Ο διεφθαρμένος ΠΟΥ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ανύπαρκτη ευλογιά των πιθήκων

Εταιρία αναδασώσεων προκάλεσε, Πιτσιρίκο, φωτιά που έκαψε 14 χιλιάδες εκτάρια στην Ισπανία, όπως αποκαλύπτει ο Guardian.

Πρόκειται για την ολλανδική εταιρία Land Life, που δήλωσε συντετριμμένη για το γεγονός ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από μία σπίθα ενός εκσκαφέα της, που προετοίμαζε το έδαφος για να φυτευτούν δέντρα τον χειμώνα.

Η πυρκαγιά τέθηκε τελικά υπό έλεγχο, αφού χρειάστηκε 1.700 άνθρωποι να εκκενώσουν την ευρύτερη περιοχή, ενώ η εταιρία εξέφρασε τη μεγάλη λύπη της για τη ζημιά που προκάλεσε.

Η Land Life πρόσφερε τη βοήθειά της στις αρχές και άρχισε και έρευνες για το συμβάν.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο εργολάβος ήταν μία τοπική εταιρία, που είχε εμπειρία από την περιοχή.

Η Land Life κατηγορείται, πάντως, ότι είχε προκαλέσει άλλη μία πυρκαγιά τον περασμένο μήνα, με συνέπεια να αποτεφρωθούν 20 εκτάρια γης, τότε.

Για αυτό και πολλοί μίλησαν για το “δις εξαμαρτείν”, ενώ η εταιρία υποστηρίζει ότι θέλει να βοηθήσει στην αποκατάσταση υποβαθμισμένων εκτάσεων σε όλο τον κόσμο.

Δύο άνθρωποι έχουν πεθάνει φέτος το καλοκαίρι στην Ισπανία από τις πυρκαγιές που έγιναν αιτία να καταστραφούν 200 χιλιάδες εκτάρια, με τις 80 χιλιάδες να γίνονται στάχτη στους δύο καύσωνες του Ιουλίου και του Ιουνίου.

Όπως φαίνεται, όμως, και από το συγκεκριμένο περιστατικό με την εταιρία αναδασώσεων, η εγκληματική αμέλεια των ανθρώπων είναι η βασική αιτία για την πλειοψηφία των πυρκαγιών. Και όχι η κλιματική αλλαγή.

Μιας και ο λόγος για πυρκαγιές, διανομέας πίτσας έσωσε πέντε παιδιά από φλεγόμενο σπίτι στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το BBC.

Πρόκειται για τον Nicholas Bostic, που πήγαινε σε άλλη διεύθυνση, αλλά, όταν είδε το σπίτι να καίγεται, σταμάτησε για να βοηθήσει.

Μπήκε μέσα από την πίσω πόρτα, από την οποία έβγαλε από το σπίτι τα τέσσερα πρώτα παιδιά.

Τότε, του είπαν ότι υπάρχει ένα ακόμα μέσα, ένα κοριτσάκι, το οποίο πήρε στην αγκαλιά του και πήδηξε από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική αποκάλεσαν ήρωα τον Nicholas Bostic, ο οποίος δήλωσε από την πλευρά του ότι άξιζε ο προσωρινός πόνος που ένιωσε, καθώς έκοψε άσχημα το χέρι του, καθώς χρειάστηκε να σπάσει το παράθυρο για να διαφύγει από το σπίτι μαζί με το 6χρονο κοριτσάκι.

Πολλά μπράβο αξίζει πραγματικά ο Nicholas Bostic, αλλά όχι και επικεφαλής του ΠΟΥ Τedros Adhanom Ghebreyesus, που με την ψήφο του κηρύχθηκε έκτακτη ανάγκη για την ευλογιά των πιθήκων, όπως μεταδίδει το Reuters.

Εννέα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ ήταν κατά της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και μόνο έξι υπέρ.

Αλλά και ο ίδιος ο Tedros υποστήριξε ότι “παρά το γεγονός ότι θεωρώ πως η ευλογιά των πιθήκων συνιστά μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης και παγκόσμιας ανησυχίας, προς το παρόν πρόκειται για ένα ξέσπασμα της ασθένειας που επικεντρώνεται μεταξύ ανδρών που έχουν σεξoυαλικές σχέσεις με άλλους άνδρες και πολλούς παρτενέρ”.

