Με κριτήριο την εκδίκηση!

Καλησπέρα φίλε μου πιτσιρίκο!
Θα συνεχίσω ακριβώς από εκεί που το άφησες εσύ με το χτεσινό κείμενό σου, γιατί πρέπει να ψηφίσετε όλοι Νέα Δημοκρατία.
Πράγματι, είναι πολύ σωστό το κριτήριο της ψήφου που προτείνεις. Αυτήν την φορά, η χρεοκοπία να σκάσει στα χέρια αυτών που την δικαιούνται περισσότερο, δηλαδή στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά θα λειτουργήσω λίγο προβοκατόρικα και θα σκεφτώ και την απέναντι πλευρά. Αυτήν του Αλέξη.

Πιστεύει αλήθεια κανείς ότι ο Αλέξης θέλει να βγει αυτοδύναμος;

Με την καμία Πιτσιρίκο.

Να συγκυβερνήσει, ίσως, ναι. Αλλά να πάρει μόνος του την καυτή πατάτα αυτήν την φορά, με τίποτα.

Φωνάζει από μακριά!

Το τελευταίο διάστημα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να αποδυναμώσει την όποια δυναμική μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω που παίρνει λίγο φόρα, αυτοπερδικλώνεται…

Επιλέγει να τα χαλάσει με τον Πολάκη που απειλεί με ειδικά δικαστήρια τους πάντες, δυο μήνες πριν τις εκλογές.

Διαμηνύει, δεξιά κι αριστερά, ότι δεν έχει σκοπό να έρθει στην εξουσία εκδικητικά και να λειτουργήσει ως τιμωρός. Έρχεται, λέει, προκειμένου να χτίσει κι όχι να γκρεμίσει…

Τώρα τι διάολο Δικαιοσύνη παντού μας τσαμπουνάει, αφού δεν σκοπεύει να κυνηγήσει όσους έκαναν party τα τελευταία 4 χρόνια με το δημόσιο χρήμα δεν ξέρω. Προφανώς, θα θέλει να συνεχίσει το χτίσιμο από το σημείο που θα σταματήσουν το πλιάτσικο οι προηγούμενοι.

Δεν αμφισβητεί πλέον τις δημοσκοπήσεις συλλήβδην. Στην διάρκεια ολόκληρης της τετραετίας που τον έδειχναν πίσω από 8 έως και 20(!) μονάδες, έλεγε ότι δεν τις εμπιστεύεται, χρησιμοποιούν λάθος δεδομένα κ.λ.π.

Και, μεταξύ μας, καλά έκανε. Πώς να πιστέψεις, ειδικά κάποιες κραυγαλέα σκανδαλώδεις δημοσκοπήσεις, που σου λένε ότι έχεις χάσει 1 στους 3 ψηφοφόρους σου σε σχέση με το 2019, ενώ βρίσκεσαι στην αντιπολίτευση; Και αντίθετα ο Κυριάκος, όσες πατάτες και να έκανε το ίδιο διάστημα, έμενε βιδωμένος στο 38-40%;

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ότι την πρώτη φορά στην τετραετία που μια δημοσκόπηση φέρνει τον Αλέξη δεύτερο μεν, αλλά σε απόσταση αναπνοής 2,50% και στα όρια του στατιστικού λάθους από την πρωτιά, φαίνεται ιδιαίτερα αμήχανος.

Στην χτεσινή του συνέντευξη στο MEGA, αντί να κρατήσει την ίδια στάση με παλιότερα και να πει “Όπως σας έλεγα και παλιότερα δεν εμπιστεύομαι τις δημοσκοπικές εταιρείες, η καλύτερη δημοσκόπηση είναι οι εκλογές, και πλέον έχω τέτοια μηνύματα από την κοινωνία ότι είμαστε ήδη 1ο κόμμα και με διαφορά”, αποδέχτηκε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης –που τον έχει ακόμη δεύτερο, μετά ΚΑΙ την τραγωδία των Τεμπών- δείχνοντας μια αμήχανη …αισιοδοξία!

Έχεις δει ποτέ κάποιον συνδιεκδικητή της εξουσίας να παραδέχεται ότι είναι 2ος λίγο πριν τις εκλογές; Έλεγε ο πατήρ Μητσοτάκης προεκλογικά το 1985 ότι θα χάσει; Ή μήπως ο Ανδρέας το 1989; Όχι, κι ας το ήξεραν. Ακόμη κι ο Γιωργάκης, όταν του πάσαρε έξυπνα ο Σημίτης το κόμμα -για να μην χρεωθεί ο ίδιος την διαφαινόμενη ήττα το 2004- λίγους μήνες πριν τις εκλογές, μίλαγε για νέο ξεκίνημα και άλλα βαρύγδουπα.

