Mε 0,09% θνητότητα επί των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, η Νέα Ζηλανδία ξεμπροστιάζει τους τρομολάγνους

Ο Πάπας είχε κέφια, Πιτσιρίκο, κατά την επίσκεψη του στον Καναδά και έκανε τους άνδρες της ασφάλειας του να ιδρώσουν, καθώς έσπρωχναν το αναπηρικό του καροτσάκι, έτσι ώστε να χαιρετήσει από κοντά τους πολίτες που περίμεναν έξω από μία εκκλησία, αντί να φύγει με το αυτοκίνητό του, όπως μεταδίδει το Reuters.

O Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται στο Έντμοντον, την πρωτεύουσα της Αλμπέρτα, μετά από ένα ταξίδι στο Maskwacis, όπου απολογήθηκε για τον ρόλο της Καθολικής Εκκλησίας στο διαβόητο σχολικό σύστημα με τα εσώκλειστα παιδιά, που τα χώριζε από τις οικογένειές τους και τα πίεζε για να αποποιηθούν την πολιτιστική κληρονομιά και τις γλώσσες των ιθαγενών.

Βγαίνοντας από την εκκλησία στο Έντμοντον, ο ποντίφικας διαπίστωσε ότι πολύς κόσμος δεν είχε καταφέρει να παρακολουθήσει την ομιλία του αποκλεισμένος πίσω από ένα συρματόπλεγμα.

Έτσι, πήγε προς τα εκεί μαζί με τους άνδρες της ασφάλειάς του να σπρώχνουν το αναπηρικό καροτσάκι, που χρησιμοποιεί σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο.

Αρκετοί Καναδοί πολίτες του φώναξαν “ευχαριστούμε που ήρθες να μας δεις, ενώ ο 79χρονος Φραγκίσκος δεν απογοήτευσε ούτε τους εκπροσώπους τύπου που τον περίμεναν για μία φωτογραφία, λίγο πριν επιβιβαστεί σε ένα απλό άσπρο 500αράκι φιατάκι, που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του.

Να μείνουμε, όμως, στον Καναδά, καθώς ο μακελάρης της πόλης Langley είχε βάλει στο στόχαστρο άστεγους, όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο την αστυνομία, που τον πυροβόλησε και τον σκότωσε, αφού είχε, όμως, αφήσει ήδη πίσω του δύο νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες.

Μία γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένας άνδρας έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο πόδι.

Ο δράστης που ήταν γνωστός στις αρχές πυροβόλησε σε διάφορα σημεία της πόλης Langley στη Βρετανική Κολομβία από τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα.

Το γεγονός ότι άνοιξε πυρ σε κλειστά και άδεια κτίρια οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον στόχευε άστεγους, αν και το κίνητρο του δεν έχει εξακριβωθεί.

Το πρόβλημα με τους άστεγους είναι μεγαλύτερο στη Βρετανική Κολομβία απ’ ό,τι σε άλλες περιφέρειες του Καναδά και η δήμαρχος της πόλης Langley, 25 μίλια από το Βανκούβερ, ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κάνει κάτι για να το λύσει.

Η δικηγόρος Κim Snow, που ασχολείται με τους άστεγους, υποστήριξε ότι τα θύματα ήταν “πονεμένες ψυχές, άνθρωποι που υποφέρουν και απλά θέλουν ένα σπίτι για να ζήσουν και μία ευκαιρία στη ζωή”.

“Δεν είναι επιλογή τους να ζουν στους δρόμους” κατέληξε η δικηγόρος. Μάλλον είναι, όμως, ανεκτό αυτό στις δυτικές και δήθεν πολιτισμένες κοινωνίες.

Να περάσουμε, όμως, στα του κορωνοϊού, καθώς μειώνονται τα κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία στις 8 από 9 χιλιάδες που ήταν ημερησίως, κι έτσι θα αποφευχθεί το δυσμενές σενάριο των 20 χιλιάδων, όπως εκτιμά το Reuters.

Μειώθηκαν, επίσης, σε 808 οι άνθρωποι που νοσηλεύονται με Covid 19, παρά το γεγονός ότι στη Νέα Ζηλανδία είναι χειμώνας.

Επί της ουσίας, έπεσαν έξω τα μοντέλα που προέβλεπαν ότι θα χρειάζονταν 1.200 κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό, αλλά και πως τα κρούσματα θα ξεπερνούσαν τις 20 χιλιάδες ημερησίως.

Τα ενεργά κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία, όπου επίσης επικρατεί η υπομετάλλαξη ΒΑ.5 της Όμικρον, είναι 56.750, ενώ από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 1,6 εκ. κρούσματα και 1.427 θάνατοι.

Ακόμα και επί των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δηλαδή, η θνητότητα στη νησιωτική χώρα είναι κάτω από 0,09% (πεθαίνουν 9 στις 10.000), ενώ μάλλον είναι και ακόμα χαμηλότερη, αφού δεν εντοπίζονται όλα τα κρούσματα.

Τα στοιχεία από τη Νέα Ζηλανδία ξεμπροστιάζουν, δηλαδή, ΜΜΕ, ειδικούς και λοιπούς τρομολάγνους, που μιλάνε για μεγάλο πρόβλημα και επικίνδυνες μεταλλάξεις.

