Τα δολάρια του Πούτιν

Χαίρε Πιτσιρίκο, σου εύχομαι καλές θερμοκρασίες ό,τι κι αν αυτό μπορεί να σημαίνει για σένα.
Αναρωτιέμαι πιτσιρίκο πώς άραγε να λειτουργούν στον εγκέφαλο των Ευρωπαίων όλα αυτά τα δημοσιεύματα περί των 300 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρεται να ξόδεψε ο Πούτιν για να επηρεάσει τις εκλογές άλλων κρατών τα τελευταία χρόνια.

Παραθέτω μερικές σκέψεις που πέρασαν από τον αφελή εγκέφαλό μου:

Α) «Ξέρω πως οι Αμερικάνοι έχουν ξοδέψει τις τελευταίες πολλές δεκαετίες πολλά περισσότερα εκατομμύρια δολάρια για να επηρεάσουν σε ξένες χώρες εκλογικά αποτελέσματα ώστε να προωθήσουν δικά τους πρόσωπα σε κυβερνητικά πόστα, να ανατρέψουν κυβερνήσεις και για να στηρίξουν δικτατορίες, άρα οι Αμερικάνοι …πληρώνουν περισσότερα γιατί ζητάνε περισσότερα».

Β) «Αφού ο Πούτιν πληρώνει σε δολάρια κι όχι σε ρούβλια, τα δολάριά του πρέπει να εξαντλούνται κι ο πόλεμος να τελειώνει».

Γ) «Αυτοί οι γαμημέvοι Ρώσοι/κομμουνιστές έμαθαν τα κόλπα και πάμε χαμένοι».

Δ) «Ποιος πήρε άραγε τα δολάρια του Πούτιν εδώ; Χλωμό για την Παπαρήγα τον Κουτσούμπα φού και παλιά τα ‘παιρναν και …τίποτε δεν έκαναν, αν τα ‘χαν πάρει ο Ανδρουλάκης ή ο Αλέξης, Δημητριάδης και Κοντολέοντας θα το ‘χαν σφυρίξει στον γκαντεμόσαυρο που θα ‘χε βγάλει τουλάχιστον τον Άδωνη στα κάγκελα, αν τα ‘χε πάρει ο Βελόπουλος θα έπαιζε στέρεο στα κανάλια, άρα τα πήρε ο …Βαρουφάκης και τα ‘χει επενδύσει, που ‘χει πρόχειρο το know how· το ζήτημα είναι πού τα έριξε…»

Ε) «Εγώ που έχω τόσο σόι/τόσους followers, που ξέρω τόσες ρωσόφωνες πoυτάvες, πώς και δεν το πήρα χαμπάρι;»

ΣΤ) «Αυτή η κουφάλα ο Tayyip πόσα να πήρε;»

Ζ) «ΟΚ, τα έσταξε ο Πούτιν· τόπο έπιασαν; Κι αν ναι, γιατί δεν μου λένε ονόματα;»

Η) «Ρε μπας και τα ‘δωσε κατευθείαν σε ψηφοφόρους;»

Θ) «Γι’ αυτό δε λέει να σηκώσει κεφάλι το bitcoin, το ξοδεύει ο Πούτιν…»

Ι) «Λες να είπε “no thanks, I’ m not that short” ο Sunak, ενώ είπε “Да” η Truss και να το σφύριξαν Δημητριάδης και Κοντολέοντας στη Lilibet και έτσι την …έστειλαν;»

Παρεμπιπτόντως 1· πολύ κωλοεπάγγελμα το να ‘σαι βασιλιάς, Πιτσιρίκο μου: δεν έχει σύνταξη…

Παρεμπιπτόντως 2· αυτό το 22ωρο στην ουρά για να αποχαιρετήσει ο Χ Βρετανός την τέως βασίλισσά του, λες να αποδειχθεί και …προπόνηση για κάνα συσσίτιο ή έχουν κανονίσει να μοιράζεται με ντελιβεράδες αν, ω μη γένοιτο, κάτσει καμιά στραβή με τα logistics περί τον πλανήτη;

Επίσης, Πιτσιρίκο δεν μπορώ με τίποτε να καταλάβω γιατί εδώ και μήνες επιμένουν να προσπαθούν να με πείσουν πως ο Πούτιν είναι …κακός διότι μείωσε την παροχή φυσικού αερίου προς ΕΕ με αποτέλεσμα το χάος με την τρελή αύξηση του πληθωρισμού παγκοσμίως, την πτώση του €, τον περιρρέοντα φόβο για πρωτοφανή ύφεση, και την κατά συνέπεια φτωχοποίηση κάποιων δισεκατομμυρίων ανά τον πλανήτη.

Του κάνουν πόλεμο, αν μη τι άλλο, οικονομικό, καλώς – κακώς· άλλη κουβέντα, και ξαφνιάστηκαν που αντεπιτέθηκε με ένα από τα οικονομικά όπλα που διαθέτει; Μήπως περίμεναν να παράσχει στους 3 κυβικούς τόνους και άλλους 2 δώρο; Για πόσο και πόσο πούλημα τρελίτσας θα υποστώ άραγε;

Λες, Πιτσιρίκο, να είμαι ο μόνος που θεωρώ πως η πλήρης άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις USA είναι κακοχάμπαρο κι ας μου το σερβίρουν για …επιτυχία/ καλή τροπή;

Κάτι μου λέει πως θα μας δείξουν πολύ Παπά, Καζάκο, Καραγιάννη και Godard από την κηδεία της Lilibet και μετά.

Na ‘σαι καλά Πιτσιρίκο.

Α.

(Αγαπητέ φίλε, δεν νομίζω πως οι Ευρωπαίοι τσιμπάνε στην προπαγάνδα των χωρών τους. Έχουν και δικό τους μυαλό και σκέψη κάποιοι άνθρωποι. Βέβαια, είναι το συμφέρον που κινεί ακόμα και τη σκέψη των περισσότερων ανθρώπων, και όχι η λογική. Το ίδιο συμβαίνει και με τις χώρες. Πάντως, είναι υπέροχο που γίνονται πόλεμοι και οι πάντες μιλάνε για δισεκατομμύρια. Ας το σκεφτούν αυτό όσοι τσιμπάνε ακόμα. Το επόμενο διάστημα θα δείτε πολλά οικογενειακά δράματα, κακοποιήσεις παιδιών, δολοφονίες, βιασμούς και τέτοια. Αυτά που πουλάνε στους φτωχούς και χαζούς, για να αισθάνονται χαρούμενοι. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.