Ευχές στη σέκτα

Λένε πως οι ευχές των ηλικιωμένων που δίνονται από καρδιάς και με αγάπη, πιάνουν και γίνονται πραγματικότητα. Αν φανταστούμε λοιπόν πως αυτή η δοξασία ισχύει, τότε οι δυο πιο ηλικιωμένοι αναγνώστες του blog επιτρέπεται να στείλουν τις πηγαίες ευχές τους στον φιλόξενο blogger και τη σέκτα των συναναγνωστών (και συνακροατών).

Για το 2023 ευχόμαστε σε όλες και όλους να είστε υγιείς, νοητικά δραστήριοι και εναργείς.

Ευχόμαστε να προσέχετε και να φροντίζετε τον άνθρωπο που κρύβεται μέσα σας και να συνεχίσετε να τον κάνετε καλύτερο από πέρυσι.

Ευχόμαστε να μοιραστείτε περισσότερο χρόνο με όσους αγαπάτε επειδή αξίζουν την αγάπη σας, και να μείνετε μακριά απ’ όσους δεν την αξίζουν.

Ευχόμαστε να πετύχετε όλα όσα σχεδιάζατε από καιρό κι όλα όσα σκέφτεστε να κάνετε στο κοντινό μέλλον.

Ο Καβάφης ζωγραφίζει τη ζωή σαν μια γραμμή από κεριά, αναμμένα και φωτεινά για όσα έχουμε μπροστά μας, και σβηστά που καπνίζουν για όσα αφήνουμε πίσω μας. Και γράφει:

Δεν θέλω να γυρίσω να μη δω και φρίξω
τι γρήγορα που η σκοτεινή γραμμή μακραίνει,
τι γρήγορα που τα σβηστά κεριά πληθαίνουν.

Ευχόμαστε λοιπόν να συνεχίσετε ν’ απλώνετε μπροστά σας κεριά αναμμένα, κεριά που θα σκορπούν φως στο βάθος του μέλλοντός σας.

Ευχόμαστε να κρατήσετε μακριά ό,τι και όποιους απειλούν να σβήσουν τα δικά σας φωτεινά κεριά. Κι αν τύχει να συναντήσετε στο δρόμο σας έναν ζωηρό πιτσιρίκο, πού μιλάει (και γράφει) ανοιχτά και χωρίς μισόλογα, υιοθετήστε τον και θα είστε κερδισμένοι. Σας το λέμε εκ πείρας.

Σας στέλνουμε τις ευχές μας να είστε πάντα καλά, και τις ευχαριστίες μας για την πνευματική σας συντροφιά.

Οι ηλικιωμένοι από τα μακρινά Highlands

Κωνσταντίνος και Fiona

(Αγαπητέ Κωνσταντίνε και αγαπητή Φιόνα, καλή χρονιά, με ατσαλένια υγεία. Και με πολλά κεριά. Κωνσταντίνε και Φιόνα, κάνετε ποδαρικό στο μπλογκ για το 2023. Την αγάπη όλων μας.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.