Το ότι σε όλα τα θέματα, τα ΜΜΕ πιάνουν ένα υπαρκτό γεγονός και το μεγαλοποιούν αποδεικνύεται και από την αναφορά του Ινστιτούτου Προστασίας της Θάλασσας “Αρχιπέλαγος” για τις μέδουσες.

Γράφει, λοιπόν, μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα του το “Αρχιπέλαγος” (archipelago.gr) ότι “όσον αφορά τις μέδουσες, όντως παρατηρείται αυξητική τάση στους πληθυσμούς τους, αλλά η έκταση του φαινομένου είναι σίγουρα δυσανάλογη με την προβολή του θέματος”.

Αυτά που έγραφα κι εγώ, δηλαδή, πριν από κάποιο διάστημα, που τα ΜΜΕ έβγαζαν χάρτες με παραλίες, οι οποίες υποτίθεται ήταν τίγκα στις μέδουσες pelagia noctiluca.

Αν ίσχυε, βέβαια, κάτι τέτοιο, τότε εκατομμύρια άνθρωποι που κολυμπούν κάθε μέρα στην Ελλάδα θα έπρεπε να έβγαιναν σαν βλογιοκομμένοι από τη θάλασσα.

Μιας και ο λόγος για βλογιοκομμένους, τεράστια προπαγάνδα γίνεται και με την ευλογιά των πιθήκων, προκειμένου να φοβηθεί ο κόσμος μία ασθένεια, από την οποία δεν έχει πεθάνει κανείς μεταξύ 17.059 ανθρώπων που νόσησαν παγκοσμίως

Τα στοιχεία παραθέτει ο γενικός χειρουργός Δημήτρης Γάκης, όπως ακριβώς δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine, που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι μόνο το 13% όσων κόλλησαν χρειάστηκε νοσηλεία, κυρίως λόγω της συνύπαρξης μικροβιακής επιλοίμωξης.

To 98% κόλλησε μέσω της σεξoυαλικής επαφής, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται στενή επαφή, δηλαδή, δεν μεταδίδεται για παράδειγμα με τα αερολύματα σε κλειστούς χώρους, όπως ο κορωνοϊός.

Είναι πολύ δύσκολο να κολλήσεις, είναι σχεδόν απίθανο να πεθάνεις, αλλά παρόλα αυτά ο ΠΟΥ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη συγκεκριμένη ασθένεια, κι ενώ υπάρχουν τόσες άλλες που πραγματικά θερίζουν.

Γίνεται εύκολα, λοιπόν, αντιληπτό ότι ο ΠΟΥ εξυπηρετεί άλλους σκοπούς (για αυτό και τον χαρακτήρισα διεφθαρμένο σε προηγούμενο κείμενο) και δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τη δημόσια υγεία.

Και για να μην βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όλο τον ΠΟΥ, εννέα μέλη της ειδικής επιτροπής του ήταν αντίθετα με την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης αλλά τελικά μέτρησε η διπλή ψήφος του επικεφαλής Tedros Adhanom Ghebreyesus. Ένας άνθρωπος ουσιαστικά αποφάσισε.

Τουλάχιστον φωτογράφισα καλούτσικα την Τετάρτη 27/7 στο Φάληρο έναν θηλυκό βασιλικό κάβουρα, που τον ξεχωρίζουμε από το σκουρόχρωμο κάτω μέρος του κελύφους του, που στα αρσενικά είναι ανοιχτόχρωμο.

Στο εσωτερικό από αυτά τα σχέδια στο κέλυφος του κάβουρα, βρίσκονται τα ζωτικά του όργανα, με την καρδιά να είναι στο πρώτο, το τριγωνικό.

Από όλο αυτό το σημείο θα κρέμονται επίσης τα αυγά, που όταν φτάσει η ώρα της εκκόλαψης ο θηλυκός πετροκάβουρας (βασιλικό τον λέω, επειδή έτσι συνήθισα από μικρός) θα τα τινάξει, στηριζόμενος στα δύο πίσω ζεύγη των ποδιών του, έτσι ώστε να γεννηθούν τα καβουράκια.

Με τον ίδιο τρόπο γεννούν και οι αράχνες (άλλωστε, και τα καβούρια ανήκουν στα αραχνοειδή – δύο δαγκάνες, οκτώ πόδια) και είχα πετύχει κάποτε μία να γεμίζει αραχνάκια το δωμάτιο στο Θυμάρι.

Φυσικά δεν τα πείραξα, αφού οι αράχνες τρώνε τα πραγματικά βλαβερά έντομα, που είναι τα κουνούπια.

Το θέαμα ήταν, πάντως, εντυπωσιακό, καθώς έπεφταν κάτι μικροσκοπικά μπαλάκια στο πάτωμα και αμέσως άρχιζαν να περπατάνε.

Ήταν πιο πολλά και από τις σάλπες, που εικονίζονται μαζί με τις καλόγριες στις υπόλοιπες φωτό.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, δεν υπάρχει κορωνοϊός τώρα γιατί είναι καλοκαίρι. Το καλοκαίρι υπάρχει μόνο το καλοκαίρι. Όσο είναι εδώ οι τουρίστες και αφήνουν χρήματα, όλα είναι καλά. Η τρομολαγνεία έχει κουράσει τους ανθρώπους, εκτός από αυτούς που ψάχνουν μια δικαιολογία για να μη ζήσουν. Καλές βουτιές. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.