Επιτέλους εκλογές!

Ενθουσιασμό προκάλεσε στους Έλληνες η προκήρυξη των εκλογών, αφού οι εκλογές είναι ένα παλιό έθιμο και θα πρέπει να σεβόμαστε και να τηρούμε τα έθιμα και τις παραδόσεις, για κάποιο λόγο που κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκήρυξε εκλογές για τις 21 Μαΐου αλλά μεσολαβούν δυο μήνες μέχρι τότε -και ζούμε στην διαλυμένη Ελλάδα-, οπότε κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί μέχρι το Μάιο και μπορεί οι εκλογές να αναβληθούν· όπως είναι η Ελλάδα σήμερα, ούτε εκλογές δεν μπορείς να προγραμματίσεις.

Αν γίνουν οι εκλογές στις 21 Μαΐου, προφανώς δεν θα προκύψει κυβέρνηση, οπότε θα έχουμε πάλι εκλογές στις 2 Ιουλίου, ενώ, αν πάλι δεν προκύψει κυβέρνηση, θα έχουμε εκλογές στις αρχές Αυγούστου, οπότε τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να προκύψει κυβέρνηση, γιατί θα έχουν βαρεθεί όλοι και θα αρχίσουν τις χριστοπαναγίες.

Οι εκλογές σε καλοκαιρινή περίοδο θεωρούνται βολικές για τη Νέα Δημοκρατία γιατί εμείς οι νέοι και οι digital nomads θα δουλεύουμε στα νησιά και δεν παίζει να αφήσουμε την δουλειά -και την θάλασσα- για να πάμε στα σπίτια μας να ψηφίσουμε, οπότε θα ψηφίσουμε στην παραλία με βοτσαλάκια και μετά θα ρίξουμε και μια βουτιά.

Από την άλλη, το καλοκαίρι δεν βολεύει τη Νέα Δημοκρατία, γιατί το καλοκαίρι κάνει ζέστη και πολλοί ηλικιωμένοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θα τα τινάξουν, πριν προλάβουν να πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν τον Άδωνι Γεωργιάδη και να μας τον φορέσουν καπέλο για μια ακόμα τετραετία.

Με την ευκαιρία, θα πρέπει να εξηγήσω γιατί οι περισσότεροι γέροι ψηφίζουν συστηματικά φασίστες, γιατί εδώ υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση: οι γέροι δεν ψηφίζουν φασίστες επειδή οι ίδιοι είναι ακροδεξιοί, αλλά επειδή ξέρουν πως θα πεθάνουν, οπότε ψηφίζουν τα μεγαλύτερα καθάρματα της πολιτικής, για να εκδικηθούν τους νεότερους που θα συνεχίσουν να ζουν· όταν εσύ είσαι σε ηλικία για καλή ψυχή, παίρνεις ανάποδες με τους νέους που -μετά τον θάνατό σου- θα ζουν, θα ερωτεύονται, θα παίζουν και θα γελάνε, οπότε θέλεις να τους αφήσεις την κυβέρνηση με τα περισσότερα καθάρματα, ώστε να τους αλλάξει τα φώτα και να “θυσιαστούν” σε τίποτα Τέμπη.

Με το πού προκηρύχτηκαν οι εκλογές, την ίδια ακριβώς ημέρα, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την εξάρθρωση τρομοκρατικής ομάδας από Πακιστανούς, ώστε να περάσει στην ελληνική κοινωνία το μήνυμα πως η Ελλάδα κινδυνεύει από ύπουλους ξένους και χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση για να μας προστατεύσει από τους Πακιστανούς που μαζεύουν τις ελιές και τα πορτοκάλια· πάντα οι κυβερνήσεις επικαλούνται κινδύνους, ώστε οι πολίτες να μην αντιλαμβάνονται πως ο πιο επικίνδυνος εχθρός τους είναι η κυβέρνηση.

