Η Ελλάδα μιμείται τη Γαλλία και στην αστυνομολατρεία

Η Γαλλία απέλασε, Πιτσιρίκο, 3.000 “παραβατικούς αλλοδαπούς” σε δύο χρόνια, όπως αναφέρει η Le Monde.

“Πρόκειται για μία αύξηση άνευ προηγουμένου και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει” δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin, κατά την επίσκεψή του στα εγκαίνια ενός νέου κέντρου κράτησης.

Θα κατασκευαστεί ακόμα ένα μέχρι το 2023, ανεβάζοντας σε 280 τον αριθμό όσων διαθέτει η Γαλλία.

Ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε και στις νομοθετικές αλλαγές που έρχονται, όσον αφορά τη διαδικασία της απέλασης.

“Από τον Ιανουάριο, όταν ένας αστυνομικός συλλαμβάνει έναν ξένο για παραβατική συμπεριφορά, θα μπορεί να τον στέλνει σε αυτά τα κέντρα κράτησης για τρεις μήνες, μέχρι να απελαθεί στη χώρα του”.

O Darmanin συναντήθηκε στη Λυών και με τρεις αστυνομικούς που είχαν δεχτεί επίθεση τη νύχτα της 20ής Ιουλίου από το οργισμένο πλήθος, ενώ προσπαθούσαν να συλλάβουν ένα άτομο ύποπτο για κλοπή.

Και την περασμένη Παρασκευή 29/7 ένας αστυνομικός παρασύρθηκε από έναν άνδρα, που οδηγούσε σκουτεράκι και δεν σταμάτησε για έλεγχο.

Ο άνδρας που ήταν αλκοολικός, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση και ο αστυνομικός θα είναι για τέσσερις μέρες εκτός υπηρεσίας.

Ο Γάλλος υπουργός επέκρινε, επί τη ευκαιρία, την πολιτική του δημάρχου της Λυών, του οικολόγου Gregory Doucet, ο οποίος είχε ζητήσει να αυξηθούν οι αστυνομικοί κατά 300.

O Darmanin απάντησε ότι επί υπουργίας του έχουν αυξηθεί κατά 100 οι αστυνομικοί στη Λυών, ένα νέο κέντρο κράτησης έχει κατασκευαστεί και θα διοριστούν 200 συνοριοφύλακες τον Ιανουάριο του 2023.

Ο Doucet ευχήθηκε αυτή τη φορά οι δεσμεύσεις του υπουργού να πραγματοποιηθούν.

Παντού αστυνομολατρεία και μάλλον η Ελλάδα μιμείται και σε αυτό τη Γαλλία.

Και μία αυταρχική, οπισθοδρομική και αντιδημοκρατική Ευρώπη κατηγορεί για όλα αυτά την Κίνα, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Α, η Κίνα κατηγορείται ότι κρύβει και τους θανάτους με κορωνοϊό, διότι πάλι δεν ανακοίνωσε κανέναν τη Δευτέρα 1/8, ενώ μεταξύ των 393 νέων κρουσμάτων, οι 309, δηλαδή, πάνω από 3 στους 4 ήταν ασυμπτωματικοί φορείς, όπως μεταδίδει το Reuters.

H πλάκα είναι ότι ασχολούνται σε βαθμό ψύχωσης 2,5 χρόνια με την πανδημία οι Ευρωπαίοι και δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι, για να σημειωθούν θάνατοι από κορωνοϊό, θα πρέπει να είναι πάρα πολλά τα κρούσματα.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που η Κίνα ανακοινώνει λίγα κρούσματα, είναι λογικό ή έστω πολύ πιθανό να μην υπάρχουν θάνατοι.

Πριν μερικούς μήνες που τα κρούσματα ήταν δεκάδες χιλιάδες καθημερινά στη Σαγκάη, ανακοίνωνε και η Κίνα θανάτους.

Δεν ανακοίνωνε, βέβαια, όσους στην Ελλάδα ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς πιθανότατα δεν βάζει μέσα και τα θύματα των τροχαίων ή ανίατων ασθενειών στο τελικό στάδιο.

Παρεμπιπτόντως, η Αυστρία, που πριν λίγο καιρό ήθελε να προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της, τώρα κατάργησε ακόμα και την καραντίνα για όσους είναι θετικοί στον κορωνοϊό, επιτρέποντάς τους να κυκλοφορούν και να τον διασπείρουν.

Αυτό, για να γίνει αντιληπτό ότι ήταν καθαρά πολιτική και όχι επιστημονική η αντιμετώπιση της πανδημίας και για αυτό απέτυχε κιόλας.

Άλλωστε, και μερικοί επιστήμονες βγαίνουν πιο συχνά και από πολιτικούς στα κανάλια.

Επίσης, μερικοί επιστήμονες έχουν ήδη γίνει πολιτικοί, όπως συνέβαινε παλιότερα με τους δημοσιογράφους, που περνούσαν από το μάχιμο (εντάξει, πλάκα κάνω) ρεπορτάζ στον πολιτικό στίβο.

Και τέλος, επιστήμονες, αλλά και πολιτικοί από διάφορες χώρες φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο (sorry σκευωρία) της Novartis.

Εν κατακλείδι, το ότι είναι κάποιος καλός επιστήμονας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και καλός άνθρωπος (βλέπε φακελάκια).

