Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας επανάστασης

Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο,
Η καρδιά της Ευρώπης, αν υπάρχει τέτοιο πράγμα, που δεν υπάρχει, αλλά αν υπήρχε, θα χτυπούσε σήμερα στην Γαλλία.

Η καρδιά θα χτυπούσε στη Γαλλία, αλλά τι να το κάνεις όταν το υπόλοιπο σώμα βρίσκεται σε τεχνητό κώμα, κλινικά νεκρό.

Οι Γάλλοι παγώσανε τεράστια κομμάτια της οικονομίας της χώρας τους με τις απεργίες τους, οι οποίες πλέον μετατρέπονται σε απεργίες διαρκείας. Τα συνδικάτα τους ενώνονται και κάνουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν από κοινού και σχεδόν ομόφωνα την συνέχιση των απεργιών τους και την στήριξή τους, στον δρόμο, όλων των διαμαρτυριών των νεανικών και φοιτητικών οργανώσεων και ενώσεων, είτε αυτές έχουν να κάνουν με την κλιματική κρίση, είτε την ισότητα των φύλων, είτε με το εκπαιδευτικό σύστημα, και με το 50% των Γάλλων πολιτών να στηρίζει την συνέχισή τους.

Και όλα αυτά, επειδή ο δικός τους “Μητσοτάκης” τόλμησε να κάνει το αδιανόητο έγκλημα να αυξήσει το …ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης.

Φαντάσου τι θα έκαναν οι Γάλλοι αν συγκρούονταν τίποτα τρένα με 57 νεκρούς –στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά– και δύο εβδομάδες μετά δεν γνώριζαν ακόμα τον επίσημο αριθμό των θυμάτων.

Φαντάσου τι θα έκαναν αν αυτό το φονικό ήταν αποτέλεσμα κυβερνητικής εγκληματικής αμέλειας με δόλο, και της υποβάθμισης των σιδηροδρομικών υποδομών, με αποτέλεσμα τα τρένα αυτά να πηγαίνουν στα τυφλά χωρίς δικλείδες ασφαλείας, επειδή η κυβέρνηση τις κατήργησε ως μέρος της απαξίωσης των σιδηροδρόμων, ως αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησής τους, ως αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της χώρας τους.

Αυτή την στιγμή, στη Γαλλία, απεργοί αστυνομικοί βάζουν φράγματα μπροστά στα αστυνομικά τμήματα για να εμποδίσουν τους απεργοσπάστες συναδέλφους τους από το να βγουν έξω και να σπάσουν στο ξύλο τους άλλους απεργούς, όπως έχει διατάξει ο “Μητσοτάκης” τους, ο νεοφιλελές τραπεζίτης Μακρόν.

Οι Γάλλοι, βλέπεις, δεν περιμένουν τις εκλογές για να τοποθετηθούν. Η πολιτική τους τοποθέτηση γίνεται στον δρόμο, όχι στο πληκτρολόγιο.

Και από την καρδιά της Ευρώπης, την Γαλλία, ας πάμε στην κωλoτρυπίδα της, την Ελλάδα.

Χρειάστηκαν μόλις 8 χρόνια από την χρεοκοπία της χώρας τους και μια καταστροφική πυρκαγιά που κόστισε την ζωή σε 100 ανθρώπους, για να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες πολίτες ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει κατακρεουργηθεί από τις περικοπές και τις απολύσεις και αδυνατεί να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη στην πυροπροστασία εξαιτίας της απαξίωσής του από τις κυβερνήσεις που υπέγραψαν τα Μνημόνια, δηλαδή τις δανειακές συμβάσεις που ήρθαν ως αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της χώρας, και οι οποίες είχαν ως όρο τους τις περικοπές στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, όπως παραδέχτηκε η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Χρειάστηκαν μόλις 9 χρόνια από την χρεοκοπία της χώρας τους και το ξέσπασμα μιας πρωτοφανούς στην ανθρώπινη Ιστορία παγκόσμιας πανδημίας, η οποία στοίχισε την ζωή χιλιάδων συμπολιτών τους, για να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες πολίτες ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας τους έχει καταστραφεί εξαιτίας της υποβάθμισής του και της απαξίωσής του από τις κυβερνήσεις που υπέγραψαν τα Μνημόνια, δηλαδή τις δανειακές συμβάσεις που ήρθαν ως αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της χώρας, και οι οποίες είχαν ως όρο τους την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Χρειάστηκαν μόλις 12 χρόνια και 57 νεκροί, έως τώρα, για να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες πολίτες ότι οι σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας τους έχουν υποβαθμιστεί και απαξιωθεί από τις κυβερνήσεις που υπέγραψαν τα Μνημόνια που ήρθαν ως αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της χώρας, και οι οποίες είχαν ως όρο τους την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων σιδηροδρόμων.

Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες πενθούσαν τους νεκρούς της κρατικής δολοφονίας στα Τέμπη, η κυβέρνησή τους αποφάσισε να περάσει νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, η οποία είναι επίσης όρος των Μνημονίων που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις τους ως αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της χώρας τους, αλλά είναι ακόμα άγνωστο αν οι Έλληνες πολίτες το έχουν συνειδητοποιήσει. Ίσως χρειαστεί αλλά 12 χρόνια και μερικές δεκάδες νεκρούς από οξεία γαστρεντερίτιδα για να το καταλάβουν.

