Αν γίνει πυρηνικός πόλεμος, δεν θα μας νοιάζει πώς θα ζεσταθούμε τον χειμώνα

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αφού, εφτά μήνες μετά την έναρξη του πολέμου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε -με διάγγελμά του- μερική επιστράτευση, κάτι που έχει να γίνει στη Ρωσία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κάποιοι χαίρονται επειδή πολλοί Ρώσοι κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν την επιστράτευση, αλλά το ίδιο κάνουν όλοι. Και οι Ουκρανοί. Δεν φτιάχτηκαν τυχαία οι επαγγελματικοί στρατοί. Κανείς δεν θέλει να πάει στον πόλεμο, για να πλουτίζουν αυτοί που δεν πολεμούν ποτέ.

Στο διάγγελμά του, ο Πούτιν είπε πως η Ρωσία δεν μπλοφάρει, απειλώντας με χρήση πυρηνικών όπλων.

Οι χώρες της Δύσης καταδικάζουν τις απειλές του Πούτιν για πυρηνικό πόλεμο γιατί είναι πολύ ειρηνικές χώρες, αλλά δεν σταματάνε να δίνουν πληροφορίες και να στέλνουν όπλα και μισθοφόρους στην Ουκρανία.

Κάποιος θα πει πως δεν είναι το ίδιο τα άλλα όπλα με τα πυρηνικά όπλα.

“Ο καθείς και τα όπλα του” αλλά μάλλον οι δυτικοί ηγέτες δεν έχουν διαβάσει Οδυσσέα Ελύτη.

Είναι αξιοσημείωτο πως ο ιμπεριαλισμός των δυτικών χωρών -και κυρίως των ΗΠΑ που έχουν ξεσκίσει αμέτρητες χώρες- αντιμετωπίζεται σαν κάτι το ευεργετικό για την ανθρωπότητα αλλά ο ιμπεριαλισμός της Ρωσίας είναι πολύ κακό πράγμα.

Γενικά, η υποκρισία θερίζει στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο, όπου όλοι παθαίνουν σοκ με την δολοφονική επίθεση κατά του Σαλμάν Ρουσντί και κόβουν τις φλέβες τους για το δικαίωμα του Ρουσντί στην ελευθερία της έκφρασης, αλλά τον Τζούλιαν Ασάνζ τον έχουν ξεχάσει φυλακισμένο καμιά δεκαετία τώρα και προσπαθούν να τον εξοντώσουν, γιατί η ελευθερία της έκφρασης είναι καλή μόνο όταν βολεύει το δικό μας αφήγημα και υπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα.

Στον δυτικό κόσμο έχει δαιμονοποιηθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν -παλιά μου τέχνη κόσκινο- και πολλοί ελπίζουν πως οι Ρώσοι θα τον ανατρέψουν, ώστε ο επόμενος Ρώσος ηγέτης να δεχτεί να υπάρχουν βάσεις του ΝΑΤΟ στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.

Φυσικά, κανένας Ρώσος πολιτικός δεν πρόκειται να δεχτεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ η Ουκρανία, οπότε το πρόβλημα δεν είναι ο Πούτιν, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους χαζοχαρούμενους ηγέτες των δυτικών χωρών.

Ακόμα κι αν ανατραπεί ή πεθάνει ο Πούτιν, η Ρωσία θα συνεχίσει να είναι η χώρα με τις περισσότερες πυρηνικές κεφαλές στον πλανήτη, αλλά αυτό δεν βλέπω να το σκέφτονται αυτοί που πριμοδοτούν τον πόλεμο στην Ουκρανία, αντί να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να υπάρξει συμφωνία και λήξη του πολέμου.

Πότε χρησιμοποιήθηκαν τελευταία φορά πυρηνικά όπλα σε ένοπλη αντιπαράθεση;

Το 1945.

Ποιος τα χρησιμοποίησε;

Οι ΗΠΑ, στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Δηλαδή, οι ΗΠΑ δίδαξαν πως, όταν χρησιμοποιείς πυρηνικά -έστω σε μια ή δυο πόλεις της χώρας με την οποία είσαι σε πόλεμο-, τελειώνει ο πόλεμος.

Και αυτό το ξέρουν πια όλοι. Και ο Πούτιν.

Εν τω μεταξύ, αυτός ο πόλεμος βολεύει τις ελίτ στη Δύση και τη Ρωσία, γιατί η κονόμα που πέφτει είναι άνευ προηγουμένου, οπότε γιατί να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος;

Πάντως, αν, ο μη γένοιτο, ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος, θα υπάρχουν και θετικά σημεία, αφού δεν θα έχουμε πια πρόβλημα για το πώς θα ζεσταθούμε τον χειμώνα, αφού πολλοί θα τα τινάξουμε -και δεν θα κρυώνουμε πια-, ενώ αυτοί που θα επιζήσουν θα έχουν σημαντικότερα θέματα να αντιμετωπίσουν από το αν είναι πιο ακριβό το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο και πόσο ρεύμα καίει ο βραστήρας και ο θερμοσίφωνας.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.