Καλό θα ήταν οι συγγενείς των νεκρών στα Τέμπη να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και όχι στην ελληνική Δικαιοσύνη

Καθώς έχουν ξεκινήσει οι αγωγές των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, η ταπεινή μου γνώμη είναι πως θα πρέπει να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Κατ’ αρχάς, να διευκρινίσω πως δεν έχω νομικές γνώσεις και δεν έχω βρεθεί ποτέ στη ζωή μου σε δικαστήριο, για κανένα λόγο.

Ξέρω, όμως, πως η Ελλάδα είναι ένα θλιβερό προτεκτοράτο, ένα failed state.

Η Ελλάδα είναι μια σάπια χώρα.

Σάπια είναι και η Δικαιοσύνη της Ελλάδας. Υποθέτω πως το ξέρετε.

Ήδη, έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε αμέσως για “ανθρώπινο λάθος”. Καθεστωτικοί δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για θυσία των νεκρών, “διανοούμενοι” λακέδες της εξουσίας τους ακολουθούν, μιλώντας για …αφετηρία και νέο ξεκίνημα. Ναι, είναι εμετικοί. Αλλά αυτοί είναι. Με αυτούς έχετε να κάνετε.

Οι συγγενείς των νεκρών και οι τραυματίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με το σάπιο ελληνικό κράτος και τα όργανά του -τίγκα από απαράτσικ η Ελλάδα, ούτε στη Σοβιετική Ένωση δεν υπήρχαν τόσοι-, και θα χαθούν μέσα σε ένα χάος από …ευθύνες, που θα πηγαίνουν από τον έναν στο άλλον για χρόνια, μέχρι να τους εξοντώσουν ψυχικά και σωματικά.

Η ταπεινή μου γνώμη είναι να βρουν τρόπο να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Τώρα, που όλα τα φώτα είναι πάνω στην τραγωδία των Τεμπών, τώρα που η είδηση είναι σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη, τώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί το θέμα.

Τώρα, που όλοι γνωρίζουν πως, λίγες μέρες πριν την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ήδη παραπέμψει την Ελλάδα στο δικαστήριο για τη μη τήρηση των κανόνων για τους σιδηρόδρομους, και αναρωτιέται που πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν από τα ευρωπαϊκά ταμεία, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

Τώρα.

Με όλο το θάρρος, μην εμπιστευτείτε ούτε καν Έλληνες δικηγόρους.

Εννοείται πως δεν πρέπει να εμπιστευτείτε Έλληνες δημοσιογράφους και ελληνικά ΜΜΕ. Αυτοί κάνουν πάρτι με τον θάνατο των δικών σας ανθρώπων. Δεν δίνουν δεκάρα. Είναι άρρωστοι. Είναι ψυχοπαθείς.

Ούτε σε εμένα να έχετε εμπιστοσύνη. Αλλά σκεφτείτε αυτό που γράφω.

Η Ελλάδα είναι τελειωμένη. Οι Έλληνες πολίτες είναι αναλώσιμοι.

Αν προσφύγετε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τα παιδιά σας, τα αδέρφια σας, οι γονείς σας δεν θα γυρίσουν πίσω και τα τραύματα δεν θα επουλωθούν, αλλά θα έχετε προσφέρει μια μεγάλη υπηρεσία στη χώρα και τους ανθρώπους που αυτές τις μέρες είναι πραγματικά συγκλονισμένοι και ξέρουν πως θα μπορούσαν να είναι στη θέση των δικών σας ανθρώπων. Τα παιδιά σας και οι δικοί σας άνθρωποι θα το ήθελαν αυτό. Για να μην συμβεί ξανά. Για να είναι ήρεμες οι ψυχές τους.

Αν το θέμα για την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι τα χρήματα που απαιτούνται για να γίνει προσφυγή, τα χρήματα θα μαζευτούν σε μερικές ώρες από όλους εμάς, αν φτιάξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Για την ακρίβεια, τα χρήματα θα μαζευτούν σε μερικά λεπτά της ώρας.

Πάλι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αν προσφύγετε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καλό θα ήταν να κάνετε class action (συλλογική ομαδική αγωγή). Ας μην είναι ο καθένας μόνος του με δικό του δικηγόρο. Η ισχύς εν τη ενώσει.

Καλό κουράγιο.

(Ζητάω συγγνώμη που πήρα την πρωτοβουλία να γράψω αυτό το κείμενο· δεν έχω το δικαίωμα να πω σε ανθρώπους που βιώνουν αυτή την κατάσταση τι να κάνουν. Δεν έχω το δικαίωμα να πω σε κανέναν τι να κάνει. Αν κάποιος από τους συγγενείς των νεκρών ή κάποιος τραυματίας βρίσκει το κείμενο ενοχλητικό ή προσβλητικό, ζητώ συγγνώμη και το κατεβάζω αμέσως.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.