Όταν ο αντιεμβολιασμός βγάζει νόημα

Φίλε Πιτσιρίκο,
υπάρχουν δυσάρεστα πράγματα για τα οποία έχεις μια γενική άποψη αλλά, δικαιολογημένα, δεν έχεις καμιά όρεξη να λερώσεις το μυαλό σου ερευνώντας τα και μπαίνοντας στο σκοτεινό σύμπαν τους. Καμιά φορά, όμως, η πληροφορία έρχεται εκείνη σε σένα, με ένα μικρό τσίμπημα, σχεδόν ανώδυνα.

Γνωστό το διεθνές κίνημα του αντιεμβολιασμού, τόσο το γενικότερο όσο και το νέο που αφορά ειδικά το εμβόλιο για την COVID19, όπως επίσης γνωστό ότι πηγή του είναι η νέα αμερικανική ακροδεξιά που συσπειρώθηκε γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος δεν δίστασε μαζί με άλλους (Μπολσονάρο, Τζόνσον κλπ) να φτάσει στον αυτοεξευτελισμό με εξωφρενικές «ψεκασμένες» δημόσιες δηλώσεις.

Πρόσφατα, όμως, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω προσωπικά με «καλοπροαίρετους» Έλληνες εκπροσώπους του «κινήματος», εμπειρία που μου άλλαξε πολλές από τις εντυπώσεις που είχα για το θέμα και με βοήθησε να βγάλω συμπεράσματα τα οποία θα μοιραστώ.

Θα είμαι σύντομος.

Αντίθετα με αυτό που περίμενα να ακούσω, δηλαδή έναν μακροσκελή αφορισμό των μεγάλων συμφερόντων των διεθνών φαρμακευτικών, του Bill Gates με το τσιπάκι του, τελικά των Εβραίων κλπ, η ρητορική τους έκρυβε μια έκπληξη, τουλάχιστον για μένα: Στο μεγαλύτερο βαθμό στρεφόταν κατά των γιατρών και ειδικά των δημόσιων νοσοκομείων.

Άκουσα κυρίως ιστορίες-θρίλερ για ανθρώπους που τους έδεσαν και τους έβαλαν σε χειρουργεία χωρίς να έχουν τίποτα, για παιδάκια που τα διασωλήνωσαν και μετά αυτά πέθαναν, αλλά και για «ηρωικούς» δικηγόρους και πολίτες που, κόντρα στις απειλές για τη ζωή τους, κάνουν μηνύσεις κατά συρροή εναντίον γιατρών και νοσοκομείων προκειμένου να ξεσκεπάσουν αυτή την υγειονομική «εταιρία δολοφόνων».

Αυτή λοιπόν η «Σαϊεντολογία των φτωχών» έρχεται με αφορμή τα εμβόλια να επιχειρήσει κάτι ΠΟΛΥ μεγαλύτερο από την αμφισβήτηση προς το υγρό περιεχόμενο κάποιων ενέσεων: Να δυναμιτίσει την ίδια την αρχετυπική σχέση ασθενή-γιατρού.

Με τη σειρά της, μια τέτοια αποδόμηση της εικόνας του επιστήμονα, του γιατρού και του νοσοκομείου από σωτήρες της ανθρώπινης ζωής σε συνωμοσία δολοφόνων, αναπόφευκτα θέτει σε κίνηση μια φαινομενικά «από τα κάτω» μαζική αντίρροπη τάση προς το οικουμενικό κοινωνικό αίτημα για δημόσια υγεία, ακριβώς τη στιγμή που, λόγω COVID19, το τελευταίο γιγαντώνεται.

Κάτι σαν το υγειονομικό ανάλογο του να ιδρύεις το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα στην κατεστραμμένη Γερμανία του ’20 ακριβώς τη στιγμή που ο γερμανικός κομμουνισμός φαίνεται να οδεύει προς την εξουσία. «Ναι, εκατομμύρια πεινάνε, αλλά δεν φταίει το κεφάλαιο, φταίνε οι Εβραίοι.» «Ναι, εκατομμύρια πεθαίνουν, αλλά δεν φταίει η πανδημία, φταίνε οι γιατροί.»

Με αρχή στην αμερικανική κοινωνία, η δημόσια υγεία σχετικοποιείται ως κοινωνικό κεκτημένο και ωθείται στο να μετατραπεί σε ζήτημα άποψης μεταξύ του πλήθους «υπέρ» και του πλήθους «κατά» της επιστήμης και της ιατρικής (Don’t look up!).

Και κάπως έτσι λοιπόν αποδεσμεύεται η εκάστοτε κυβέρνηση-εξουσία από το υπεράνω πολιτικής «αυτονόητο» μιας θεμελιώδους νομικής-ηθικής υποχρέωσης να παρέχει και να ενισχύει τη δημόσια υγεία στους πολίτες της. Πράγμα άκρως βολικό για εκείνη, ειδικά όταν βρίσκεται σε φάση πλήρους ιδιωτικοποίησης της υγείας και σκάει στα χέρια της μια παγκόσμια πανδημία.

Καλό;

Ελπίζω να είσαι καλά και υγιής!

ΔΣκ

(Αγαπητέ φίλε, όλη αυτή η “επιστημονική” πληροφόρηση των τελευταίων δυο ετών, μοιάζει να έχει σκοπό να σε κάνει να μπουχτίσεις και να πάψεις να ασχολείσαι. Σε ό,τι αφορά εμένα, το πέτυχε. Το θέμα είναι ότι επιστήμονες, γιατροί -όχι όλοι τους αλλά πάρα πολλοί- και άλλοι σημαντικοί άνθρωποι για τις κοινωνίες , μας έχουν κερατώσει με τον καπιταλισμό. Χρόνια τώρα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.