Και κάπως έτσι, όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο και παραλίγο να γίνει σύρραξη ανάμεσα στο Κόσοβο και τη Σερβία για μια χούφτα πινακίδες αυτοκινήτων. Για μια χούφτα δολάρια, που έλεγε κι ένα γουέστερν, κάποτε.

Τελικά, έκανε πίσω το Κόσοβο για την αντικατάσταση των σέρβικων πινακίδων κυκλοφορίας, που οδήγησε σε εντάσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τοπικές κοινότητες, όπως αναφέρει ο Guardian.

Συγκεκριμένα, οι Σέρβοι που ζουν στον Κόσοβο πήραν παράταση δύο μηνών για να αλλάξουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητα τους, αφού πρώτα μπλόκαραν συνοριακούς δρόμους.

Έπεσαν, επίσης, πυροβολισμοί σε κοσοβάρικα αστυνομικά τμήματα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Οργισμένοι Σέρβοι διαδηλωτές έδειραν και μερικούς Αλβανούς που περνούσαν από δρόμους που είχαν αποκλείσει, ενώ επιτέθηκαν και σε αυτοκίνητα.

Αντιαεροπορικές σειρήνες ακούστηκαν στη Βόρεια Μιτροβίτσα, όπου ήταν εμφανής και η παρουσία Ιταλών ειρηνοποιών, καθώς το ΝΑΤΟ έχει 3.770 στρατιώτες στην περιοχή.

Η ένταση φαίνεται, πάντως, ότι αποκλιμακώθηκε, καθώς πέρα από τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για να αντικατασταθούν οι σέρβικες πινακίδες αυτοκινήτων με κοσοβάρικες, δεν θα χρειάζονται και ειδικό έγγραφο οι Σέρβοι που επισκέπτονται το Κόσοβο για τουλάχιστον άλλον ένα μήνα.

Η κυβέρνηση της Πρίστινα είχε αποτύχει και πριν ένα χρόνο να υποχρεώσει τις 50 χιλιάδες Σέρβων που ζουν στο Κόσοβο να αλλάξουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, μετά από διαδηλώσεις που είχαν γίνει και τότε.

Η Σερβία -όπως και η Ρωσία- δεν έχει αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος το Κόσοβο, ενώ και οι συνομιλίες που είναι σε εξέλιξη από το 2011 ανάμεσα στις δύο χώρες -και υπό την αιγίδα της ΕΕ- για να επιλυθούν οι μεταξύ τους διενέξεις δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.

Ε, καλά επόμενο ήταν να μην υπάρξει αποτέλεσμα, από τη στιγμή που ανακατεύτηκαν οι σοφοί της ΕΕ.

Οι άνθρωποι που δεν στάθηκαν ικανοί να αποφασίσουν πέντε χρόνια τώρα αν θα σταματήσει η αλλαγή ώρας, περιμένουμε να δώσουν λύσεις σε σοβαρά θέματα.

Οι άνθρωποι που αποδείχτηκαν ανίκανοι στην οικονομική κρίση, στην προσφυγική κρίση, στην υγειονομική κρίση, στην κλιματική κρίση, στην ουκρανική κρίση, αποτυγχάνοντας παταγωδώς σε όλες και στο τέλος μπορεί να ζητήσουν ακόμα και συγγνώμη από τον Πούτιν. Όλα να τα περιμένει κανείς από της ΕΕ τους σοφούς.

Ας επικεντρωθούμε, λοιπόν, στους βυθούς.

Στο Θυμάρι αυτή τη φορά, που φωτογράφισα και θηλυκό σκάρο από κοντά.

Οι θηλυκοί σκάροι είναι δίχρωμοι, ενώ οι αρσενικοί μονόχρωμοι, κι έτσι τους ξεχωρίζεις.

Διέκρινα κι ένα μελανούρι που είχε πρόβλημα και ίσως να μην έβλεπε από το ένα μάτι.

Αλλά και το πορτοκαλί σκληρό περίβλημα από ένα ματάκι της θάλασσας.

Είχε φαγωθεί, δηλαδή, το σαλιγκάρι και είχε απομείνει το προστατευτικό ματάκι, που γίνεται μπιχλιμπίδι και μάλιστα το πωλούν σε πολλά νησιά.

Εκεί σκοτώνουν, όμως, εκατοντάδες ζωντανά ματάκια για να πάρουν αυτό το πορτοκαλί περίβλημα.

Αυτό ήταν ψόφιο και το χάρισα στη μητέρα ενός φίλου από το Θυμάρι, που κάναμε πολλή παρέα τα καλοκαίρια, όταν ήμασταν παιδιά.

Μετά μάζεψα και μερικά από τα σκουπίδια που είχαν αφήσει -ευγενική προσφορά- οι λουόμενοι του ΣΚ στη δαντελένια ακρογιαλιά.

Παρεμπιπτόντως, μας ενημέρωσαν τα αδέκαστα ΜΜΕ ότι φεύγουν οι μέδουσες από τις ελληνικές θάλασσες, χάρη στον βοριά.

Καλά που μας “ενημέρωσαν” για να ξαναμπούμε στη θάλασσα.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, αστυνομία παντού, αλλά η γυναίκα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στη Ζάκυνθο είχε πάει στην Αστυνομία και αυτό δεν την βοήθησε σε τίποτα. Όσο για τους επιστήμονες, όπως είπε η Φωτεινή, η επιστήμη μας έχει κερατώσει με τον καπιταλισμό. Αφού σχεδόν όλους το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα χρήματα, γιατί να αποτελούν εξαίρεση οι επιστήμονες; Καλές βουτιές. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.