Τώρα πώς γίνεται να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης με 17 χιλιάδες κρούσματα παγκοσμίως σε τρεις μήνες, όταν με τον κορωνοϊό για παράδειγμα καταγράφονται 20 χιλιάδες κρούσματα τη μέρα μόνο στην Ελλάδα, είναι κάτι που μόνο ο ΠΟΥ μπορεί να εξηγήσει.

Ίσως η εξήγηση είναι ότι ο ΠΟΥ ανοίγει, με αφορμή μία ανύπαρκτη πραγματικά ασθένεια, την πόρτα για νέα μέτρα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και όχι ο ΠΟΥ, ο επικεφαλής του ουσιαστικά. Ένας άνθρωπος αποφασίζει για το πώς θα ζήσουν 8 δισεκατομμύρια.

Ένας άνθρωπος στημένος και βαλτός από την ελίτ, η οποία στην πραγματικότητα εξουσιάζει 8 δισεκατομμύρια ψυχές, κρύβοντας τα πραγματικά προβλήματα και στρέφοντας την προσοχή του κόσμου σε ανύπαρκτα θέματα.

Και φυσικά, είναι ανύπαρκτη η ευλογιά των πιθήκων, διότι με μόλις 20 κρούσματα σε διάστημα τριών μηνών στην Ελλάδα, είναι σαν να μην υπάρχει αυτή η ασθένεια.

Παρεμπιπτόντως, ο καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κωνσταντίνος Αρβανίτης αφήνει, εμμέσως πλην σαφώς, αιχμές για συσχέτιση της ευλογιάς των πιθήκων με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Κανείς δεν ξέρει αν αυτό ισχύει, ωστόσο, το δεδομένο είναι ότι η Ευρώπη με εμβολιαστική κάλυψη 70% ως και 80% σε κάποιες χώρες, έχει τα περισσότερα κρούσματα τόσο κορωνοϊού, όσο και ευλογιάς των πιθήκων παγκοσμίως.

Και βγαίνουν κάποιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί και ειδικοί και λένε ότι η Ευρώπη διαχειρίστηκε καλά την πανδημία.

Ανύπαρκτη αποδείχτηκε η Ευρώπη και με την πανδημία, έχοντας μακράν τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως.

Για να είμαι δίκαιος, ανύπαρκτες ήταν και οι υποβρύχιες φωτογραφίες που έβγαλα την Κυριακή 24/7 στη βραχώδη του Φαλήρου ακτή.

Ούτε που φαίνονται οι σάλπες, οι γύλοι, οι σπάροι, οι κακαρέλοι και οι γερμανοί.

Εσείς μπορείτε να τους ξεχωρίσετε;

Και μετά το κουίζ, μία παρατήρηση, καθώς στις 24-25/1 ήταν το πικ του χιονιά Ελπίδα και στις 24-25/7, ακριβώς 6 μήνες μετά το πικ του καύσωνα. Η συμμετρία του καιρού.

Βέβαια, στο Π. Φάληρο, την Π. Φώκαια και γενικά την παράκτια Αττική η θερμοκρασία με το ζόρι ξεπέρασε τους 35 βαθμούς και χωρίς ιδιαίτερα υψηλή υγρασία, όμως 40β. και κάτι είχαμε στον Ασπρόπυργο, σχεδόν 40β. στα Πατήσια και τη Σαλαμίνα και πάνω από 41β. στα ηπειρωτικά της Πελοποννήσου και λίγο πιο κάτω σε αυτά της Θεσσαλίας, Φθιώτιδας και Αιτωλοακαρνανίας.

Επί της ουσίας, έχουμε βιώσει και πολύ χειρότερους καύσωνες, ενώ τώρα το πρωί η θερμοκρασία είναι 28-29 βαθμούς στο Φάληρο και με υγρασία μόλις στο 38% δεν χρειάζεται ούτε ανεμιστήρας, ο οποίος δεν έχει βγει από την ντουλάπα φέτος το καλοκαίρι.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, είναι ένα ακόμα όμορφο καλοκαίρι. Καλές βουτιές. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.