Back in the summer of 2019
Η διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών Robinhood θα απολύσει, Πιτσιρίκο, το 23% του προσωπικού της, όπως μεταδίδει το Reuters.
H Robinhood είχε ήδη απολύσει το 9% των υπαλλήλων της τον Απρίλιο του 2022, με τον CEO της Vlad Tenev να αναλαμβάνει την ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι “η εταιρία αλλάζει την οργανωτική της δομή για να επιτύχει μεγαλύτερη πειθαρχία κόστους”.
Η Robinhood είχε ιδιαίτερη απήχηση μεταξύ νέων που έκαναν συναλλαγές από το σπίτι τους με κρυπτονομίσματα και μετοχές, όπως για παράδειγμα με τη μετοχή της GameStop Corp, την οποία αγόραζαν αφειδώς, εκτοξεύοντας την αξία της, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Αλλά η εταιρία άρχισε να έχει πτώση στα έσοδά της, καθώς οι πελάτες της φοβήθηκαν από την αύξηση των επιτοκίων και του πληθωρισμού σε υψηλό δεκαετιών.
O σύγχρονος Ρομπέν των Δασών είναι τελικά συστημικός, προστατευόμενος των πλούσιων και όχι προστάτης των φτωχών.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μειώθηκαν τα κέρδη της Gilead στο δεύτερο τρίμηνο, λόγω αύξησης του κόστους για έρευνα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Έπαιξε ρόλο και ότι μειώθηκαν επίσης οι πωλήσεις της ρεμδεσιβίρης που χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο κατά της Covid 19, κατά 46%, στα 445 εκ. δολ.
Μάλιστα, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η μείωση των πωλήσεων ρεμδεσιβίρης θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη και πως αυτές θα υποχωρούσαν στα 390 εκ. δολ.
Οι πωλήσεις υποχώρησαν, επειδή οι νοσηλευόμενοι με Covid 19 μειώθηκαν σε πολλές γεωγραφικές περιοχές, εξήγησε η εμπορική διευθύντρια της Gilead, Johanna Mercer.
Μα, πώς μειώθηκαν, αφού εδώ μας λένε για 50 νεκρούς τη μέρα (παραβλέποντας, βέβαια, ότι οι 40 ήταν άνθρωποι ηλικίας 80-90 χρονών με σοβαρά προβλήματα υγείας), κάτι που εξυπηρετεί τόσο την τρομολαγνεία της κυβέρνησης, όσο και την αντιπολίτευση, που μετράει νεκρούς, κάνοντας αυτό ακριβώς που πριν από τέσσερα χρόνια επέκρινε.
Τα έσοδα της φαρμακευτικής εταιρίας αυξήθηκαν, πάντως, κατά 1% στα 6,3 δισ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για 5,85 δισ. δολ.
Αυξήθηκαν, επίσης, οι πωλήσεις φαρμάκων για τον καρκίνο του στήθους κατά 79% (στα 159 εκ. δολ.) και για άλλες θεραπείες καρκίνου κατά 68% (στα 368 εκ. δολ.).
Οι πωλήσεις φαρμάκων για τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS αυξήθηκαν επίσης κατά 7% (στα 4,2 δισ. δολ.).
Τα δύο τελευταία στοιχεία μας δείχνουν ότι εξακολουθεί να θερίζει ο καρκίνος και να αποτελεί μία μάστιγα το AIDS, τη στιγμή που όλος ο πλανήτης ασχολείται με τον κορωνοϊό, χρεώνοντάς του θύματα, ως επί το πλείστον, από άλλες αιτίες.
Βλέπετε, δυστυχώς, δεν υπάρχουν εμβόλια για τον καρκίνο και το ΑΙDS.
Παρεμπιπτόντως, έμαθα ότι μία κυρία είχε πάθει κολπική μαρμαρυγή και, μέχρι να φτάσει η βοήθεια που κάλεσε, η γατούλα που έχει, της κρατούσε το χέρι με το ποδαράκι της.
Το θέμα είναι ότι ακούς κάτι τέτοιες ιστορίες και μετά αναρωτιέσαι είναι δυνατόν να δηλητηρίασαν τα γατάκια που πρόσφατα αυτοκίνητο πάτησε τη μάνα τους στο Θυμάρι;
Ενδείξεις υπάρχουν, αποδείξεις δεν υπάρχουν.
Επίσης, δεν είχαν δηλητηριάσει πριν μερικά χρόνια και τρία σκυλιά, την Μπλόντι, τον Ζαχαρία και την Πιρέ;
Πρόσφατα, έμαθα και ότι ένα παιδί από την παρέα που είχαμε μικροί, είχε δέσει κάποτε μία μεσινέζα στον λαιμό ενός σκύλου.
