Οι εικόνες παιδιών να προβαίνουν σε σεξoυαλικές πράξεις οn camera αυξήθηκαν κατά 1.000% λόγω lockdown
Όταν το θερμόμετρο δείχνει το 0, αλλά εμείς κρυώνουμε σαν να έχει -12 βαθμούς, τότε αυτή η δεύτερη τιμή ονομάζεται αισθητή θερμοκρασία, όπως εξηγεί η Le Monde, Πιτσιρίκο.
Η αισθητή θερμοκρασία επινοήθηκε εμπειρικά το 1939 στις ΗΠΑ για τις αποστολές του Paul Siple και του Charels Passel στην Ανταρκτική.
Τεκμηριώθηκε επιστημονικά το 2001 από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, για να εκφράσει την πραγματική αίσθηση της θερμοκρασίας που έχουμε.
Για παράδειγμα, όταν η ονομαστική τιμή της θερμοκρασίας είναι -10 βαθμοί και φυσάει άνεμος με 35 χιλιόμετρα την ώρα, τότε η αισθητή θερμοκρασία είναι -20 βαθμοί.
Δεν κάνει περισσότερο κρύο, αλλά οι άνθρωποι χάνουμε περισσότερη θερμότητα, εξαιτίας του ανέμου που φυσάει.
Το ρεκόρ όλων των εποχών για τον Καναδά καταγράφηκε το 1975, όταν η ονομαστική τιμή της θερμοκρασίας ήταν -51 βαθμοί και η αισθητή -78β.
Αν γνωρίζουμε, λοιπόν, την ονομαστική τιμή της θερμοκρασίας, μπορούμε να υπολογίσουμε και την αισθητή, αρκεί να ξέρουμε και την ταχύτητα του ανέμου.
Μπορούμε να την προσδιορίσουμε κατά προσέγγιση, καθώς όταν νιώθουμε τον αέρα στο πρόσωπο, τότε η ταχύτητα του είναι 10 χιλιόμετρα την ώρα, όταν οι μικρές σημαίες κυματίζουν είναι 20 χλμ/ώρα, όταν κυματίζουν και οι μεγάλες, τα χαρτιά σηκώνονται από το έδαφος και τα μικρά κλαδιά των δέντρων κινούνται είναι 30 χλμ/ώρα.
Και ο άνεμος φτάνει τα 40 χιλιόμετρα την ώρα όταν τα μικρά δέντρα αρχίζουν να λυγίζουν, τα 50 χλμ/ώρα όταν λυγίζουν και τα χοντρά κλαδιά των μεγάλων δέντρων και τα 60 χλμ/ώρα, όταν δυσκολευόμαστε να περπατήσουμε με τον αέρα κόντρα και λυγίζουν και τα μεγάλα δέντρα.
Όπως λέει και το τραγούδι: “Γιατί είμαι αέρας που περνά, μέσα στης πόλης τα στενά και κάνει τα κλειστά παράθυρα να τρίζουν. Γιατί είμαι αύρα εσπερινή, πνοή καθάρια, ζωντανή, που κάνει τα γερμένα φύλλα να θροϊζουν”.
Παρεμπιπτόντως, θα τις χρησιμοποιήσουμε τις αισθητές θερμοκρασίες με το ψοφόκρυο που θα κάνει το προσεχές ΣΚ (4-5/2), αλλά και σχεδόν όλη τη βδομάδα που θα ακολουθήσει (6-10/2), για να αποδειχτεί για άλλη μία φορά ότι η κλιματική αλλαγή φέρνει πολλά περισσότερα χιόνια απ’ ό,τι στο παρελθόν.
Απλά, ελπίζω ότι η Αττική δεν θα θαφτεί -για τρίτο σερί χειμώνα- στα χιόνια μέχρι τις βάρκες, μόνο και μόνο εμπειρικά, επειδή αυτό είναι δύσκολο να συμβεί από την πρώτη κιόλας ψυχρή εισβολή.
Το 2017 που χιόνισε σε όλη την Αττική με τη φονική Αριάδνη στις 10 Γενάρη, είχε προηγηθεί μία ψυχρή εισβολή στις 29-30 Δεκέμβρη, που δεν άσπρισε όλο τον νομό.