Στην τελική, έως την ημέρα των εκλογών, οφείλεις να είσαι αισιόδοξος, γιατί διαφορετικά θα υπάρξει αποσυσπείρωση στο κόμμα σου και θα χάσεις κι αυτούς που έχεις. Πόσω μάλλον να μπορέσεις να προσελκύσεις νέους ψηφοφόρους από άλλους χώρους.

Οπότε, πιτσιρίκο, από όλα τα …συμφραζόμενα, βγάζω το συμπέρασμα ότι ο Αλέξης όχι απλά φοβάται, αλλά τρέμει!

Ειδικά μετά τα Τέμπη κι επειδή γνωρίζει πόσο κυκλοθυμικά και θυμωμένα ψηφίζουν ενίοτε οι Έλληνες, πιστεύω ότι φοβάται μην φάει τέτοιου μεγέθους μαύρισμα η ΝΔ που βρεθεί από το πουθενά …αυτοδύναμος ο ίδιος.

ΟΠΩΣ το 2015 που προκήρυξε το δημοψήφισμα υποστήριζε, και καλά, το ΟΧΙ, αλλά μέσα του παρακαλούσε, είτε να βγει το ΝΑΙ, είτε να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ τους π.χ. 51%-49%, προκειμένου να είναι πιο εύπεπτη στον λαό η δική του προδιαγεγραμμένη κωλοτούμπα,
ΕΤΣΙ και τώρα θα νιώσει τεράστια αμηχανία αν από το πουθενά …ξυπνήσει αυτοδύναμος.

Όπως, όταν μπήκε στο Μαξίμου ο Γιάνης μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος κι αντί να δει χαρούμενα πρόσωπα για το 62% του ΟΧΙ, είδε κατεβασμένα μούτρα από τον Αλέξη, που γνώριζε ότι σε δυο μέρες θα ψήφιζε μνημόνιο.

Έτσι θα μαρμαρώσει και πάλι αν δει στο exit poll κανένα 37% με ΝΔ στο 25%…

Ένα ελαφρύ ισχαιμικό θα το πάθει σίγουρα.

Γιατί και πάλι ο Αλέξης ξέρει τι έρχεται την επόμενη μέρα. Κι αυτήν την φορά δεν θέλει να το διαχειριστεί αποκλειστικά μόνος του, εισπράττοντας όλη τη φθορά.

Και καταλήγω, προσπαθώντας να συμπληρώσω την δική σου προτροπή.

Ο κυρίαρχος λαός ας ψηφίσει αυτήν την φορά υπεύθυνα αλλά και ολίγον…εκδικητικά.

Ή να ψηφίσει Μητσοτάκη, προκειμένου να τιμωρήσει επιτέλους την Νέα Δημοκρατία χαρίζοντάς της την νέα χρεοκοπία, που δικαιωματικά της ανήκει,
Ή να ψηφίσει Αλέξη, προκειμένου να τιμωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώνοντάς τον να παίξει εκ νέου τον ρόλο του μουτζούρη, χρεώνοντας πάλι στην “Αριστερά”, ο θεός να την κάνει, τα όσα δεινά θα μας έρθουν;

Γιατί ως γνωστόν, στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα!

Κώστας από Ιωάννινα

(Αγαπητέ φίλε, ο λαός ας κάνει ό,τι θέλει. Εγώ του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Όσο εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη και τους ΑΡΔ, εμπιστεύομαι και τον ελληνικό λαό. Βέβαια, ένα κομμάτι του λαού -ανάμεσά τους κι εγώ- δεν πήγε να ψηφίσει στις εκλογές του 2019. Ήμασταν πάνω από το 42%. Σχεδόν οι μισοί. Οι Έλληνες θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές για να εκλέξουν αυτόν που θα σκάσει στα χέρια του η νέα χρεοκοπία και θα υπογράψει νέα Μνημόνια. Εντάξει, αυτό μπορούν να το κάνουν και χωρίς εμένα. Βλέπω συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ, για να διαχειριστούν παρέα την νέα εθνική καταστροφή. Σε ευτυχισμένο τόπο ζούμε. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.