Παράλληλα, με αυτό το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση πέρασε και ένα άλλο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την αύξηση ισχύος των εγκαταστάσεων με καύσιμο λιγνίτη ή ορυκτό αέριο ή πετρέλαιο, αλλά και την την συνέχιση της αποδόμησης της προστασίας των προστατευόμενων περιοχών Natura –ώστε να εκτοξευθεί το ελατήριο της οικονομίας– το οποίο έρχεται μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο της ΕΕ λόγω μη θέσπισης των αναγκαίων στόχων διατήρησης και μη θεσμοθέτησης των κατάλληλων μέτρων για την προστασία τους, ως ταφόπλακα για τον φυσικό πλούτο της χώρας.

Ως απάντηση όλων αυτών, οι Έλληνες πολίτες αποφάσισαν να δείξουν την δυσαρέσκειά τους με το να μαλώνουν για το ποιος φταίει περισσότερο για τους 57, έως τώρα, νεκρούς της κρατικής δολοφονίας στα Τέμπη, αλλά εξακολουθεί να είναι άγνωστο αν γνωρίζουν ότι, από την στιγμή που υπάρχει η βουλευτική ασυλία και ο νόμος Ευάγγελου Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών, κανένας από τους πολιτικούς ενόχους για την δολοφονία δεν μπορεί να διωχθεί.

Άλλωστε, η ανεξάρτητη –γκουχ γκουχ, χαχαχαχα– δικαιοσύνη, έχει ήδη αποφασίσει ποιοι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι, αφού στο κατηγορητήριο υπάρχουν μόνο δύο σταθμάρχες και ένας επιθεωρητής, έχοντας κρίνει ήδη αθώους, όλα τα στελέχη της εταιρείας που διαχειρίζεται τα τρένα στα οποία επέβαιναν τα θύματα.

Πέρα από τους καυγάδες τους για την απονομή πολιτικής ευθύνης, η οποία σύμφωνα με την Ελληνική δικαιοσύνη δεν υπάρχει –άρα τι νόημα έχει ο καυγάς– οι Έλληνες πολίτες αποφάσισαν να δείξουν την οργή τους με το να κάνουν πορείες διαμαρτυρίας μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε να μη χαθεί κανένα μεροκάματο, και να απεργήσουν για 24 ολόκληρες ώρες.

Όχι όλοι βέβαια, κάποιοι, ενώ κάποιοι δεν απέργησαν καν, αλλά πήραν άδεια (!) από την δουλειά τους για να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, από φόβο μην τους απολύσουν.

Η οργή των Ελλήνων πολιτών για όλα τα παραπάνω, και πολλά άλλα ακόμα, αναμένεται να κορυφωθεί στις επερχόμενες εκλογές που θα γίνουν σε δύο μήνες, όπου οι Έλληνες πολίτες θα σπεύσουν να τιμωρήσουν τις παρατάξεις και τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία της χώρας τους το 2010, τα Μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους των Μνημονίων, το δημόσιο χρέος των 400 δισ. και το ιδιωτικό χρέος των 260 δισ. της Ελλάδας, το δημοσιονομικό έλλειμμα των 40 δισ., το Υπερταμείο, την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, ξαναψηφίζοντας τους.

Την ίδια στιγμή, οι αντιμνημονιακές δυνάμεις της χώρας, οι επαγγελματίες κομμουνιστές, αναρχικοί και προοδευτικοί, κάνουν διαγωνισμό για το ποιοί είναι οι πιο επαναστάτες ρίχνοντας λάσπη και προσπαθώντας να βγάλουν τα μάτια ο ένας του άλλου, μη τυχόν και χάσουν καμία ψήφο, και φυσικά τον μισθό που τους συντηρεί στις κομματικές τους θέσεις.

Ως γνήσιοι δημοκράτες, αλλά και απόγονοι ηρωικών επαναστατών και αντιστασιακών, οι Έλληνες πολίτες κάνουν την επανάσταση τους κάθε τέσσερα χρόνια, με εκλογικές διαδικασίες, εναλλάσσοντας τα κόμματα εξουσίας τα οποία τους έχουν ξεσκίσει τις ζωές και τους δολοφονούν με κάθε ευκαιρία.

Καλά, μιλάμε τους σκίσατε, μάγκες. Προσοχή το καλσόν.

Από μια μακρινή ερημιά του κόσμου, μακριά από το Αμστελόδαμο, με αγάπη,

Κώστας

(Φίλε Κώστα, είναι πολύ κοντά η νέα χρεοκοπία της Ελλάδας, οπότε θα πέσει τρελό γέλιο. Κώστα, εγώ γελάω πια με όλα αυτά. Όχι, θα κάτσω να σκάσω. Αναλώσιμοι είμαστε όλοι και το ξέρουμε. Και αφού δεν κάναμε κάτι για αυτό, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Κώστα, η ανοησία και η ηλιθιότητα έχουν φτάσει στο διάστημα. Και βέβαια, όλοι έχουν δίκιο. Νέα χρεοκοπία λοιπόν. Τέλεια. Θα ανεβάζω ξανά τα κείμενα από το 2010,2011,2012, και θα πηγαίνω για μπάνια. Να είσαι καλά, Κώστα. Και μη σκας. Η ζωή είναι ένα δώρο. Την αγάπη μου.)

(Α, Κώστα, αν ο freddo πάει δέκα ευρώ δεν θα γίνει επανάσταση. Αν ο freddo πάει δέκα ευρώ, οι Έλληνες δεν θα τρώνε για να πιούν τον freddo και να μην νομίζουν οι άλλοι ότι είναι τίποτα φτωχαδάκια. Θα είναι και περήφανοι που τον πληρώνουν 10 ευρώ. Όπως έγινε στα πρώτα χρόνια της χρεοκοπίας, που έβλεπες τον τύπο με το iPhone πάνω στο τραπέζι του καφέ, αλλά δεν μπορούσε να τηλεφωνήσει επειδή δεν είχε λεφτά να βάλει μονάδες.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.