Και ο Θεός μας παρακολουθεί όλους αλλά αυτό δεν ενοχλεί κανέναν

Παρακολουθώντας την υστερία που υπάρχει με τις υποθέσεις παρακολουθήσεων των κινητών του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη, αναρωτιέμαι γιατί οι άνθρωποι δεν ενοχλούνται που ο Θεός τους παρακολουθεί διαρκώς.

Οπωσδήποτε, είναι απίστευτη υποκρισία και επιλεκτική ευαισθησία να γίνεσαι έξαλλος επειδή κάποιος παρακολουθεί το κινητό σου, και να αδιαφορείς όταν ο Θεός σε παρακολουθεί σε κάθε σου στιγμή.

Μάλιστα, ο Θεός δεν παρακολουθεί μόνο τι λες αλλά και τι σκέφτεσαι.

Ο Θεός τα βλέπει και τα ακούει όλα.

Επίσης, πώς είμαστε βέβαιοι ότι παρακολουθεί η ΕΥΠ τα τηλέφωνα του Ανδρουλάκη και του Κουκάκη;

Μπορεί να τα παρακολουθεί ο Θεός.

Μπορεί ο Θεός να μην μας προλαβαίνει όλους -τώρα με τις νέες τεχνολογίες- και να χρησιμοποιεί και Αυτός μοντέρνους τρόπους παρακολούθησης.

Όταν ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο, ήμασταν λίγοι και μπορούσε να μας παρακολουθεί· τώρα που γίναμε οκτώ δισεκατομμύρια, πώς να μας προλάβει όλους;

Τι πειράζει να μας παρακολουθούν κι άλλοι εκτός από τον Θεό;

Αν πραγματικά πιστεύουμε πως δεν πρέπει να παραβιάζεται η προσωπική μας ζωή και τα ιδιωτικά μας δεδομένα, θα πρέπει να απαγορευτεί και στον Θεό να μας παρακολουθεί.

Όχι διαφορετικά κριτήρια για την ΕΥΠ και διαφορετικά για τον Θεό. Να είμαστε δίκαιοι.

Πάντως, έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον Θεό σαν κάποιον που τους παρακολουθεί διαρκώς.

Κάποιες καλόγριες κάνουν μπάνιο με το ράσο, για να μην τις δει ο Θεός γυμvές. Καλά, μπορεί να βαριούνται να βάλουν μπουγάδα, οπότε πλένουν και το ράσο μαζί με το σώμα τους.

Από την άλλη, οι καλόγριες δεν πρέπει να έχουν και μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του Θεού, αφού θεωρούν πως ο Θεός -που τα βλέπει όλα- δεν μπορεί να δει κάτω από το ράσο.

Ο Θεός -που μας βλέπει όταν κουτουπωνόμαστε- παρεμβαίνει μερικές φορές για να μας φέρει στον ίσιο δρόμο.

Κάποιοι θεωρούν πως δεν είναι τυχαίο ότι ο Θεός έστειλε τα αφροδίσια νοσήματα, για να πάψουν όλοι αυτοί οι καυλοπυρέσσοντες και όλες αυτές οι καυλοπυρέσσουσες να φασώνονται με όποιαν και όποιον βρουν μπροστά τους, απατώντας το στεφάνι τους.

Επίσης, κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Θεός δεν γουστάρει καθόλου την ομοφυλοφιλία και γι’ αυτό στέλνει κατά καιρούς διάφορες αρρώστιες -όπως τώρα την ευλογιά των πιθήκων- που πλήττουν περισσότερο τους ομοφυλόφιλους άνδρες.

Περιέργως, ο Θεός δεν έχει στείλει ποτέ αρρώστια στις ομοφυλόφιλες γυναίκες, οπότε αυτό μας οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα πως του Θεού του αρέσουν πολύ τα πλακομoύνια.

Βλέπει ο Θεός από ψηλά τα λεσβι@κά και γουστάρει. Εντάξει, κι εμένα μου αρέσουν. Είμαι Θεός.

Αυτή η διάκριση που κάνει ο Θεός υπέρ των ομοφυλόφιλων γυναικών, με κάνει να υποψιάζομαι πως ο Θεός είναι γυναίκα. Και μάλιστα, λεσβία.

Πάντως, έχει μεγάλη πλάκα που οι πιστοί αντιλαμβάνονται τον Θεό σαν ηδονοβλεψία.

Βλέπει ο Θεός τα όργια, τις παρτoύζες και τα τριολέ, και επεμβαίνει, όταν δεν του αρέσει αυτό που βλέπει.

Αλλά η λαϊκή σοφία λέει πως “στο φαΐ και στο γ@μήσι, ο Θεός δεν κάνει κρίση”.

Δηλαδή, απλά κοιτάει ο Θεός.

Ο Θεός είναι ματάκιας.

Αλλά τους Έλληνες τους πειράζει που τους παρακολουθεί η ΕΥΠ.

(Είναι περίεργο τι μπορεί να σκέφτεται ένας άνθρωπος στην παραλία. Εκπλήσσομαι κι εγώ μερικές φορές με αυτά που σκέφτομαι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.