“Να πηγαίνεις πάντα με τον ισχυρό”

Όλοι έχουμε παρατηρήσει πως υπάρχει μια διαρκής διαμάχη ανάμεσα στους οπαδούς-ψηφοφόρους των κομμάτων εξουσίας για το ποιοι πολιτικοί και οπαδοί-ψηφοφόροι είναι πιο ηθικοί, αν και το πιο σύνηθες είναι να κατηγορούνται οι απέναντι πολιτικοί και οπαδοί-ψηφοφόροι πως είναι ανήθικοι ή, σε κάθε περίπτωση, πιο ανήθικοι από τους ίδιους.

Στο παρελθόν, πριν τη χρεοκοπία της χώρας, η διαμάχη περί ηθικής αφορούσε νεοδημοκράτες και πασόκους αλλά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μεταφέρθηκαν -κυρίως- στο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε η διαμάχη …ανηθικότητας είναι πια ανάμεσα σε νεοδημοκράτες και συριζοπασόκους.

Ποιοι είναι πιο ανήθικοι σήμερα;

Οι νεοδημοκράτες ή οι συριζαίοι;

Απορούν κάποιοι πώς γίνεται τόσοι παιδοβιαστές, βιαστές, δολοφόνοι και άνθρωποι που είναι μπλεγμένοι σε οικονομικά σκάνδαλα να είναι μέλη και οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας;

Η απάντηση είναι απλή:

Η Νέα Δημοκρατία είναι στην κυβέρνηση.

Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που πάνε πάντα με τον ισχυρό, για να έχουν κάλυψη για τις βρομοδουλειές τους.

Δηλαδή, το θέμα δεν είναι ιδεολογικό· πόση ιδεολογική διαφορά να έχουν τα κόμματα σε ένα προτεκτοράτο που οι πολιτικοί, τα κόμματα και η Βουλή έχουν διακοσμητικό ρόλο; Το θέμα είναι πρακτικό.

“Να πηγαίνεις πάντα με τον ισχυρό”

Αν πηγαίνεις πάντα με τον ισχυρό, δηλαδή το κόμμα που είναι στην κυβέρνηση και κρατάει την κουτάλα, έχεις πάντα περισσότερες πιθανότητες να πάρεις μέρος στη μάσα, να ικανοποιήσεις τα προσωπικά σου συμφέροντα, και, αν βρεθείς εκτεθειμένος και με προβλήματα με την Δικαιοσύνη, να έχεις κάποια κάλυψη, γιατί θα μπορείς να εκβιάσεις πως θα πάρεις και άλλους μαζί σου.

Λένε πως η εξουσία διαφθείρει.

Η εξουσία κάνει και κάτι άλλο: προσελκύει τους διεφθαρμένους.

Αν το σκεφτεί κάποιος, δεν διαφθείρει η εξουσία τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι διαφθείρουν την εξουσία.

Αμφιβάλλει κάποιος πως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε νικήσει και στις εκλογές του 2019, πολλοί από αυτούς που σήμερα σκίζουν τα ρούχα τους για τον Μητσοτάκη, θα έσκιζαν τα ρούχα τους για τον Τσίπρα;

Δεν το είδαμε αυτό να συμβαίνει στις δεκαετίες της αντιπαράθεσης της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, με χιλιάδες ανθρώπους να αλλάζουν κομματικό στρατόπεδο ανάλογα με το ποιο από τα δυο κόμματα ήταν στην εξουσία;

Δεν είδαμε στο “σοσιαλιστικό” ΠΑΣΟΚ, όταν έγινε για πρώτη φορά κυβέρνηση το 1981, να εμφανίζονται ξαφνικά ως μέλη ακόμα και άνθρωποι που ήταν συνεργάτες της χούντας; Εντάξει, στη Νέα Δημοκρατία ήταν από το 1974 αρκετοί συνεργάτες της χούντας.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που, όταν έχει χούντα είναι με τη χούντα, όταν η Νέα Δημοκρατία είναι κυβέρνηση είναι με τη Νέα Δημοκρατία, μετά είναι με το ΠΑΣΟΚ που είναι στην κυβέρνηση, μετά με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι στην κυβέρνηση και πάει λέγοντας.

Οπότε, είναι λάθος να προσπαθούν κάποιοι να πείσουν τους άλλους ή τους εαυτούς τους πως οι οπαδοί-ψηφοφόροι του άλλου κόμματος είναι ομαδικά ανήθικοι και εγκληματίες.

Αν κοιτάξετε την πορεία πολλών ανθρώπων που στηρίζουν σήμερα τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ, θα βρείτε πάρα πολλούς ανθρώπους που έχουν αποθεώσει και Ανδρέα Παπανδρέου και Δημήτρα Λιάνη, και Κώστα Σημίτη, και Κώστα Καραμανλή και Νατάσα Καραμανλή και ούτω καθεξής.

Το να πηγαίνουν πάντα με τον ισχυρό είναι επιλογή ζωής για πάρα πολλούς ανθρώπους και δεν αφορά μόνο τα κόμματα.

