Η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι στη Γαλλία παραδέχεται ότι το σύστημα υγείας καταρρέει και ο αρμόδιος υπουργός

Την παραδοχή ότι “τo σύστημα υγείας της Γαλλίας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης” έκανε, Πιτσιρίκο, ο αρμόδιος υπουργός και πρώην επικεφαλής στα επείγοντα του νοσοκομείου της Μετζ, Francois Braun, μιλώντας στη Le Monde.

H έλλειψη γιατρών και νοσοκόμων έχει ήδη προκαλέσει το κλείσιμο ή την υποβάθμιση της λειτουργίας τουλάχιστον 120 τμημάτων επειγόντων από τις αρχές του καλοκαιριού.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, στη Γαλλία είχαν εκτιμήσει ότι κινδυνεύουν να έχουν πάρα πολλούς γιατρούς.

Αυτό είχε ως συνέπεια να ληφθούν μέτρα έτσι ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των φοιτητών, που γίνονταν δεκτοί στο δεύτερο έτος της Ιατρικής.

Με το σκεπτικό ότι όσοι περισσότεροι γιατροί υπάρχουν, τόσο περισσότεροι θα είναι και οι συνταγογράφοι και τόσο μεγαλύτερο το έλλειμμα στο ταμείο κοινωνικής ασφάλισης.

Αλλά η μείωση των γιατρών εξυπηρετούσε και τους ίδιους, καθώς δεν θα ήταν τόσο μεγάλος ο ανταγωνισμός και θα είχαν εγγυημένα ένα σεβαστό εισόδημα.

Τελικά, το αποτέλεσμα ήταν να καταρρεύσει ο αριθμός των εκπαιδευόμενων γιατρών, που μειώθηκαν κατά 60% στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Σχεδόν 25 χρόνια μετά φαίνεται και ο αντίκτυπος στο σύστημα υγείας.

Η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι στη Γαλλία παραδέχεται ότι το σύστημα υγείας καταρρέει και ο αρμόδιος υπουργός.

Mιας και ο λόγος, όμως, για το σύστημα υγείας, υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις ότι η εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων επιβραδύνεται στον Καναδά, όπως μεταδίδει το Reuters.

Δηλαδή, τα κρούσματα δεν αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό που αυξάνονταν στο ξεκίνημα του ξεσπάσματος της ασθένειας.

Η επικεφαλής της δημόσιας υγείας Theresa Tam ανέφερε, ωστόσο, ότι είναι νωρίς για να γίνεται λόγος για επιπέδωση των κρουσμάτων και θα συνεχιστεί η επιδημιολογική επιτήρηση και τις επόμενες βδομάδες.

Πάνω από 80 χώρες που η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι ενδημική, ανέφεραν ξεσπάσματα της φέτος το καλοκαίρι, με συνέπεια ο ΠΟΥ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Καναδάς μπορεί να διαχειριστεί, πάντως, την κατάσταση, χάρη στο απόθεμα εμβολίων ευλογιάς που έχει.

Είναι εκπληκτικό, πάντως, πώς ο διεφθαρμένος ΠΟΥ, οι αντιδημοκρατικές κυβερνήσεις και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για την ανύπαρκτη ευλογιά των πιθήκων.

Ανύπαρκτη, καθώς τα κρούσματα είναι μετρημένα στα δάχτυλα, αναλογικά με τον πληθυσμό των 80 χωρών, στις οποίες υποτίθεται υπάρχει ξέσπασμα της ασθένειας.

Επιβραδύνεται, λέει, η εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων στον Καναδά. Γιατί πότε επιταχύνθηκε, δηλαδή;

Το θέμα είναι ότι δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος πιστεύει τον διεφθαρμένο ΠΟΥ, τις αντιδημοκρατικές κυβερνήσεις και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, που τη μέρα που θα πουν αλήθεια πρέπει να ανακηρυχθεί παγκόσμια γιορτή.

Παρεμπιπτόντως, δεν άδειασε η Αθήνα για το εορταστικό τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου (το κατάφερε κι αυτό ο Μητσοτάκης) και δεν έβρισκα να παρκάρω στην Καλλιθέα το Σάββατο (13/8) το πρωί.

Κοσμοπλημμύρα και από κόσμο λίγες ώρες αργότερα, παρά τη συννεφιά και το κυματάκι με τον δυτικό άνεμο στο Π. Φάληρο, στη βραχώδη ακτή.

Εκεί που κάνουν πλέον διακοπές πάρα πολλοί στην Αττική.

Παρέα με τα μελανούρια, τις σάλπες, τις τσιπούρες και τους σαργούς.

Επί τη ευκαιρία, μπορείτε να βρείτε ποιο από τα προαναφερόμενα είδη δεν εικονίζεται στις φωτογραφίες;

Παρεμπιπτόντως, την ώρα που σε ΗΠΑ και Καναδά ασχολούνται με την ευλογιά των πιθήκων , η εταιρία Peloton θα κάνει απολύσεις και αυξήσεις τιμών στα όργανα γυμναστικής που πουλάει, ενώ θα κλείσει και καταστήματα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Oι μετοχές της εταιρίας κινήθηκαν ανοδικά κατά 11%, όταν ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει 800 θέσεις εργασίας και θα μειώσει τον αριθμό των καταστημάτων της λιανικής πώλησης στη Βόρεια Αμερική.

Στόχος είναι η μείωση του κόστους, καθώς η ζήτηση που υπήρχε στο πικ της πανδημίας για διαδρόμους γυμναστικής και σταθερά ποδήλατα, έχει πλέον ξεθωριάσει.

Οι τιμές των σταθερών ποδηλάτων στις ΗΠΑ θα αυξηθούν κατά 500 δολάρια στις 2.495 δολ. έκαστο και των διαδρόμων γυμναστικής κατά 800 δολάρια στις 3.495 δολ.

Θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στις αποθήκες και τις ομάδες υποστήριξης προσωπικού της Peloton.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, έχει κι άλλες διαφορές η Ελλάδα από τη Γαλλία. Καλές βουτιές. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.