Ο Μητσοτάκης είναι κάθαρμα, οι δημοσιογράφοι δεν δικαιούνται να ομιλούν

Σε ερώτηση μεταπτυχιακού φοιτητή για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα -σε εκδήλωση που έγινε στο London School of Economics-, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως οι “Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα” -που είχαν την Ελλάδα στην 108 θέση στην Ελευθερία του Τύπου- λένε μπούρδες (crap.)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από τους πιο χυδαίους πολιτικούς που έχουν περάσει από την Ελλάδα -επίσης, είναι αδίστακτος, αφού δεν δίστασε πρόσφατα να εκμεταλλευτεί πολιτικά ακόμα και τον καρκίνο της αδελφής του- αλλά το θέμα μου δεν είναι ο Μητσοτάκης· άλλωστε, οι πολιτικοί είναι επαγγελματίες ψεύτες και καθάρματα.

Το θέμα μου είναι οι δημοσιογράφοι.

Δεν θα υπήρχε πρόβλημα με την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, αν οι δημοσιογράφοι στέκονταν στο ύψος των περιστάσεων και τιμούσαν το επάγγελμά τους.

Αλλά οι δημοσιογράφοι -με ελάχιστες εξαιρέσεις- προτιμούν να πληρώνονται από τους μαφιόζους ολιγάρχες για τους οποίους δουλεύουν ή να είναι φερέφωνα ολιγαρχών, πολιτικών, κομμάτων και πρεσβειών.

Πείτε μου ότι είμαι λάθος.

Πείτε μου ότι αυτό δεν συμβαίνει.

Αυτό συμβαίνει και το γνωρίζουμε όλοι.

Δεν σε υποχρεώνει κανείς να δουλεύεις για μαφιόζους και καθάρματα. Δική σου επιλογή είναι. Δική σου επιλογή είναι να δολοφονείται ένας συνάδελφός σου και εσύ να κάνεις την πάπια.

Και αυτό δεν αφορά μόνο τους δημοσιογράφους. Μας αφορά όλους.

Κουράστηκα τα τελευταία χρόνια να ακούω ανθρώπους να διαμαρτύρονται για τα αφεντικά τους. Στα κρυφά, βέβαια.

Δημοσιογράφοι που υποφέρουν, ηθοποιοί που υποφέρουν, εργαζόμενοι που υποφέρουν, και όλοι είναι αδικημένοι.

Να φύγετε, παιδιά, να φύγετε.

Σας βεβαιώνω πως, αν φύγεις από δουλειές που σου προκαλούν εμετό, θα σου πάνε όλα πρίμα. Μόνο καλά θα σου συμβούν, αν βγάλεις από τη ζωή σου αυτά που σε χαλάνε. Θα βρεις την υγειά σου. Και την αξιοπρέπειά σου. Τη μια και μοναδική φορά που ζούμε, καλό είναι να ζήσουμε με τους δικούς μας όρους. Και ας ζήσουμε με λιγότερα χρήματα.

Βέβαια, πρέπει πραγματικά να επιθυμείς την ελευθερία σου. Διαφορετικά, θα πρέπει να αποδεχτείς πως σου αρέσουν τα αφεντικά και τα καθάρματα, και πως σου δίνουν μια ωραιότατη δικαιολογία, για να είσαι ένας κλαψιάρης δούλος που περιφέρει τα “ψυχικά του τραύματα”, αποζητώντας τον οίκτο των άλλων. Γέμισε η Ελλάδα “θύματα” και πληγωμένα αηδονάκια.

Και οι κλαψιάρηδες δούλοι βγάζουν και γλώσσα. Όχι στα αφεντικά τους, σε αυτούς που δεν ξεπουλήθηκαν όπως αυτοί.

Οπότε, θα ακούσεις έναν δημοσιογράφο να σου λέει “κοίτα, ξέρω τι γίνεται, αλλά εγώ βγάζω από τον μαφιόζο δέκα χιλιάρικα τον μήνα” και θα σε κοιτάει με ύφος “αν κι εσύ είχες κάνει το ίδιο, θα έβγαζες ακόμα περισσότερα”.

Η απάντηση είναι “τα δέκα χιλιάρικα να τα βάλεις στον κώλo σου. Θα σου έλεγα να τα βάλεις στο στόμα σου αλλά δεν χωράνε επειδή στο στόμα σου είναι τα αρxίδια του αφεντικού σου”.

Οι δημοσιογράφοι της χώρας θα μπορούσαν να είχαν κάνει τα δικά τους ΜΜΕ, να τιμούσαν το επάγγελμά τους -η δημοσιογραφία είναι ένα επάγγελμα που πρέπει να το κάνουν οι καλύτεροι- και να μάχονταν για την Ελευθερία του Τύπου.

Τώρα, απλά, δεν δικαιούνται να ομιλούν, άσε που είναι και μπουκωμένοι. Οπότε, ας βγάλουν τον σκασμό.

(Το πόσο αγαπάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Ελευθερία του Τύπου, είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω και προσωπικά, όταν πριν από μερικά χρόνια ήμουν καλεσμένος σε μια εκπομπή στα Παραπολιτικά, και τηλεφώνησε στον διευθυντή του σταθμού, πριν τελειώσει η εκπομπή, για να τον μαλώσει που μου επιτρέπουν να μιλάω και να του πει πως αυτά που λέω είναι μηνύσιμα. Κυριάκο, εσύ είσαι περαστικός, εγώ είμαι εδώ και βλέπω τους πρωθυπουργούς να τελειώνουν και να εξαφανίζονται.)

(Επειδή κάποιοι νομίζουν πως στην Ελλάδα υπάρχουν ανεξάρτητα “εναλλακτικά” ΜΜΕ, να σας διαβεβαιώσω πως δεν υπάρχουν. Απλά, εσείς δεν ξέρετε ποιοι είναι οι χορηγοί, ποιο κόμμα στηρίζει, ποιο Ίδρυμα “βοηθάει” κλπ. Εγώ ξέρω. Γιατί τους γνώρισα όλους αυτούς τους “εναλλακτικούς”. Να κοιτάτε πάντα ποιος βάζει τα λεφτά. Ο μόνος τρόπος να υπάρξουν ανεξάρτητα ΜΜΕ -στην Ελλάδα και παντού αλλού- είναι αυτά τα ΜΜΕ να στηρίζονται μόνο από τους αναγνώστες τους. Μόνο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.