Συγχαρητήρια στο Ειδικό Δικαστήριο που θα βγάλει τον Νίκο Παππά πρώτο σε ψήφους

Αν η Ελλάδα ήταν μια ανεξάρτητη και δημοκρατική χώρα -και όχι ένα θλιβερό προτεκτοράτο-, η καταδίκη του Νίκου Παππά σε 2 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος, θα είχε μεγάλη σημασία και θα σήμαινε και το τέλος της πολιτικής του καριέρας.

Αλλά η Ελλάδα είναι ένα θλιβερό και χρεοκοπημένο προτεκτοράτο, οπότε αυτό που σημαίνει η καταδίκη του Νίκου Παππά είναι ότι ο Νίκος Παππάς θα είναι ο πρώτος -σε σταυρούς- βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Είναι βέβαιο πως κάθε ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκλογική περιφέρεια που θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Παππάς, θα θεωρήσει πως πρέπει να ρίξει μια ψήφο στον Νίκο Παππά. Οπότε, δεν χρειάζεται καν να κάνει προεκλογική καμπάνια ο Νίκος Παππάς. Την προεκλογική καμπάνια του Νίκου Παππά την έκανε η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Οι Έλληνες, είτε ψηφίζουν είτε όχι, είτε είναι οπαδοί του ενός κόμματος ή του άλλου, ξέρουν πολύ καλά πως δεν υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, γιατί “Δεν γίνεται η Ελλάδα να είναι απόλυτα εξαρτημένη και η Δικαιοσύνη της να είναι ανεξάρτητη”.

Οπότε, οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων -ειδικών ή μη-, είναι σαν ανέκδοτο.

Ζούμε στη χώρα που χρεοκόπησε αλλά δεν οδηγήθηκε ούτε ένας πολιτικός στην Δικαιοσύνη.

Ζούμε στη χώρα που το 2014 πιάστηκε ένα πλοίο με 2,1 τόνους ηρωίνης αλλά είμαστε στο 2023 και η δίκη δεν έχει γίνει ακόμα, ενώ όλοι οι μάρτυρες της υπόθεσης είναι νεκροί, οι ανακριτές της υπόθεσης παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον, και ο βασικός κατηγορούμενος μας έχει ενημερώσει πως δεν θα γίνει δίκη.

Ας πει ο καθένας ό,τι θέλει αλλά η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο.

Κι αυτό είναι καταστροφή για τη χώρα και την κοινωνία, γιατί, όπως έγραψα δεκάδες φορές μετά την χρεοκοπία της χώρας το 2010 “Με λιγότερα χρήματα μπορούμε να ζήσουμε. Χωρίς Δικαιοσύνη, είμαστε τελειωμένοι. Καταδικασμένοι.”.

Αν σκεφτεί κάποιος ότι ο Νίκος Παππάς καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος σε μια υπόθεση όπου, ως υπουργός, έφερε το 2016 νόμο στη Βουλή για να έχουν τα τηλεοπτικά κανάλια …άδειες, είναι να τραβάει τα μαλλιά του. Δηλαδή, τα τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούσαν στην Ελλάδα επί δεκαετίες χωρίς άδειες. Δεν είναι καταπληκτικό;

Αλλά και τι δεν είναι καταπληκτικό στο προτεκτοράτο;

Πραγματικά, απορώ για το ποιοι ψηφίζουν ακόμα στην Ελλάδα. Εντάξει, καταλαβαίνω τους πολιτικούς και τις οικογένειές τους, τους υπαλλήλους των κομμάτων και αυτούς που η ζωή τους εξαρτάται από τα κόμματα, αλλά οι άλλοι γιατί ψηφίζουν; Και γιατί τσακώνονται μεταξύ τους για τα κόμματα;

Όπως είδαμε με τους πλειστηριασμούς, οι εφαρμοστικοί νόμοι των Μνημονίων είναι εδώ, και εφαρμόζονται ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση.

