Άρχισαν να χρεώνουν θύματα του καρκίνου στην ευλογιά των πιθήκων – Τα ίδια που κάνουν και με τον κορωνοϊό

Δύο θάνατοι στην Ισπανία και ένας στη Βραζιλία αποδόθηκαν, Πιτσιρίκο, στην ευλογιά των πιθήκων, σύμφωνα με τη Le Monde.

Στην Ισπανία έχουν καταγραφεί πάνω από 4 χιλιάδες κρούσματα· άλλωστε, στην Ευρώπη έχει εντοπιστεί το 70% των 18 χιλιάδων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων παγκοσμίως και ακολουθούν η Βόρεια και η Νότια Αμερική με 25%.

Το θύμα στη Βραζιλία, όπου έχουν καταγραφεί 1.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, ήταν 41 ετών και είχε σοβαρά προβλήματα υγείας, για τα οποία μεταφέρθηκε και στο νοσοκομείο.

“Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι είχε σοβαρά προβλήματα υγείας για να μην διασπείρουμε τον πανικό, καθώς η θνητότητα της συγκεκριμένης ασθένειας παραμένει πολύ χαμηλή” ανέφερε ο γραμματέας υγείας στην περιφέρεια Minas Gerais, Fabio Baccheretti.

Συγκεκριμένα, ο 41χρονος έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο για θεραπεία για τον καρκίνο.

Πιθανότατα, πέθανε από καρκίνο και χρέωσαν το θάνατό του στην ευλογιά των πιθήκων, όπως κάνουν σε πάρα πολλές περιπτώσεις και με τον κορωνοϊό.

Η ίδια απάτη που συνεχίζεται για 2,5 χρόνια τώρα.

Με τους μεγαλοαπατεώνες του ΠΟΥ να λένε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια για όλο τον κόσμο και σε πρώτη φάση θα πρέπει να εμβολιαστούν άτομα υψηλού κινδύνου, υγειονομικοί και ερευνητές.

Οι διεφθαρμένοι αυτοί τύποι κάνουν τα πάντα, μπας και πουλήσουν οι φαρμακευτικές κάνα εμβόλιο παραπάνω και λένε ότι θέλουν να σταματήσουν την επιδημία -που ουσιαστικά δεν υπάρχει, πρόκειται για ελάχιστα αναλογικά μεμονωμένα περιστατικά- στην Ευρώπη.

Ο ΠΟΥ είναι κάτι σαν το ΔΝΤ ή την Παγκόσμια Τράπεζα, δηλαδή, και να μην υπάρχει πρόβλημα δημόσιας υγείας, υποστηρίζει το αντίθετο και σπεύδει να “σώσει” τον πληθυσμό.

Έτσι, και η Νέα Υόρκη κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επειδή έχει 1.383 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, το 1/4 των συνολικών που έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Δηλαδή, μία πολιτεία 20 εκ. κατοίκων “αγωνιά”, επειδή το 0,007% του πληθυσμού της έχει μία ασθένεια, η οποία μεταδίδεται πολύ δύσκολα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή νόσο ακόμα πιο δύσκολα.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul, επικαλέστηκε το γεγονός ότι η ευλογιά των πιθήκων επηρεάζει δυσανάλογα την πολιτεία της και κατά συνέπεια και τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, για να δικαιολογήσει την απόφασή της.

Από την ευλογιά των πιθήκων να περάσουμε, όμως, στον κορωνοϊό, καθώς οι αυτοτραυματισμοί νέων αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια των lockdown, όπως αναφέρει το Skynews.

Σύμφωνα με έρευνα, διπλασιάστηκε και εν συνεχεία τριπλασιάστηκε ο αριθμός των αγοριών που έχρηζαν άμεσης ψυχολογικής στήριξης, ενώ πλειοψηφία αποτελούν τα κορίτσια στα περιστατικά αυτοτραυματισμών.

Οι ψυχίατροι ζητούν περισσότερη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη κοινοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, μετά τη δημοσιοποίηση των ευρημάτων της έρευνας.

Ερευνητές από το King College του Λονδίνου ανέλυσαν στοιχεία από 2.073 περιστατικά αυτοτραυματισμών, που αντιμετωπίστηκαν σε νοσοκομεία 10 χωρών -συμπεριλαμβανομένης και της Αγγλίας- τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 και έκαναν τη σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες το 2019.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα περιστατικά αυτοτραυματισμού και η αναζήτηση ψυχολογικής βοήθειας λόγω πίεσης στο σχολείο ή καυγάδων με φίλους μειώθηκαν, ενώ αυξήθηκαν εκείνα που είχαν να κάνουν με τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, παιδιά από φτωχές περιοχές ήταν λιγότερο πιθανό να επισκεφτούν τα επείγοντα ή να έχουν πρόσβαση σε δομές ψυχολογικής στήριξης.

Όλα αυτά είναι οι συνέπειες των “μέτρων” που πρότειναν οι “ψυχασθενείς” ειδικοί, δηλαδή, αυτοί που έχουν ψύχωση με τις ασθένειες.

Διότι δεν έχει περάσει και πολύς καιρός, που όλοι αυτοί οι ειδικοί ήταν υπέρμαχοι των lockdown και όποιος τολμούσε να τους αμφισβητήσει δεχόταν επίθεση από τα ΜΜΕ, που τον χαρακτήριζαν ψεκασμένο.

Βέβαια, στην πορεία παραδέχτηκαν όλοι ότι τα lockdown δεν είχαν καμία θετική επίδραση στην εξέλιξη της πανδημίας, δικαιώνοντας τους “ψεκασμένους”.

Θα δικαιωθούν και στα υπόλοιπα, λίγη υπομονή.

Και όταν και αν βγουν κάποτε στη φόρα τα σκάνδαλα της πανδημίας, αυτοί στη Νοvartis θα μοιάζουν με του κατηχητικού.

Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι η Novartis τα έσπρωχνε, αλλά η Pfizer πάει με τον σταυρό στο χέρι.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά δεν άξιζε μία καμία από τις φωτογραφίες που πρόσθεσα την Κυριακή 31/7 στην υποβρύχια συλλογή.

Με νοτιοδυτικό άνεμο και στο Παλαιό Φάληρο, πάλι καλά που φαίνονταν κιόλας οι σάλπες και οι καλόγριες στις ποσειδωνίες.

Οι παρατηρητικοί θα δουν και τα σπαράκια μαζί με τις σάλπες.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, συμβαίνουν και άλλα πράγματα στον κόσμο, εκτός από την ευλογιά των πιθήκων και τον κορωνοϊό. Καλά, δεν τα παρακολουθώ ιδιαίτερα γιατί γυρνάω στις παραλίες -όπου κανείς δεν μιλάει για αυτά- αλλά συμβαίνουν κι άλλα. Καλές βουτιές. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.