράξεων.
Αν η σύζυγός σας είναι Κυρία, και εσάς θα συγχωρέσει, εφόσον δεν την απατάτε συστηματικά (Σύσταση κειμενογράφου: Μην πάρετε θάρρος και συνεχίσετε το ίδιο βιολί, γιατί μια Κυρία δεν ανέχεται επανάληψη του ατοπήματος), και την γειτόνισσα θα αγνοήσει. Το πολύ-πολύ να πει σε καμία κολλητή της ότι γέμισε η γειτονιά πουτάvες.
Για την ολοκλήρωση της ανάλυσης του θέματος, αυτό δηλαδή της αναζήτησης μιας εφήμερης ερωτικής συντρόφου, και προσδιορίζω το είδος της συντρόφου ως ερωτικής, γιατί κάποιος που μπαίνει σε αυτά τα sites σαν μοναδικό σκοπό έχει μόνο το σeξ -κάνεις δεν μπαίνει μέσα για να κάνει πρόσκληση για κάθοδο σε πορεία κυβερνητικής διαμαρτυρίας- θα πρέπει να αναφερθεί η περίπτωση, που η μεν γειτόνισσα θέλει να συναντήσει κάποιο άντρα για να την βρει μαζί του, και καλά κάνει, γιατί κουμάντο στο μουvί της κάνει ή ίδια και όχι η γειτονιά, αλλά είναι κάποιος νοικοκυραίος γείτονας αυτός που θα καρφώσει τόσο την γειτόνισσα όσο και εσάς. Μπορεί στη σύζυγό του και αυτή με τη σειρά της στην δική σας σύζυγο, μπορεί και στην υπόλοιπη γειτονιά. Πρόκειται για σιχαμένο άτομο που εγγράφεται στο site με ψεύτικο όνομα και ψάχνει να βρει γνωστούς η γνωστές που κάνουν χρήση της εφαρμογής.
«Ρε συ» θα πει σε οποιοδήποτε συναντήσει και γνωρίζει την γειτόνισσα, «το περίμενες η Κυρία Μαίρη, αυτή που μένει στον τρίτο της απέναντι πολυκατοικίας, να ψάχνεται μέσα στο διαδίκτυο για να βρει γκόμενο;»
«Τι μου λες, και δεν της φαινότανε» θα του απαντήσει ο μικροαστός γείτονας του καταδότη, εάν δεν έχει το θάρρος να ζητήσει να του δείξει και φωτογραφία της γειτόνισσά τους, ιδιαίτερα καμία που θα την δείχνει με μια αποκαλυπτική των εσωρούχων διάφανη ρόμπα, ανάλογη της οποίας έχουν από καιρού σταματήσει να φορούν και των δύο οι σύζυγοι, καθότι τους έχουν κατά βάθος είτε βαρεθεί είτε σιχαθεί.
Είναι κοινωνιολογικά αποδεδειγμένο, ότι ο αποδέκτης της σοβαρής πληροφορίας περί εκθέσεως μιας γειτόνισσας σε πορνοσάιτ, αντί να απαντήσει στο καρφί της γειτονιάς «Και τι σε κόφτει εσένα, ρε μ@λάκα, τι κάνει η κυρία Μαίρη, βατσιμάνη στο μουvί της σε βάλαμε; », θα μεταδώσει το νέο σε άλλους γνωστούς η γείτονες.
Οι λοιποί γνωστοί, γείτονες η μη, που θα κάνουν χρήση της πληροφορίας είναι βέβαιο ότι, είτε θα αντιδράσουν με την συνήθη μικροαστική σεμνοτυφία περί διάβρωσης των ηθών είτε θα αρπάξουν την ευκαιρία να την πέσουν απροσχημάτιστα στη γειτόνισσα η οποία αναζητά άντρα να την ικανοποιήσει.
Σε κανέναν από όλους αυτούς δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό, ότι εάν η γειτόνισσα τους γούσταρε, θα τους την έπεφτε στα ίσια και δεν θα είχε ανάγκη να μπει σε κανένα site γνωριμιών.
Ο μαρτυριάρης λοιπόν άντρας -ιδιαίτερα στη σύζυγό του- και κήνσορας των νέων ερωτικών ηθών είναι ο λιγδερός τύπος που στην εργασιακή του ζωή, μετά βεβαιότητας, θα καρφώνει συναδέλφους στο αφεντικό του.
Είναι κατά βάθος το δειλό υποκείμενο που λιμπίζεται την γειτόνισσα, αλλά τον συγκρατεί ο φόβος της γυναίκας του.