Κοιτάξτε μόνο πόσοι πολλοί άνθρωποι δουλεύουν στα ΜΜΕ και τις άλλες επιχειρήσεις των μαφιόζων-ολιγαρχών. Ανάμεσά τους και πολλοί αριστεροί …επαναστάτες. Η επανάσταση ξεκινάει μετά το πεντοχίλιαρο που παίρνουν κάθε μήνα από το ταμείο του μαφιόζου. Και είναι, βέβαια, μόνο στα λόγια. Είναι αυτοί που ουρλιάζουν “εργάτη, μπορείς χωρίς αφεντικά” αλλά οι ίδιοι δεν μπορούν ούτε λεπτό χωρίς αφεντικό.

Επίσης, κοιτάξτε πόσοι άνθρωποι φροντίζουν να έχουν πολύ καλές σχέσεις με την Εκκλησία.

Η Εκκλησία και μάσα έχει, και κάλυψη προσφέρει.

Ένιωσαν έκπληξη κάποιοι επειδή ένας κύριος που κατηγορείται ως παιδοβιαστής και με το μισό ποινικό κώδικα -και ήταν και μέλος της Νέας Δημοκρατίας-, ήταν επίτροπος σε εκκλησία της Αθήνας.

Η ιδανική κάλυψη. Και στο κόμμα που είναι στην κυβέρνηση, και στην Εκκλησία που είναι πάντα κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Πριν από δεκαπέντε χρόνια χρόνια, το 2007 είχα γράψει το εξής

“Έχω παρατηρήσει πως στην περιφορά του Επιταφίου στη χώρα μας τη μεγαλύτερη δραστηριότητα την επιδεικνύουν τα πιο ελεεινά και τρισάθλια υποκείμενα.
Αν δεις αυτούς που κουβαλάνε τον Επιτάφιο κι όλα αυτά τα τσουμπλέκια της εκκλησίας, ή καθάρματα θα είναι, ή ρουφιάνοι, ή κακοποιοί. Είναι εκπληκτικό αυτό το φαινόμενο.
Βιαστές, σωματέμποροι και όλα τα αποβράσματα της κοινωνίας συνωστίζονται γύρω από τον Επιτάφιο, σπρώχνονται και βρίζονται για το ποιος θα έχει την τύχη να πάει τον Χριστό βόλτα.”

Ο παπάς της εκκλησίας στην οποία ήταν επίτροπος ο κατηγορούμενος ως παιδοβιαστής δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Ως επίτροπος μας ζητούσε και του επιτρέπαμε να κρατάει τον Σταυρό στην περιφορά του Επιταφίου και την ελληνική σημαία σε εκδηλώσεις των εθνικών εορτών.”

Είπαμε, η όποια εξουσία προσελκύει τα μεγαλύτερα καθάρματα.

Τούτων δοθέντων, ας σταματήσει πια η βλακώδης διαμάχη ανάμεσα στους οπαδούς-ψηφοφόρους για το αν είναι πιο ανήθικοι οι νεοδημοκράτες ή οι συριζαίοι.

Το να είσαι πάντα με τον ισχυρό είναι από μόνο του ανήθικο. Κάποτε ισχυρός, σε μια πιο …πολιτισμένη χώρα από την Ελλάδα, ήταν ο Χίτλερ. Και οι Γερμανοί τον αγάπησαν τρελά.

“Και αν δεν είμαι με τον ισχυρό, με ποιον να είμαι, με τον αδύναμο;”

Να είσαι με το μυαλό σου. Το δικό σου μυαλό.

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά. Βέβαια, μπορεί να έχει και το τέλος του Ρήγα Φεραίου.

(Κάτι που, επίσης, είναι πολύ ενοχλητικό και βλακώδες είναι αυτό που κάνουν πολλοί οπαδοί-ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ -αλλά και πολιτικοί των δυο κομμάτων-, οι οποίοι συμπεριφέρονται λες και όλοι οι Έλληνες είναι με τη Νέα Δημοκρατία ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γίνεται να σχολιάσει κάποιος μια είδηση, χωρίς να τον βαφτίσουν νεοδημοκράτη ή συριζαίο. Θα είσαι ή με τη Νέα Δημοκρατία ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει άλλη περίπτωση. Από πού προκύπτει αυτό; Από πουθενά δεν προκύπτει. Στις εκλογές του 2019, πάνω από το 42% αυτών που έχουν δικαίωμα ψήφου δεν πήγαν να ψηφίσουν -άρα, σίγουρα αυτοί δεν είναι ούτε Νέα Δημοκρατία, ούτε ΣΥΡΙΖΑ-, ενώ από το σχεδόν 58% αυτών που πήγαν να ψηφίσουν, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ πήραν μαζί το 71%. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ πήραν μαζί γύρω στα 4 εκατομμύρια ψήφους, ενώ οι εγγεγραμμένοι είναι κοντά στα 10 εκατομμύρια. Δεν γίνεται να είμαστε όλοι Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ, όταν και τα δυο κόμματα μαζί δεν παίρνουν στις εκλογές ούτε τις μισές ψήφους αυτών που έχουν δικαίωμα ψήφου. Οπότε, νεοδημοκράτες και συριζαίοι, σκοτωθείτε μεταξύ σας για το ποιος είναι πιο ανήθικος και αφήστε εμάς τους υπόλοιπους στην ησυχία μας. Βέβαια, μην το παρακάνετε στη φαγωμάρα μεταξύ σας για το ποιος είναι πιο ανήθικος, γιατί μπορεί μια μέρα κρύα να είσαστε μαζί στην εξουσία. Όπως έγινε με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που συγκυβέρνησαν. Και τότε, νεοδημοκράτες και συριζαίοι θα είστε όλοι ηθικοί.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.