Πού τα πουλάς αυτά, μωρή;

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε πως ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι δεν πίστευε τις προειδοποιήσεις των Αμερικανών πως η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία.

Η δήλωση του Τζο Μπάιντεν έγινε, καθώς κοντεύει να συμπληρωθεί ο τέταρτος μήνας από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Δηλαδή, η Ρωσία είχε προειδοποιήσει από το 2008 πως δεν πρόκειται να ανεχτεί την είσοδο της Ουκρανίας και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, έκανε επιχείρηση στη Γεωργία το 2008 αλλά ο Ζελένσκι δεν πίστευε πως η πανίσχυρη γειτονική του χώρα θα εισβάλει στην Ουκρανία.

Αυτό είπε ο Μπάιντεν.

Βέβαια, το 2019, ο Oleksiy Arestovych, σύμβουλος και δεξί χέρι του Ζελένσκι, είχε πει πως η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία, είχε τοποθετήσει χρονικά την εισβολή της Ρωσίας και είχε περιγράψει με ακρίβεια και το τι θα ακολουθήσει:

Αλλά ο Ζελένσκι δεν το ήξερε και δεν πίστευε τον Μπάιντεν πως η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία.

Εδώ πάει η φράση “πού τα πουλάς αυτά, μωρή;”.

Εντάξει, η δουλειά των πολιτικών είναι να λένε ψέματα και να αποποιούνται τις ευθύνες τους αλλά το θέμα είναι με αυτούς που επιμένουν να τους πιστεύουν.

Ο πόλεμος της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας στήνεται εδώ και τουλάχιστον οκτώ χρόνια, ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι νατοϊκοί στρατιώτες, εκπαιδευμένοι από δυτικούς -και μάλιστα οι πιο έμπειροι νατοϊκοί στρατιώτες αφού πολεμούν στην ανατολική Ουκρανία οκτώ χρόνια, οπότε είναι ένα θέμα για το ΝΑΤΟ πως οι πιο έμπειροι νατοϊκοί στρατιώτες ηττώνται-, ενώ είναι γνωστό πως οι Ουκρανοί στρατιώτες πολεμούν με όπλα του ΝΑΤΟ.

Αλλά ο Ζελένσκι δεν είχε ιδέα πως θα γίνει ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Και είναι ήρωας.

Μετά από μια ηλικία, η αφέλεια λέγεται ηλιθιότητα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.