Είναι βέβαιο πως μέχρι τις εκλογές θα έχουμε πάρα πολλές συλλήψεις, γιατί η κυβέρνηση έχει στα χέρια της την Αστυνομία και θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι μας έχει σώσει από χιλιάδες κινδύνους, όπως έχει γίνει και πριν από προηγούμενες εκλογές.

Την ημέρα που προκηρύχτηκαν οι εκλογές του 2012 -την Μεγάλη Τετάρτη του 2012- συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ, στη συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ -που ήξερε πως καταρρέει δημοσκοπικά εξαιτίας της χρεοκοπίας της χώρας- προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση, οπότε ανέλαβαν δράση ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που εργαλειοποίησαν και διαπόμπευσαν 29 οροθετικές τοξικοεξαρτημένες γυναίκες -μια εκ των οποίων αυτοκτόνησε-, ενώ, για να φανεί πως υπάρχει και εξωτερικός κίνδυνος από τον …Πούτιν, εργαλειοποίησαν και μια Ρωσίδα που απειλούσε τους φιλήσυχους αρσενικούς Έλληνες νοικοκυραίους.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2015, συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός, οπότε ετοιμαστείτε να δείτε πολλές συλλήψεις μέχρι τις εκλογές, ενώ δεν αποκλείεται να δείτε και κροκόδειλους και λιοντάρια.

Από τη στιγμή που η χώρα έχει δημόσιο χρέος 400 δισεκατομμύρια ευρώ και ιδιωτικό χρέος 260 δισεκατομμύρια ευρώ -και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι των Μνημονίων είναι σε ισχύ- δεν έχει καμία σημασία αν θα γίνουν εκλογές, αν θα υπάρχει κυβέρνηση και ποιο κόμμα θα παριστάνει την κυβέρνηση· η μοίρα της Ελλάδας, αν δεν αποτινάξει το χρέος, είναι προκαθορισμένη.

Βέβαια, αυτό δεν έχει καμία σημασία για τα κόμματα και τους πολιτικούς, που θα πρέπει να διαφυλάξουν τις δουλειές και τα μαγαζάκια τους, ενώ και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ζουν από αυτούς τους πολιτικούς και από τους ολιγάρχες που κάνουν παιχνίδι με τις κυβερνήσεις, οπότε θα πρέπει να τα δώσουν όλα, για να μπει στη Βουλή ο “δικός τους άνθρωπος”.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης νικήσει, θα σκάσει στα χέρια του η νέα χρεοκοπία της χώρας -τώρα θα ιδιωτικοποιηθούν και ο αέρας και η θάλασσα-, ενώ, αν ηττηθεί, θα πάρει τον πούλο και μάλλον η Νέα Δημοκρατία θα ξεμπερδέψει μια και καλή με το Μητσοτακέικο· πάντα σκεφτόμουν πως ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία έκανε πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν για να τελειώσει για πάντα με το Μητσοτακέικο.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας νικήσει, θα σκάσει στα δικά του χέρια η νέα χρεοκοπία της χώρας, ενώ, αν ηττηθεί, θα έχει χάσει για δεύτερη φορά από το ζαβό παιδί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και θα πρέπει να ψάξει τρύπα να κρυφτεί από την ντροπή του, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν ντρέπεται· ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας ντρέπονται, αφού οι πολιτικοί δεν ντρέπονται για τίποτα, αφού βασίζονται στο ότι απευθύνονται σε ανθρώπους χωρίς αξιοπρέπεια και με χαμηλή αυτοεκτίμηση, που ψηφίζουν ζάπλουτους και άεργους για να τους σώσουν.

Για να σωθούν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να συγκυβερνήσουν, αλλά τότε πώς θα πουλάνε σανό και ρουσφέτια στους ψηφοφόρους τους, ώστε να τους ψηφίσουν ξανά; Εδώ, με όλο αυτό το τσίρκο, και στις εκλογές του 2019, πάνω από το 42% δεν πήγε στις κάλπες.

Άντε, καλό βόλι!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.