Το 2019, στις 8 Γενάρη, είχε ντύσει ο Τηλέμαχος τη μισή Αττική στα λευκά, αλλά νωρίτερα με τον Ραφαήλ και τη Σοφία είχε χιονίσει μόνο στα ορεινά.
Το 2020 δεν χιόνισε επίσης μέσα στην Αθήνα ούτε με τη Ζηνοβία (29-30/12/19), ούτε με τον Ηφαιστίωνα (6-7/1), ενώ το 2021 πριν την καταστροφική και φονική Μήδεια (15-16/2), προηγήθηκαν ο πιο ήπιος Λέανδρος (16-18/1) και η ακόμα πιο light Carmel (18-19/12).
Παρομοίως το 2022 που χάσαμε πια κάθε Ελπίδα (24-25/1), με τουλάχιστον έναν θάνατο και χιλιάδες εγκλωβισμούς και διακοπές ρεύματος, είχε προηγηθεί ο Διομήδης (12-13/1), όταν είχε χιονίσει και πάλι μόνο στα (ημι)ορεινά της Αττικής.
Και εκεί θα έπρεπε κανονικά να μένουν τα χιόνια στα βουνά, διότι μέσα στις πόλεις είναι καταστροφικά.
Ας όψεται, όμως, η κλιματική αλλαγή, που άφησε το αποτύπωμά της και στη Νέα Ζηλανδία, όπου τρεις νεκροί και ένας αγνοούμενος είναι ο τραγικός απολογισμός από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στο Όκλαντ, όπως αναφέρει ο Guardian.
Σημειώθηκαν οι σφοδρότερες βροχοπτώσεις στην ιστορία της πόλης για μία μέρα με τα 249 χιλιοστά (τόνοι νερού ανά στρέμμα) να συνθλίβουν το προηγούμενο ρεκόρ των 164 χιλιοστών.
Ρεκόρ βροχής έγινε επίσης και για τον τρέχοντα μήνα, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έπεσε τη συγκεκριμένη μέρα.
Βυτιοφόρα έχουν πάει στις πληγείσες περιοχές, ενώ οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να περιορίσουν την κατανάλωση νερού για να μην επιβαρυνθεί το αποχετευτικό σύστημα.
Τους ζητούν, επίσης, να αγοράζουν μόνο το άκρως απαραίτητο φαγητό της ημέρας, μέχρι να επιδιορθωθούν ζημιές σε σουπερμάρκετ και να αποκατασταθεί η λειτουργία των αλυσίδων ανεφοδιασμού.
Αλλά και να επικοινωνούν για βοήθεια με τις αρχές, μόνο αν πρόκειται για θέμα ζωής και θανάτου (τα ίδια που λένε και στην Αγγλία για τα ασθενοφόρα).
Πάλι καλά, που τους επιτρέπουν να αναπνέουν.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν, λοιπόν, 1,6 εκ. κάτοικοι στο Όκλαντ και θα χρειαστούν δεκάδες εκατομμύρια για να καθαριστεί από τα λασπόνερα, που έχουν πλημμυρίσει τους κεντρικούς δρόμους.
Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο αεροδρόμιο του Όκλαντ και έγινε εκτροπή 12 διεθνών πτήσεων για άλλες πόλεις της Νέας Ζηλανδίας.
Ακυρώθηκε, επίσης, και μία συναυλία που επρόκειτο να δώσει ο Elton John στη νησιωτική χώρα.
Έτσι κι αλλιώς, συστήνεται και στους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, αφού το lockdown είναι σε οποιοδήποτε πρόβλημα μία από τις πρώτες λύσεις.
Παρεμπιπτόντως, οι εικόνες παιδιών να προβαίνουν σε σεξoυαλικές πράξεις on camera αυξήθηκαν κατά 1.000% λόγω lockdown, όπως μεταδίδει το BBC.
Σύμφωνα με το Διεθνές Παρατηρητήριο του Ίντερνετ (IWF), πάνω από 63 χιλιάδες ιστοσελίδες έχουν πλέον τέτοιο περιεχόμενο, έναντι 5.000 πριν την πανδημία, καθώς οι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση.
“Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το ίντερνετ ήταν μία σανίδα σωτηρίας, αλλά αυτό είχε και τις παρενέργειες του, που ακόμα διαπιστώνουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά η εκτελεστική διευθύντρια του IWF Susie Hargreaves.
“Δυστυχώς μικρά παιδιά σύρονται σε κακοποιητικές καταστάσεις από επιτήδειους, ακόμα και μέσα στα υπνοδωμάτια τους” αποκάλυψε η ίδια.
Παγκοσμίως, γίνονται προσπάθειες για να διαγραφεί αυτό το υλικό με σεξoυαλική κακοποίηση παιδιών από το διαδίκτυο.
Το IWF πιστεύει ότι η αύξηση αυτού του υλικού που ανεβάζουν μόνα τους τα παιδιά, οφείλεται στο ότι περνούν πολλές περισσότερες ώρες στο ίντερνετ.
Οι περιπτώσεις των παιδιών που ανεβάζουν από μόνα τους βίντεο και εικόνες, επειδή παρασύρονται από κάποιον επιτήδειο, αντιστοιχούν στα 2/3 των συνολικών, που αφορούν σεξoυαλική κακοποίηση και διερευνώνται από τις αρχές.
Πολλά από αυτά τα βίντεο μεταδίδονται σε livestreaming από υπνοδωμάτια ή τουαλέτες, κι ενώ ακούγονται οι θόρυβοι και οι ομιλίες από το υπόλοιπο σπίτι.
Συχνά τα παιδιά δεν ξέρουν ότι όλο αυτό το οπτικό υλικό διακινείται στο ίντερνετ και πωλείται από παιδόφιλoυς.
Μερικά βίντεο είναι πολύ σκληρά, καθώς περιέχουν εικόνες από σεξoυαλική δραστηριότητα με ζώα, αλλά και σαδισμoύ.
Σε ένα βίντεο, επιτήδειοι δασκάλεψαν ένα 9χρονο κορίτσι να προβεί σε σεξoυαλικές πράξεις σε μία online πλατφόρμα, ενώ στο δωμάτιο της βρίσκονται διάφορα παιχνίδια.
Μάλιστα, ένας εκ των παιδόφιλωv, παριστάνοντας μέλος της οικογένειάς της, την πήρε τηλέφωνο, ζητώντας της να κάνει μπάνιο τον υποτιθέμενο μικρότερο αδερφό της.
Το IWF ζητάει από τη βρετανική κυβέρνηση να ενεργοποιήσει άμεσα ένα νομοσχέδιο, έτσι ώστε να διώκονται ποινικά όσοι έχουν τέτοιες διαδικτυακές πλατφόρμες και δεν αποτρέπουν την αναπαραγωγή βίντεο με σεξoυαλική κακοποίηση παιδιών ή έστω δεν τα διαγράφουν.
Δυστυχώς, υπάρχουν τόσο ανώμαλοι άνθρωποι στον κόσμο, που τη βρίσκουν με βίντεο με παιδάκια.
Τουλάχιστον, θα υπάρχουν πάντα και οι όμορφες εικόνες που μας χαρίζει η θάλασσα, με βίντεο και φωτό από τον βυθό.
Τον πυθμένα που ξαναφάνηκε το Σάββατο 28/1, καθώς κόπασαν οι άνεμοι και ξεθόλωσαν τα νερά.
Αποκαλύπτοντας τα κοπάδια με τις σάλπες που κολυμπούσαν στις ποσειδωνίες, δίπλα σε έναν μεγαλούτσικο, επίσης, γύλο.
Μικρός ήταν ο κακαρέλος, δίπλα σε έναν πάγκο, αλλά ακριβώς χάρη σε αυτόν τον μακρόστενο και κατάφυτο βράχο, βγήκε εντυπωσιακό το πλάνο.
Αντίθετα, ένας μεγάλος κέφαλος βγήκε θαμπός, αφού, παρά το γεγονός ότι ο νοτιάς είχε εξασθενήσει και τα swell κύματα σχεδόν είχαν πια σβήσει, η θολούρα δεν είχε καθαρίσει εντελώς.
Βαγγέλης Σπανός
(Αγαπητέ φίλε, καλές βουτιές. Την αγάπη μου.)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.