Στο μαιευτήριο της Μαριούπολης θα γίνει του χρόνου ο διαγωνισμός της Eurovision

Ανάστατη είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί είναι βέβαιο πως η Ουκρανία θα νικήσει στον διαγωνισμό της Eurovision αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσει η Ουκρανία να διοργανώσει τον διαγωνισμό το 2023, αφού η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο, και, αν και θριαμβεύει διαρκώς στο πεδίο της μάχης, κοντεύει να μείνει η μισή.

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο πόλεμος θα συνεχίζεται σε ένα χρόνο από τώρα -ώστε να μπορεί να διεξαχθεί ο διαγωνισμός στην Ουκρανία-, ενώ μπορεί, εν τω μεταξύ, να πέσουν τίποτα πυρηνικά και να ακυρωθεί όχι μόνο ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον αλλά και η ζωή στον πλανήτη γενικότερα.

Δεν θα είναι και πολλοί καλλιτέχνες πρόθυμοι να πάνε να τραγουδήσουν σε μια χώρα που βομβαρδίζεται, ενώ μπορεί και η Ρωσία να αποφασίσει να βομβαρδίσει τον χώρο που θα γίνεται ο διαγωνισμός και να πλήξει ανεπανόρθωτα τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, η Eurovision είναι το πιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στην Ευρώπη.

Επίσης, είναι κάπως απίθανο μια χώρα που θα έχει διαλυθεί από τον πόλεμο να μπορεί να διοργανώσει τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Η Ουκρανία θεωρεί εχθρική κίνηση την πρόθεση των Ευρωπαίων να βγάλουν πρώτο το τραγούδι της Ουκρανίας, γιατί πιστεύει -και με το δίκιο της- πως το κάνουν για να την εξοντώσουν οικονομικά. Να έχει καταστραφεί μια χώρα, και να της φορτώνεις και τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Αυτοί οι Ευρωπαίοι φιλελέδες είναι εντελώς γκάου.

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ζήτησε από τους Ευρωπαίους να μην δώσουν δωδεκάρια στο τραγούδι της Ουκρανίας αλλά να στείλουν όπλα, τανκς και χειροβομβίδες, ενώ ζητάει να στείλουν και τίποτα στρατιώτες, γιατί οι στρατιώτες της Ουκρανίας τελειώνουν.

Αν η Ουκρανία νικήσει και καταφέρει να διοργανώσει τον διαγωνισμό, κανείς δεν ξέρει πού θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός, γιατί δεν ξέρουμε ποια κτίρια της Ουκρανίας δεν θα έχουν βομβαρδιστεί μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει να διεξαχθεί ο διαγωνισμός στο μαιευτήριο που έχει υποσχεθεί να χτίσει στη Μαριούπολη αλλά η Μαριούπολη έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων και μάλλον δεν θα θέλουν να την επιστρέψουν.

Πάντως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν πιέζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατήσει -έστω μια φορά- την υπόσχεσή του και να χτίσει το μαιευτήριο στην Μαριούπολη, ενώ του ζητάει να πληρώσει τα υλικά σε ρούβλια και να μπει και η Ελλάδα στη Ρουβλοζώνη, τώρα που το ευρώ έχει πάρει την κάτω βόλτα και, αντί να εκτιναχτεί στην Ελλάδα το ελατήριο της οικονομίας, εκτινάσσεται ο πληθωρισμός σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε μια κίνηση καλής θέλησης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προτείνει να διεξαχθεί ο επόμενος διαγωνισμός της Γιουροβίζιον στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, την ημέρα της Νίκης κατά του Ναζισμού, αλλά απαιτεί όλα τα τραγούδια να είναι στα ρωσικά, ενώ δήλωσε πως όλοι οι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν θα έχουν δωρεάν φυσικό αέριο για πάντα, και θα πάρει και ο καθένας από έναν τόνο σιτηρά για να μην πεθάνει της πείνας.

Το τραγούδι της Ουκρανίας λέγεται “Stefania” και είναι ένας ύμνος στον ελληνικό πολιτισμό, αφού είναι εμπνευσμένο από την ταινία της Φίνος Φιλμ “Η Στεφανία στο αναμορφωτήριο”.

Ο Ουκρανός τραγουδιστής κυνηγάει την τραγουδίστρια πάνω στη σκηνή και στο τέλος του τραγουδιού της λέει “Στάσου Στεφανία, θα σου κάνω κακό”, όπως έλεγε ο Σπύρος Καλογήρου στη Ζωή Λάσκαρη, όταν αυτή έφευγε από το αναμορφωτήριο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.