Της μεταφέρει το σπουδαίο νέο για να της δείξει ότι εκείνος δεν υποκύπτει στον πειρασμό της διπλανής πόρτας, χωρίς να αποκλείεται να είναι κανένα καθίκι που την απατάει, και με σκοπό να της ρίξει στάχτη στα μάτια, γίνεται κατήγορος μιας ξένης γυναίκας που δεν τον προκάλεσε.
Πέρα από όλες τις παραπάνω -διακριτές μεταξύ τους- περιπτώσεις συμπεριφοράς τόσο της εγγεγραμμένης στην εφαρμογή γειτόνισσας όσο και του περίεργου γείτονα, που ανιχνεύει στο διαδίκτυο ερωτικές αναζητήσεις μοναχικών γυναικών, να επιστήσω στους αφελείς την προσοχή στις διάφορες κρυφοβίζιτες που ψαρεύουν μέσα από sites παντρεμένους με λεφτά.
Η κρυφοβίζιτα διαφέρει ηθικά από την βίζιτα πολυτελείας. Η βίζιτα πολυτελείας έχει τιμοκατάλογο και γνωρίζεις τι παίρνεις για αυτό που πληρώνεις. Δεν σας πουλάει αίσθημα σε αντίθεση με την κρυφοβίζιτα η οποία επενδύει μακροπρόσθεσμα στον έρωτα που σας προσφέρει.
Το story, για να μπούμε στο κυρίως θέμα, μετά τις πρώτες δύο -τρείς επαφές στις οποίες θα σας εξομολογηθεί ότι με τον φίλο της ή τον άντρα της είναι σε διάσταση και ότι δεν την ικανοποιεί ερωτικά, ακολουθεί μια γραμμική πορεία αναφορικά με την οικονομική συνδιαλλαγή που θα αναπτυχθεί μεταξύ σας.
Ξεκινάει με την αθώα απαίτηση για εκμίσθωση κατοικίας.
«Μη μας δει κανένα μάτι και χαλάσεις την οικογένειά σου» θα σας πει και θα σας βάλει να πληρώσετε το ενοίκιο και τα έξοδα μετακόμισης.
Έπεται η αγορά επίπλων και οικιακού εξοπλισμού για να αποκτήσει η ερωτική φωλιά την απαιτούμενη άνεση.
«Να έρχεσαι όποτε θέλεις να ξεκουράζεσαι η να βλέπεις το ματς χωρίς να σε ενοχλεί κανένας» σας λέει και εσείς για να μη νομίσει ότι την έχετε μόνο για πήδημα -αν και αυτή είναι σίγουρη ότι για αυτό και μόνο την έχετε- της δίνετε χρεωστική κάρτα που εκδώσατε κρυφά από τη σύζυγό σας, να πάει σε Πολυκατάστημα και να αγοράσει ότι χρειάζεται για τις ανάγκες του παράνομου σπιτικού που ανοίξατε.
Αποκλίνω κατά τι της λογικής σειράς των εκταμιεύσεων που θα προβείτε, για να σας υπενθυμίσω ότι οι κρυφοβίζιτες επιλέγουν συνήθως τον τύπο του μαλακοκάβλη αρσενικού. Έναν τύπο που θα την ερωτευθεί γιατί είναι όμορφη και ο οποίος στην επιθυμία της ικανοποίησης του ερωτικού πάθους του δεν φείδεται χρημάτων. Η ράτσα αυτή των βιζιτούδων μυρίζεται από μακριά τους σπαγγοραμένους και τους καταλαβαίνει από την πρώτη συνάντηση και τις πρώτες κουβέντες.
Μια αγαθομούνα γειτόνισσα, τουλάχιστον στην αρχή της γνωριμίας, ποτέ δεν θα σας ρωτήσει λεπτομέρειες για την δουλειά η την επιχείρηση σας, σε αντίθεση με τη βιζιτού που θα σας βομβαρδίσει με απορίες σχετικά με την φύση της επαγγελματικής σας απασχόλησης.
Αν καταλάβει ότι αποφεύγετε να δώσετε σαφές στίγμα της οικονομικής σας κατάστασης ή φανείτε γύφτος στο πρώτο ραντεβού, όσο καλός εραστής και να είστε, μαζί σας έξω δεν πρόκειται να ξαναβγεί.
Να επισημανθεί ότι οι γυναίκες που κατά κύριο λόγο ψωνίζουν άντρα από site και ενδιαφέρονται μόνο για το σeξ, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να το κάνουν με την πρώτη, σε αντιδιαστολή με τις παμπόνηρες κρυφοβίζιτες που αποκλείεται να σας καθίσουν από την πρώτη φορά.
