Διαδηλώσεις στην Κίνα για τα περιοριστικά μέτρα που περιορίζουν τα πάντα, εκτός από τον κορωνοϊό

Πιτσιρίκο, έρευνα για την οικογένεια Biden προανήγγειλαν οι Ρεπουμπλικάνοι, με το πού εξασφάλισαν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως μεταδίδει το Reuters.

H έρευνα θα αφορά τις υπερατλαντικές δραστηριότητες του Ηunter Biden, o οποίος ήδη ελέγχεται από τη δικαιοσύνη για φοροδιαφυγή, αν και κατηγορίες δεν του έχουν προς το παρόν απαγγελθεί, ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να βάλουν στο κάδρο και τον πατέρα του και νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe.

Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι εμπλεκόταν στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιου του από την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Obama.

“H συμμετοχή του προέδρου στον πλουτισμό της οικογένειάς του είναι, με μία λέξη, κατάχρηση εξουσίας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο James Comer, επικεφαλής της Επιτροπής Εποπτείας στο Κογκρέσο, μέχρι πρότινος.

“Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, πρόκειται για μία έρευνα για τον Joe Biden και εκεί θα εστιάσει το Κογκρέσο με τη νέα του σύνθεση” συμπλήρωσε ο ίδιος.

O Jim Jordan, που αναμένεται να γίνει πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης του Κογκρέσο έγραψε με τη σειρά του στο Twitter ότι “οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Biden συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια”.

O Λευκός Οίκος απαντά ότι οι έρευνες είναι πολιτικά υποκινούμενες και κατηγορεί τους Ρεπουμπλικάνους ότι “αντί να συνεργαστούν με τον πρόεδρο Biden για σημαντικά θέματα που απασχολούν τον αμερικάνικο λαό, όπως το να πέσουν οι τιμές, τον έχουν βάλει στο στόχαστρο, υιοθετώντας ακόμα και θεωρίες συνωμοσίας”.

Μία έκθεση που έφεραν στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο του 2020 Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, αποκάλυπτε ότι ο Hunter Biden χρησιμοποιούσε το όνομα του πατέρα του για να επιτύχει επιχειρηματικούς του στόχους, αλλά δεν τον ενέπλεκε σε παράνομες δραστηριότητες.

Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θα μείνουν, πάντως, μόνο σε αυτές, καθώς θα επιχειρήσουν να πλήξουν την κυβέρνηση Biden και για την απόφασή της να αποσύρει τα αμερικάνικα στρατεύματα από το Αφγανιστάν, αλλά και για τη διαχείριση της πανδημίας.

Βασικός υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Ιανουάριο του 2023 στην προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων τη Nancy Pelosi, η οποία ανακοίνωσε ήδη την αποχώρησή της, είναι ο Kevin McCarthy, που θα προτείνει να σταματήσει η χρηματοδότηση της Ουκρανίας, αλλά θα πρέπει να διαχειριστεί και τη μικρή πλειοψηφία που έχουν τελικά οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο.

Ωστόσο, η σπουδή του Biden να χρεώσει στους Ουκρανούς τον πύραυλο, που έπεσε στην Πολωνία, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους πέντε, ίσως να δείχνει πως και οι Δημοκρατικοί μπορεί να προσανατολίζονται, στην πραγματικότητα, προς αυτή την κατεύθυνση.

Και οι Αμερικάνοι να ψάχνουν να βρουν μαζί με τους Ρώσους έναν τρόπο για να σταματήσει ο πόλεμος.

Tο ότι έσπευσαν να χρεώσουν άμεσα τον πύραυλο στους Ουκρανούς, δείχνει ότι, τουλάχιστον, δεν θέλουν παγκόσμιο πόλεμο.

Κάτι είναι κι αυτό.

Και υπάρχει κι άλλη καλή είδηση, καθώς επιτέλους πέφτει ξύλο στην Κίνα για τα περιοριστικά μέτρα που περιορίζουν τα πάντα, εκτός από τον κορωνοϊό.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη βιομηχανική πόλη Guangzhοu, όπου διαδηλωτές αναποδογύρισαν περιπολικό και τα έβαλαν ακόμα και με υγειονομικό προσωπικό.

Στην κινέζικη πόλη, όπου έσπασε το φράγμα των 5.000 κρουσμάτων σε μία μέρα, υπάρχει εντολή προς τους πολίτες να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ Covid 19.

Επίσης, μόνο ένα μέλος από κάθε νοικοκυριό επιτρέπεται να βγαίνει έξω για να αγοράσει φαγητό.

Αλλά και στην υπόλοιπη Κίνα, για να μπει κάποιος σε σουπερμάρκετ πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό τεστ κορωνοϊού σε καθημερινή βάση.

Στην πόλη Chongqing έκλεισαν, επίσης, τα σχολεία σε μία συνοικία 840 χιλιάδων κατοίκων, ενώ σε μία άλλη οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να μένουν μέσα στα διαμερίσματα τους.