Αν δεν πιστεύετε εμένα, διαβάστε τι είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Ντόρα Μπακογιάνη:

«Βεβαίως και έχουμε υποχρεώσεις. Είμαστε σε συνεχή επίβλεψη και το ξέρει όλος ο κόσμος. Έχουν μείνει οι υποχρεώσεις και έχουν μείνει και πολλά συμφωνηθέντα που πρέπει να τηρηθούν. Πολλές αποφάσεις παίρνονται με τη σύμφωνη γνώμη των ευρωπαίων εταίρων. Είναι γνωστό αυτό. Δεν έχει κανένα νόημα να παραμυθιάζουμε τον κόσμο. Δεν υπάρχει δυνατότητα μη πλειστηριασμών. Μη πλειστηριασμός σημαίνει μη δάνειο. Το ίδιο ισχύει με όλα τα θέματα.”

Η Ντόρα Μπακογιάννη λέει ξεκάθαρα πως ό,τι συμβαίνει στη χώρα είναι συμφωνημένο και αποφασισμένο από πριν, και τονίζει πως δεν πρέπει οι πολιτικοί να παραμυθιάζουν τον κόσμο. Καλά, αν ήταν πρωθυπουργός η ίδια -και όχι ο ζαβός αδερφός της-, θα παραμύθιαζε κι αυτή τον κόσμο, αλλά, τέλος πάντων, η θέση της της επιτρέπει να λέει σήμερα την αλήθεια.

Όλα συμφωνημένα και αποφασισμένα λοιπόν, και οι εφαρμοστικοί νόμοι των Μνημονίων σε ισχύ.

Έτσι βρέθηκε η Ελλάδα χωρίς νοσοκομεία, χωρίς γιατρούς, χωρίς σχολεία, χωρίς δασκάλους, χωρίς Πολιτική Προστασία κλπ., ενώ εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό και χιλιάδες ακόμα ετοιμάζονται να φύγουν για να σωθούν.

Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο, όποιο κόμμα κι αν κυβερνήσει. Ένα υποθηκευμένο προτεκτοράτο με 400 δισεκατομμύρια δημόσιο χρέος είναι καταδικασμένο.

Και τώρα πάμε σε εκλογές χωρίς κανένα νόημα, αφού όλα είναι συμφωνημένα και αποφασισμένα από πριν.

Οπότε, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να φέρουν τους αδιάφορους, ηττημένους και παραιτημένους πολίτες στις κάλπες. Είναι η δουλειά τους. Αν οι πολίτες δεν ψηφίσουν, οι πολιτικοί θα μείνουν άνεργοι. Ελάτε στην θέση τους.

Η καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο δείχνει τι θα ακολουθήσει μέχρι τις εκλογές. Θα χορτάσουμε σκάνδαλα και αποκαλύψεις -μαζί με πολύ βαριά λόγια και αλληλοκατηγορίες-, ώστε να πειστούν οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν.

Αν δουν πως οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται, μπορεί να δώσουν επίδομα ψήφου, όπως στη Σλοβακία. Δηλαδή, “πάρε 500 ευρώ και έλα να μας ψηφίσεις”. Μάλλον θα τα δώσουν μετά την ψήφο, για να είναι βέβαιοι πως πήγες να ψηφίσεις (σ.σ. Εντάξει, αυτό γίνεται ήδη στην Ελλάδα. Όλη η Κρήτη ξέρει για το κότερο του πασίγνωστου ολιγάρχη που ήταν αραγμένο στο λιμάνι, και περνούσαν από εκεί οι ψηφοφόροι για να πάρουν ένα …φιλοδώρημα, για να ψηφίσουν την κόρη μιας άλλης γνωστής οικογενείας. Καλά, αυτή η γυναίκα είναι πολύ όμορφη, οπότε χαλάλι της. Από μένα, είναι ναι.)

Βέβαια, έχω δει τόσες φορές το έργο του τι γίνεται πριν τις εκλογές, που αυτή τη φορά έχω βαρεθεί πριν καν προκηρυχτούν οι εκλογές.

Τι εννοώ;

Θα σας το πω με ένα παράδειγμα.

Θυμάστε πότε συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος;

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη στις 11 Απριλίου του 2012. Ήταν μεγάλη Τετάρτη.

Τι άλλο έγινε την ημέρα που συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος;

Προκηρύχτηκαν οι εκλογές της 6ης Μαΐου.

Κοίτα να δεις σύμπτωση.

Καλή διασκέδαση!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.