Για να κλείσουμε το θέμα, η πρώτη φάση της χρηματικής υποστήριξης στη κρυφοβίζιτα ολοκληρώνεται με την παροχή ενός μηνιαίου επιδόματος (allowance το λένε στην γλώσσα τους) που καλύπτει τις άμεσες βιοποριστικές ανάγκες της κοπέλας, η οποία για χάρη σας ισχυρίζεται ότι στερείται της δυνατότητας εργασίας.
Μέχρι αυτό το σημείο τα πράγματα -αν και έχουν κόστος- είναι σχετικά ανώδυνα. Αρχίζουν και γίνονται επώδυνα, εάν η βίζιτα ανήκει σε οργανωμένο κύκλωμα εκβιαστών.
Το κύκλωμα έχει προνοήσει για την λήψη φωτογραφιών μηδέ των ερωτικών σκηνών εξαιρουμένων.
Ο χαβαλές με τους φίλους, η πλακίτσα για την μαγκιά σας και οι ξέγνοιαστες στιγμές με την νεαρή γειτόνισσα που βρήκατε στο διαδίκτυο ανήκουν πια στο παρελθόν.
Στο προσκήνιο εμφανίζεται, για αρχή, ένας δήθεν σύζυγος -είναι συνήθως παιδαράς και δεν σας παίρνει για τσαμπουκά- που αισθάνεται απατημένος και απειλεί να αποκαλύψει το μυστικό στην οικογένειά σας ή να σκοτώσει την βίζιτα.
«Θα την σκοτώσω την πoυτάνα κι ας με κλείσουνε μέσα» ουρλιάζει στο τηλέφωνό σας, το οποίο προφανώς του έδωσε η γειτόνισσα. «Κι αν τη γλιτώσει από μένα, θα βγω στα κανάλια».
Το ξέρω ότι σας έπιασε κρύος ιδρώτας με το πού ακούσατε για κανάλια. Μην ανησυχείτε. Τα κυκλώματα εκβιαστών δεν μοιράζονται τις δουλειές αυτές με τρίτους.
Από εσάς θέλουν να τα πάρουν και θέλουν να τα πάρουν με τρόπο.
Πότε με φωνές και πότε με το μαλακό.
Τον δήθεν σύζυγο ή φίλο της γειτόνισσας θα τον καταλάβετε ότι είναι μέσα στο κόλπο όταν, αντί να σας πλακώσει στο μπουνίδι, αρχίσει να κλαίγεται μπροστά σας και να σας λέει ότι αυτός δουλεύει για να ξοφλήσει μια υποχρέωση και η σύζυγος/φίλη του, η επαγγελματίας βίζιτα δηλαδή, τον έχει εγκαταλείψει και κάνει τη ζωή της.
Οι οχλήσεις του, μέρα με τη μέρα, εντείνονται και η συμπεριφορά του γίνεται αλλοπρόσαλλη. Άλλοτε σας τηλεφωνεί απειλητικά και με φωνές στη δουλειά σας και άλλοτε εμφανίζεται σαν απελπισμένος στον χώρο εργασίας σας ή σας περιμένει έξω από το σπίτι σας έτοιμος να κλάψει.
«Γιατί, ρε φίλε, μου το έκανες αυτό;» θα σας απευθύνει τον λόγο με πολιτισμένο τρόπο. Δεν είσαι ευτυχισμένος με την οικογένειά σου; Έχεις όλα τα καλά του Θεού, η γυναίκα σου είναι όμορφη -μπορεί και να μην είναι αλλά θα σας πει ότι είναι όμορφη για να σας δείξει ότι σαν άντρας δεν είσαστε κανένας λαπάς- γιατί έρχεσαι και μπαίνεις ανάμεσα μας; Δηλαδή εσύ είσαι ο μάγκας με τα λεφτά, την οικογένειά σου και θέλεις μια γκόμενα που δεν σου ανήκει και εγώ ο μ@λάκας που δουλεύω για να ξεπληρώσω την οικονομική υποχρέωση της πουτάνας που έμπλεξα; Σου έχει πει πόσα χρωστάει σε εκείνο τον τοκογλύφο που της δάνεισε είκοσι χιλιάρικα για να πάρει το cabriolet; Εσύ φίλε τα πληρώνεις; Όχι, εγώ ο μ@λάκας τα πληρώνω».
Στη φάση αυτή δεν ζητάει τίποτα και αφήνει εσάς να προβληματιστείτε, ότι πιθανόν με κάποιο ποσόν που θα του ακουμπούσατε, το πρόβλημα ίσως και λυνότανε.
Όσο αφελής και να είσαστε, να πάρετε εσείς την πρωτοβουλία και να του προτείνετε να διευθετηθεί η παρεξήγηση με οικονομικό τρόπο αποκλείεται.
Περιμένετε τον από μηχανής Θεό να δώσει την λύση.