Ακόμα και στο Πεκίνο, μπορεί να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα από τα μέσα του 2023 και να επιτραπεί η είσοδος σε ξένους επισκέπτες χωρίς ελέγχους, αλλά πρώτα θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί δεκάδες εκατομμύρια ηλικιωμένοι.

Και κάπως έτσι συντηρείται ο μύθος της πανδημίας, η οποία έχει ουσιαστικά τελειώσει, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία δεν παθαίνει τίποτα από τον κορωνοϊό.

Όπως δεν παθαίνει τίποτα και από τη γρίπη και τον συγκυτιακό ιό.

Δυστυχώς, όμως, διάβασα ότι οι παιδίατροι συνιστούν επιστροφή της μάσκας για τους μικρούς μαθητές, επειδή οι ιώσεις, λέει, σαρώνουν.

Δηλαδή, αυτό θα γίνεται κάθε φορά που οι ιώσεις θα έχουν έξαρση; Θα καταφεύγουμε στις μάσκες, που δεν ανέκοψαν και στο ελάχιστο την εξάπλωση του ιού τα προηγούμενα χρόνια;

Επίσης, το κατά πόσο υπάρχει έξαρση είναι συζητήσιμο, καθώς τις προάλλες διάβασα ότι νοσηλεύονταν πέντε παιδιά στο ένα νοσοκομείο, έξι στο άλλο κ.λ.π.

Το θέμα δεν είναι αυτό, όμως, αλλά ότι δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, οι ειδικοί, πως η καθολική και συνεχής χρήση μάσκας μας κάνει ευάλωτους, διότι δεν ερχόμαστε σε επαφή με τους ιούς για να αποκτήσουμε αντισώματα.

Για να το εξηγήσω απλά, δεν γίνεται να ζει κανείς αποστειρωμένος, μέσα σε μία γυάλα, διότι μόλις βγει από αυτή, δεν θα έχει καμία άμυνα ο οργανισμός του για να αντισταθεί σε οποιαδήποτε λοίμωξη.

Με όλα αυτά τα απαράδεκτα μέτρα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να προκύψει μία φιλάσθενη νέα γενιά.

Ήδη υπάρχουν, άλλωστε, μελέτες, που κάνουν λόγο για εκτόξευση των περιστατικών καρκίνου τα επόμενα χρόνια, ακριβώς επειδή λόγω των περιοριστικών μέτρων, δεν έγιναν προληπτικές εξετάσεις, άρα και έγκαιρες διαγνώσεις.

Μακάρι οι έρευνες να μην επαληθευτούν, όμως είναι γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι ανέβαλαν εξετάσεις για σοβαρά νοσήματα, όπως ο καρκίνος, την ίδια στιγμή που κυκλοφορούσαν με μάσκα μόνοι τους στον δρόμο και έκαναν το ένα εμβόλιο μετά το άλλο, υπό τον φόβο του κορωνοϊού.

Έναν φόβο τον οποίο προκάλεσαν σε μεγάλο βαθμό αναίτια οι ειδικοί στους πολίτες και για αυτό έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί γενικότερα στον τομέα της υγείας.

Φόβο προκάλεσα κι εγώ, πάντως, σε κάτι τσιπούρες και μουρμούρες στα Βασιλικά της Σαλαμίνας την Πέμπτη 18/11.

Ήταν και μεγαλούτσικες οι τσιπούρες και οι μουρμούρες που εικονίζονται στο βίντεο, να φεύγουν σαν αστραπή, μόλις εστίασε πάνω τους η υποβρύχια μηχανή.

Φωτογράφισα και μερικές πιο μικρές τσιπούρες και μουρμούρες στα ρηχά, να παίζουν με τους κέφαλους, τις σάλπες τους κακαρέλους τους σπάρους και τους σαργούς στα Βασιλικά.

Σαν χθες, στις 18/11/2015 είχαμε βουτήξει, επίσης, στη Σαλαμίνα, αλλά στον κόλπο Πέρανι.

Και τότε, ο Νοέμβριος ήταν σχεδόν καλοκαιρινός, και ο χειμώνας που ακολούθησε ήπιος και γλυκός.

Μακάρι η ιστορία να επαναλαμβάνεται, για να ψοφήσουν και η γρίπη και ο κορωνοϊός και ο συγκυτιακός ιός.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, ελπίζω Αμερικανοί και Ρώσοι να είναι σε επαφή και να έχουν συμφωνήσει πως πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αν δεν συμβαίνει αυτό, θα συμβεί κάτι πολύ χειρότερο στην Ουκρανία, με ακόμα μεγαλύτερες συνέπειες στις ζωές όλων μας. Αυτός ο πόλεμος δεν έπρεπε να γίνει ποτέ -κανένας πόλεμος δεν πρέπει να γίνεται αλλά σίγουρα είναι ό,τι χειρότερο να είναι σε πόλεμο η χώρα με τους περισσότερους πυρηνικούς πυραύλους στον κόσμο-, και πρέπει να σταματήσει το συντομότερο. Δεν υπάρχουν νικητές στον πόλεμο, είμαστε όλοι χαμένοι. Καλές βουτιές. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.