Να βρείτε παπά να σας διαβάσει

Αγαπημένε μου πιτσιρίκο, φίλες και φίλοι του καλύτερου blog του κόσμου καλημέρα.
Όσοι αναρωτιέστε πώς γίνεται κάποιος που δηλώνει 5.000 ευρώ κεφάλαιο εταιρίας να ζητά και να παίρνει δάνειο από τράπεζα 6 εκατομμύρια η απάντηση είναι απλή:

Επενδυτικός νόμος.

Και στην αμέσως επόμενη ερώτησή σας γιατί δεν μπορεί να κάνει το ίδιο ο οποιοσδήποτε ακόμη και εσείς ο/η ίδιος/α, η απάντηση είναι πως δεν ανήκετε στους «άριστους», όπως, ας πούμε, ο Μένιος.

Θυμάστε;

Οπότε και να σας δώσει η τράπεζα τα χρήματα, το πιθανότερο είναι να τα φάτε σε εγχώριες απολαύσεις και όχι να τα επενδύσετε -σε offshore- όπως ο κύριος το επώνυμο του οποίου είναι συνώνυμο γνωστού τραγουδιστή που η ΕΡΤ επένδυσε μερικά εκατομμύρια για τα ελάχιστα επεισόδια της μουσικής τηλεοπτικής του εκπομπής.

Βέβαια, φίλε μου πιτσιρίκο, όπως δήλωσε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να πάρει δάνειο από τράπεζα.

Όμως, η λεπτομέρεια είναι πως εξασφάλισε να πάρει 4,2 εκατ. από τον επενδυτικό νόμο με τη διαβεβαίωση ότι τα υπόλοιπα 6 εκατ. της επένδυσης θα τα εξασφάλιζε με δανεισμό.

Ποια τράπεζα όμως το βεβαίωσε αυτό;

Έλα ντε, ποια;

Το αστείο της υπόθεσης δεν είναι ότι πλέον αυτή η συμμορία δεν κρατά ούτε τα προσχήματα.
Το αστείο είναι η υστερία που ξαφνικά έπιασε τους απανταχού «αριστερούληδες» της χώρας που, ενώ οι ίδιοι χρηματοδοτούνται από μαφιόζους, τους κακοφαίνεται το «δεξιούλικο» φαγοπότι που έχουν στήσει «golden boys», ΜΜΕ και ακροδεξιοί φασίστες.

Οι «αθώες περιστερές», αφού στην προ δεκαετίας χρεωκοπία της χώρας συμπεριφέρθηκαν σαν να πρόκειται για φυσικό φαινόμενο -ενώ κανείς δεν οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη-, έρχονται σήμερα να μας φωνάξουν πως οι ακροδεξιοί δεν θα αφήσουν ούτε τα πόμολα.

Σοβαρά;
Δεν το ξέραμε.

Βέβαια, ουδείς από όλους αυτούς αναρωτιέται πώς έγιναν κυβέρνηση όλοι αυτοί οι κωμικοτραγικοί τύποι.

Να θυμάστε πως, όταν σε λίγους μήνες ουρλιάζουν προεκλογικά για τα αμέτρητα σκάνδαλα τις τετραετίας Μητσοτάκη, οι ίδιοι αργότερα θα φορτώσουν την κοινωνία με μια ακόμη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών -μνημόνιο λέγεται-, ξέρετε από αυτές που χρηματοδοτούν τις «επενδύσεις» όλων αυτών τον φελλών σε φορολογικούς παραδείσους.

Οι τράπεζες που θα ανακεφαλαιοποιηθούν είναι οι ίδιες που σας παίρνουν τα σπίτια για ένα κομμάτι ψωμί.

Επίσης, να θυμάστε πως μπορεί οι λαθρέμποροι να μην ξεχνούν να ευχαριστήσουν περιφερειάρχες «δεξιούς» και «αριστερούς» για τα νέα γήπεδα των ΠΑΕ που διευθύνουν, όμως γνωρίζουν καλά ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό, γι’ αυτό φροντίζουν η παράσταση να περιλαμβάνει συγκινητική ατμόσφαιρα με μπόλικη πατρίδα και ξεριζωμό για να ευχαριστιέται το πόπολο.

Γιατί ένα πράγμα μόνο έχει σημασία για την μαφία:

Οι μπίζνες.

Με δάκρυα συγκίνησης λοιπόν και τις ευλογίες της εκκλησίας.

Καλορίζικο το νέο επενδυτικό.

Την αγάπη μου από Ιωάννινα.

Τ.Τ.Π.

(Αγαπητέ φίλε, το αστείο είναι αυτοί που ακόμα “ελπίζουν” σε πολιτικές συμμορίες. Είναι σαν οι Έλληνες να έχουν πάθει μαζικά αμνησία. Κι επειδή οι πάντες στην Ελλάδα γλείφουν το “λαό” -λες και εξωγήινοι ψηφίζουν και ανέχονται ή αποθεώνουν την πολιτική και επιχειρηματική Μαφία-, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω πως ο “λαός” είναι για τα μπάζα. Και καλά να πάθει. Αυτά που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια, εμένα μου θυμίζουν γιορτές της χούντας. Θλίψη. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.