Η μεσινέζα είναι η πετονιά και κόβει σαν ξυράφι.
Τελικά, το σκυλάκι το έσωσαν τότε, αλλά αναρωτιέσαι αν τα κατοικίδια τυγχάνουν τέτοιας συμπεριφοράς, τι τύχη μπορεί να έχουν τα άγρια ζώα αυτού του κόσμου;
Τα μελανούρια, για παράδειγμα που κόσμησαν την υποβρύχια συλλογή την Τετάρτη 3/8.
Κολυμπώντας στα μεσόνερα μαζί με τις καλόγριες.
Και πάντα ασορτί με το απέραντο γαλάζιο.
Είχε και σαργουδάκια, τσιπούρες, μία πέρκα (φωτό), μουρμούρες.
Αλλά και μπαρμπουνάκια που έσκαβαν στον πυθμένα και μία γλώσσα και μία δράκαινα που καιροφυλακτούσαν για καμία περισσευούμενη λιχουδιά.
Ζαργάνες δεν έχω δει ακόμα, ούτε μαγιάτικα, ίσως επειδή το καλοκαίρι δεν είναι ιδιαίτερα ζεστό στη νότια και ανατολική Ελλάδα, όπου η θερμοκρασία κυμάνθηκε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα και τον Ιούλιο.
Κάτι που συνεχίζεται χάρη στα μελτέμια και τον Αύγουστο και, παρεμπιπτόντως, ήταν σαν σήμερα, Κυριακή τότε 4/8/2019, που είχαμε πάει την τελευταία κρουαζιέρα από Σαλαμίνα σε Αίγινα και Αγκίστρι.
Θυμάμαι ότι, αν και είχα ξυπνήσει από τις 6π.μ., παραλίγο να μην προλάβω να είμαι στις 8π.μ. στα Παλούκια Σαλαμίνας για την αναχώρηση, αφού είχε απίστευτη κίνηση στο ρεύμα προς Πειραιά.
Και μία γενική ευφορία, καθώς χιλιάδες κόσμος θα ξεκινούσε τις διακοπές του.
Τελικά, έστριψα από ένα στενό στο στάδιο Καραϊσκάκη και μετά μέσω Πειραιώς, Πέτρου Ράλλη και Γρηγορίου Λαμπράκη έφτασα στον περιφερειακό του Περάματος και τελικά έγκαιρα και στη Σαλαμίνα.
Θυμάμαι που ήμασταν πραγματικά ο ένας πάνω στον άλλο, τουρίστες και Έλληνες στο μικρό λεωφορείο, που σε πάει στην Απόννησο στο Αγκίστρι, μία ωραία παραλία με τυρκουάζ νερά, αν και μου αρέσουν πιο πολύ εκείνες που σκουραίνουν από τις ποσειδωνίες.
Tο πρόγραμμα της κρουαζιέρας περιελάμβανε μία στάση για δύο ώρες στην Αίγινα, όπου οι περισσότεροι πάνε σε ένα μοναστήρι ή για βόλτα, ψώνια και καφέ στο λιμάνι και μετά άλλες πέντε ώρες στο Αγκίστρι για μπάνιο.
Βέβαια, με τη φίλη μου πηγαίναμε και στην Αίγινα για μπάνιο σε όποια κοντινή παραλία προλαβαίναμε, αφού πουθενά σαν τη θάλασσα.
Και τίποτα σαν το καλοκαίρι.
Ειδικά εκείνο του 2019. Το τελευταίο καλοκαίρι του πατέρα μου.
Το τελευταίο καλοκαίρι που ήμασταν πραγματικά ελεύθεροι.
Back in the summer of 2019.
Το 2019 που μοιάζει σήμερα πιο μακρινό κι απ’ ό,τι φάνταζε το 1969 στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν έγινε επιτυχία στην Ελλάδα το “Back in the summer of ’69” του Μπράιαν Άνταμς.
Βαγγέλης Σπανός
(Αγαπητέ φίλε, τα καλύτερα καλοκαίρια έρχονται αλλά ας χαρούμε αυτό που ζούμε. Δεν έχουν όλοι αυτό το προνόμιο. Τον Μπράιαν Άνταμς τον είχα δει στο γήπεδο της Λεωφόρου και ήμουν περήφανος γιατί, καθώς είχα μια φίλη μου στους ώμους μου για να βλέπει -το ίδιο συνέβαινε με πολλούς άλλους γύρω μου-, όταν κατέβηκε, κάποιος είπε “αυτός άντεξε περισσότερο από όλους”. Καλές βουτιές. Την αγάπη μου.)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.