Είμαστε λάθος μες στο κεφάλαιο του λάθος λήμματος

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Αν ένα βιβλίο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο, τότε η ειδησεογραφία στην Ελλάδα είναι η φυλακή της σκέψης και των συνειδήσεων.

Η ανοσία της αγέλης έχει επιτευχθεί περίφημα σε ένα μόνο ζήτημα σε αυτή τη χώρα: στην καθιέρωση της βίας ως δεδομένο και καθημερινό φαινόμενο.

Καταλυτικό ρόλο έχει σίγουρα η μορφή των ειδήσεων. Ειδήσεις που, μάλλον, στηρίζονται στο μότο: “καλή είδηση δεν αποτελεί είδηση“.

Έχουμε δημοσιογραφία που εύκολα κατασκευάζει ενόχους· άλλωστε χωρίς φωτιά, καπνός δεν υπάρχει. Έτοιμος ο ένοχος, άλλωστε το είπαν οι ειδήσεις!

Έχουμε δημοσιογραφία που διψάει για αίμα και σπέρμα. Πρωινάδικα, μεσημεριανά, απογευματινά και μεταμεσονύχτια μπορούν να ασχολούνται με το ίδιο τραγικό γεγονός χωρίς διακοπές για διαφημίσεις!

Και αν οι προηγούμενοι -ανίκανοι για όλα- κυβερνώντες πήραν χρήματα από τα κανάλια, τότε οι νυν δώσανε χρήματα. Φαντάσου ότι στις εκλογές που έρχονται παίζουν χωρίς αντίπαλο. Παίξε στοίχημα τον νικητή των εκλογών Πιτσιρίκο να τα οικονομήσεις και να φύγεις μόνιμα για τα Κανάρια νησιά!

Γιατί, λοιπόν, τόση ανθρωποφαγία στα κοινωνικά δίκτυα στην Ελλάδα; Μάλλον, γιατί όλοι θέλουν να μοιάσουν σε αυτούς. Σε αυτούς που είναι ταυτόχρονα χωροφύλακες, δικαστές και παντογνώστες: τους δημοσιογράφους σε αυτή τη νοτιοανατολική γωνιά της Ευρώπης.

Από τις λασπώδεις -βρέχει πολύ αυτές τις ημέρες Πιτσιρίκο- όχθες του Σπρέε, κάπου ανάμεσα στο Ανατολικό και Δυτικό Βερολίνο,

Με αγάπη,

Ανδρέας

Υ.Γ. Ο τίτλος του άρθρου είναι σαφώς κλεμμένος. Προφανώς, τα έχουν πει κάποιοι πριν από εμάς, χωρίς εμάς. Κάποιοι που ήταν ποιητές και όχι δημοσιογράφοι. Αν κάποιος έξυπνος ειρωνευτεί λέγοντας ότι μας τελείωσε η φαντασία και κλέβουμε εκφράσεις από άλλους, να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να αναρωτηθεί αν και αυτός θέλει να μοιάσει σε αυτούς που αναφέρομαι.

(Φίλε Ανδρέα, υπάρχουν και πάρα πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα που ούτε τηλεόραση βλέπουν, ούτε τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ των μαφιόζων ολιγαρχών εμπιστεύονται, ούτε είναι μοχθηροί και κακιασμένοι. Υπάρχουν και όμορφοι άνθρωποι με καλοσύνη και ευγενικές ψυχές. Απλά, αυτοί δεν κάνουν θόρυβο. Πάντως, εδώ στο νησί, σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με αυτούς που αναφέρεις. Η Ελλάδα πάσχει από το σύνδρομο της Αθήνας. Αν απομακρυνθείς από την Αθήνα, άλλος κόσμος. Ίσως να μη χρειάζεται να πάω στα Κανάρια Νησιά, γιατί ο καιρός εδώ αρχίζει να γίνεται σαν τα Κανάρια Νησιά. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.