Το δοκάρι στο μάτι μας δεν το βλέπουμε

Αυτή η υπόθεση με τα δοκάρια στο γήπεδο του Ατρόμητου -που ήταν μερικούς πόντους πιο κοντά από όσο λένε οι κανονισμοί, οπότε δεν έγινε ο ποδοσφαιρικός αγώνας- είναι όλη η πραγματικότητα της σημερινής Ελλάδας.

Κατ΄ αρχάς, τα δοκάρια είναι το μικρότερο πρόβλημα στο γήπεδο του Ατρόμητου, που μόνο το κοτετσόσυρμα του λείπει, για να είναι ένα ωραίο, μεγάλο κοτέτσι.

Αλλά οι Έλληνες στα δοκάρια. Τι λέει ο κανονισμός, τι λέει ο νόμος. Πάνω απ’ όλα οι νόμοι, γιατί είμαστε και νομοταγείς.

Από πίσω μαφιόζοι ολιγάρχες, ναρκέμποροι, η σαπίλα όλου του κόσμου, αλλά τα δοκάρια, φίλε, είναι τρία εκατοστά πιο κοντά.

Είναι όλη η χώρα ένα τριμπούρδελο -από Υγεία και Παιδεία μέχρι δρόμους και πεζοδρόμια- αλλά εμείς θα καταπιαστούμε με τα δοκάρια στα γήπεδα και με τα αυτοκίνητα που πρέπει να έχουν αλυσίδες, γιατί μπορεί να χιονίσει.

Η χώρα έχει δημόσιο χρέος γύρω στα 400 δισεκατομμύρια αλλά αυτά δεν τα μετράει κανείς, όπως μετράνε τα δοκάρια στα γήπεδα.

Αν δείχναμε και στους αριθμούς της οικονομίας την ίδια ευαισθησία που δείχνουμε για τα εκατοστά που πρέπει να απέχουν τα δοκάρια από το έδαφος, η Ελλάδα όχι μόνο δεν θα είχε χρεοκοπήσει ποτέ αλλά θα ήταν και η πρώτη οικονομία του πλανήτη.

Η Ελλάδα είναι σαν σπίτι που δεν έχει οροφή και μπαίνει η βροχή από παντού, αλλά οι Έλληνες κάθονται και κοιτάνε αν είναι στραβές οι κουρτίνες.

Βέβαια, επειδή η χώρα και οι υποδομές της έχουν πάει στον διάολο, ό,τι και να συμβεί, η κυβέρνηση θα τους κλείσει όλους μέσα προληπτικά.

Κορωνοϊός;

Δεν έχουμε Εθνικό Σύστημα Υγείας, οπότε μέσα όλοι.

Αναμένεται χιονιάς;

Ο κρατικός μηχανισμός είναι ένα ανέκδοτο, οπότε μέσα όλοι δυο μέρες πριν τον χιονιά.

Αν μπορούσαν να προβλεφθούν οι σεισμοί, και περιμέναμε μεγάλο σεισμό στην Αθήνα, η κυβέρνηση θα μας έκλεινε προληπτικά όλους μέσα στα σπίτια μας, για να σκοτωθούμε όλοι. Με ατομική μας ευθύνη, πάντα.

Φυσικά, αυτά ισχύουν για τους Έλληνες. Με το πού έρχονται οι τουρίστες, η Ελλάδα γίνεται ξαφνικά Μόντε Κάρλο. Ελλάδα 2.0.

Έχει μεγάλη πλάκα η σημερινή Ελλάδα, ενώ οι Έλληνες είναι σαν τα πρόβατα της φωτογραφίας, που περιμένουν να ανοίξει η πόρτα για να περάσουν.

Και τα πρόβατα τηρούν τους κανόνες και τους νόμους. Από την πόρτα πρέπει να περάσουν. Αν δεν ανοίξει η πόρτα, θα πεθάνουν περιμένοντας. Άντε, και καλή ψυχή!

(Είμαι ευτυχισμένος που ζω στην Ελλάδα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.