Είναι η βίζιτα, η οποία προσωρινά είχε εξαφανιστεί για να κορυφωθεί η αγωνία σας.
«Δεν με αφήνει λεπτό μόνη μου. Δεν ξέρεις τι τραβάω μαζί του. Να ‘ξερες πόσο μου λείπεις» σας λέει. Και κλαίγοντας σας ζητάει ένα ποσόν για να ξοφλήσει τον σύζυγο ή τον εραστή της, να διακόψει μαζί του και να συνεχίσετε να απολαμβάνετε ανεμπόδιστοι την σχέση σας.
Έχετε καταλάβει πια -αν δεν είσαστε κανένας βλάκας – ότι η άρνηση της αποδοχής του οικονομικού αυτού συμβιβασμού είναι πιθανόν να οδηγήσει την κατάσταση σε κάποια εμπλοκή.
Η εμφάνιση μπράβων ή ενοχλητικών τηλεφωνημάτων στη σύζυγο (αυτή την φορά από τον υποτιθέμενο τοκογλύφο) είναι απλές προειδοποιήσεις για αυτά που θα ακολουθήσουν.
Επειδή φυσικό είναι, να μη θέλετε να μπλέξετε με το Τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας, τα τηλεπαράθυρα -εάν είστε κάποιος επώνυμος η celebrity, δεν σας κόβω για φελλό εφόσον μπαίνετε στο Blog- και με την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, στο φινάλε, για να μην διαλύσετε την οικογένειά σας, θα αναγκαστείτε να δώσετε ότι σας ζητήσουν και θα κρατήσετε σαν ανάμνηση τις όμορφες στιγμές που περάσατε με την γειτόνισσα.
Το τι, βέβαια, θα ακολουθήσει εντός της οικογένειας, εάν η απατημένη σύζυγος πάρει χαμπάρι το deal, είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.
Στην καλύτερη, μπορεί να αναγκαστείτε να μαζεύετε τα ρούχα σας από το δρόμο και να γίνετε εσείς το ρεζίλι της γειτονιάς, και στη χειρότερη να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κάποιου διαζυγίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά.
Σας εφιστώ, λοιπόν, την προσοχή στα διαδικτυακά αλισβερίσια με νέες και όμορφες γειτόνισσες, ιδιαίτερα εάν μετακόμισαν πρόσφατα στη περιοχή σας. Μην νομίσετε ότι είσαστε ο super γκόμενος και αυτή που βρήκατε μέσα από ένα site ξεράθηκε με το πού σας συνάντησε.
Μια νέα και όμορφη γυναίκα, αν δεν είναι καμία περίεργη, θα βρει μόνη της άντρα. Και το κυριότερο: δεν θα επιλέξει ποτέ ένα παντρεμένο.
Και στο φινάλε, εάν γουστάρετε να πάτε με ξένη γυναίκα -κακώς βέβαια εάν είσαστε παντρεμένοι, το επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσετε- και μάλιστα με μια γειτόνισσα, παντρεμένη, χωρισμένη, ελεύθερη, ότι τέλος πάντων είναι, καλύτερα να την προσεγγίσετε απευθείας, παρά να κάνετε χρήση διαδικτυακών εφαρμογών η κοινωνικών δικτύων.
Γ.Κ.
(Αγαπητέ φίλε, αν η γειτόνισσα είναι κρεβατογεμίστρα, παίζει και το ενδεχόμενο η σύζυγος να αισθανθεί κολακευμένη που ο σύζυγός της κουτούπωσε τέτοιο τεφαρίκι. Ή, ακόμα, μπορεί να θελήσει να φασωθούν και οι τρεις μαζί. Είναι πιο ανοιχτοί και πιο αποενοχοποιημένοι οι άνθρωποι σήμερα στα σεξoυαλικά θέματα. Κατανοούν οι άνθρωποι πως δεν μπορείς να περάσεις όλη σου τη ζωή, κάνοντας έρωτα με έναν μόνο άνθρωπο. Είναι και κρίμα, δηλαδή. Οπότε, δίνουν και παίρνουν τα κρεβατώματα, και σε πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς. Βέβαια, τα σάιτ γνωριμιών είναι θλιβερά, όπως είναι και τα social media, γιατί είναι γεμάτα καμένους και καμένες. Υπάρχουν άλλοι τρόποι -πιο παραδοσιακοί και πιο ωραίοι-, για να κάνεις παιχνίδι. Πάντως, αν σε κάποιον αρέσει η γειτόνισσα, ή σε κάποιαν αρέσει ο γείτονας, ας της/του χτυπήσει την πόρτα κι ας ζητήσει ζάχαρη ή τον κωδικό του wi-fi. Μετά, θα ξέρει τη συνέχεια. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.