Σύντομος οδηγός επιβίωσης για το χειμώνα

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Επιτέλους.
Νόμιζα ότι είχα δει πολλά πράγματα στη ζωή μου. Έκανα λάθος -απ’ ό,τι φαίνεται- καθώς πλησιάζει ο χειμώνας του 2022-2023.

Σύντομος λοιπόν οδηγός επιβίωσης για το χειμώνα που έρχεται:

1. Για κάθε νοικοκυριό, δώρο ένα πορδοδοχείο με ενσωματωμένο δείκτη μεθανίου. Αεριζόμαστε και εσωκλείουμε τα αέρια μας μέσα στο δοχείο. Συγκεντρώνουμε μεθάνιο και ενισχύουμε τις δεξαμενές φυσικού αερίου. Η περιοχή με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλή συγκέντρωση μεθανίου στη χώρα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια παραγωγικότητας και υγείας!

2. Επιδότηση στα τρόφιμα που προκαλούν αέρια: φασόλια, φακές, μπάμιες και αρακάς πρέπει πια να πωλούνται σε τιμή κόστους. Επιπλέον, με κάθε 100 γραμμάρια μεθανίου δώρο 2 κιλά φασόλια. Λύνουμε ταυτόχρονα το ενεργειακό και διατροφικό πρόβλημα της χώρας.

3. Κρατάμε την εσωτερική θερμοκρασία των σπιτιών στους 18 βαθμούς, μέγιστη τιμή! Αν κάποιος κρυώνει, μπορεί να ανοίξει στο κινητό του την εφαρμογή “Ζεστή Αγκαλιά” και να βρει ταίρι για να ζεσταθεί. Μηδενίζουμε τις αποστάσεις, κρατάμε ζεστή τη θερμοκρασία του σώματος μας και μεταδίδουμε παντού τον κορονοϊό. Επιταχύνουμε την ανοσία της αγέλης και καταπολεμούμε τον κορονοϊό στην πράξη.

4. Αντικαθιστούμε τα φίλτρα στα κλιματιστικά με φίλτρα ενεργού τσίπουρου. Ανάβουμε τα κλιματιστικά για 2 ώρες στο σπίτι και αναπνέουμε αιθυλική αλκοόλη. Ζεσταινόμαστε, γινόμαστε ντίρλα και κοιμόμαστε ήσυχοι και χαρούμενοι!

5. Η τηλεόραση επιβάλλεται να μένει ανοιχτή πρωί-βράδυ και να μεταδίδει μόνο ειδήσεις με συγκεκριμένη θεματολογία τους πολέμους, τους φόνους και τους βιασμούς. Η υπερβολική έκθεση στη βία θα ενισχύσει την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων που λέει “Πολεμάω τη φωτιά με φωτιά” (fight fire with fire)!

Από τις φθινοπωρινές και πολύχρωμες όχθες του Σπρέε, κάπου ανάμεσα στο Δυτικό και Ανατολικό Βερολίνο,

Με αγάπη,

Ανδρέας

Υ.Γ.1 Οι Γερμανοί έχουν μία παράξενη αίσθηση του χιούμορ, ανάμεσα σε αυτοσαρκασμό και ειρωνεία θα έλεγα. Στην εικόνα που σου στέλνω -οδηγός χρήσης του πιγκάλ τουαλέτας- αντικατοπτρίζεται πλήρως αυτή η κατάσταση καθώς –όπως οι ίδιοι λένε– οι αναλυτικοί κανόνες που έχουν για όλα είναι βγαλμένοι μέσα από τη ζωή.

Υ.Γ.2 Μεγάλη ανησυχία για την ακρίβεια, Πιτσιρίκο μου. Τα αγγούρια δεν είναι μόνο ακριβά, είναι πλέον και στραβά!!!

(Αγαπητέ Ανδρέα, ωραίος ο οδηγός επιβίωσης αλλά ο λαός θέλει πόντκαστ από το Βερολίνο, για να μας πεις για Γερμανούς που κρυώνουν και υποφέρουν και πεινάνε. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.