Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Η ελευθερία ΔΕΝ είναι για τους εθελόδουλους.

Αναφέρεσαι συχνά στην μη απονομή δικαιοσύνης για την τεχνητή χρεοκοπία που σύρθηκε αυτή η χώρα.

Άτοπο! Δεν υπάρχει επιχείρημα που να τεκμηριώνει κατηγορία σε αυτή την κατεύθυνση.

Και ερωτώ: Βλέπεις κάποιον -τώρα, στη δύση του 2022- να αναζητεί τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα στην παρούσα κατάσταση;

Ποια κατάσταση;

1. Την κατάσταση της ελλιπούς παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τους κατοίκους αυτής της χώρας!

2. Την κάκιστη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος που βασίζεται στα φροντιστήρια για να επιτύχει βαθμούς, όχι γνώση σίγουρα!

3. Την ακρίβεια!

4. Την αβεβαιότητα. Οι πολιτικοί άρχοντες σε αυτή τη χώρα έπεισαν ότι ΠΡΕΠΕΙ και ΟΦΕΙΛΟΥΝ οι πολίτες να είναι προσωρινοί σε όλα: στην εργασία, στη μισθοδοσία, στα όνειρα! Ναι, τα όνειρα να είναι προσωρινά!!! Μόνο οι πολιτικοί που κυβερνούν αυτόν το τόπο θα είναι μόνιμοι.

Μπορείς να αριθμήσεις όσες καταστάσεις θέλεις. Να αναφέρω ότι και πριν τη χρεοκοπία, η κατάσταση “μύριζε” άσχημα. Σκάνδαλα είχαμε πολλά.

Και ερωτώ, ξανά: είδες κάποιον να προσπαθεί -συντεταγμένα και με σχέδιο- να αλλάξει κάτι προς όφελος της κοινωνίας;

Απαντώ: ΟΧΙ!!!

Τι έχει παραμείνει όμως διαχρονικά και εμποτισμένο μέσα στο μυαλό του κόσμου;

Η τρισάθλια φράση, για όποιον κατάφερνε να κάνει κάποια λαμογιά: “αφού τα έφαγε και δεν τον πιάσανε, καλά έκανε”. Και για όποιον πιάσανε: “αυτός φταίει για όλα”.

Μάλιστα! Πώς θα γίνει κάποιος χαλίφης στη θέση του χαλίφη: το όνειρο που γαλούχησε γενιές και γενιές!

Και η προσδοκία για απονομή δικαιοσύνης να αποτελεί απατηλό όνειρο!

Από τις παγωμένες (-8, -9 βαθμούς θερμοκρασία κάθε πρωί) όχθες του Σπρέε, κάπου ανάμεσα στο Δυτικό και Ανατολικό Βερολίνο,

Με αγάπη,

Ανδρέας

(Αγαπητέ Ανδρέα, ήξερα πως, αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, η Ελλάδα είναι τελειωμένη. Οπότε, τίποτα από αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν μου κάνει εντύπωση. Όσο για αυτούς που γκρινιάζουν -χωρίς, όμως, να αντιδρούν ποτέ-, είναι γραφικοί και εθελόδουλοι. Και δεν είναι μόνο οι Έλληνες έτσι. Από την καλοκαιρινή Αθήνα -με τους 22 βαθμούς- σου στέλνω την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.