Θέλουν νεκρούς, ας μην τους κάνουμε το χατίρι

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη “βράζουν”, μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό 16χρονου στο κεφάλι από πυροβολισμό αστυνομικού -κάποιοι υποστηρίζουν πως το παιδί είναι ήδη νεκρό- και αυτό συμβαίνει στην επέτειο της δολοφονίας του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό.

Ακριβώς αυτή τη στιγμή επιλέγει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να ανακοινώσει οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ για τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς.

Κυνικό και απάνθρωπο;

Ναι, αλλά έρχονται εκλογές. Η φωτιά πρέπει να ανάψει.

Γνωρίζουμε από τις δημοσκοπήσεις πως οι πολίτες δεν έχουν εμπιστοσύνη στα κόμματα και στα ΜΜΕ. Η δημοφιλία των πολιτικών και το ενδιαφέρον για την πολιτική είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Φυσικά, ενόψει εκλογών, αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει οι “πελάτες” να πάνε στις κάλπες, γιατί, στις τελευταίες εθνικές εκλογές, σχεδόν οι μισοί δεν πήγαν.

Πώς θα αλλάξει;

Ρίχνοντας βενζίνη στη φωτιά.

Ας μην τους κάνουμε το χατίρι να σκοτωθούμε για τα δικά τους συμφέροντα.

Μην εμπιστεύεστε πολιτικούς που εκμεταλλεύονται τραγικές ιστορίες και δολοφονίες, για το προσωπικό τους όφελος.

Μην εμπιστεύεστε δημοσιογράφους που μιλάνε για ανθρωπισμό και μετά περνάνε από το ταμείο για να πληρωθούν από μαφιόζους ολιγάρχες.

Είμαστε όλοι αναλώσιμοι και το ξέρουμε. Όλα όσα ακολούθησαν την χρεοκοπία της χώρας απέδειξαν περίτρανα πως είμαστε όλοι αναλώσιμοι.

Ας μην παίξουμε για μια ακόμα φορά το άθλιο παιχνίδι τους.

Να μην τους κάνουμε το χατίρι.

Θέλουν κι άλλους νεκρούς, θέλουν να σπείρουν φόβο και ανασφάλεια, θέλουν να νικήσουν στις εκλογές, θέλουν τα μαγαζάκια τους, για να έχουν πάντα πρόσβαση στη μάσα.

Αλλά κάθε παιδί που σκοτώνεται δεν χαμογελάει ποτέ ξανά, και για τους αγαπημένους του ανθρώπους η ζωή σταματάει την ημέρα που σκοτώθηκε.

Αυτοί θέλουν νεκρούς, εμείς όχι.

Ας επιλέξουμε τη ζωή. Και αν δεν μας αρέσει η ζωή που έχουμε, ας την αλλάξουμε.

Αλλά δεν θα αλλάξουμε τη ζωή με τον θάνατο νέων ανθρώπων.

Δεν θέλουμε κανέναν νεκρό.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.